Kamera cofania wariuje

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

scaraab
Młodszy Forumowicz
Model: GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Małopolska

Re: Kamera cofania wariuje

Post autor: scaraab » 2020-10-11, 22:22

pab567: Dzięki wielkie za wskazówkę. Masz rację: chodziło o opóźnienie wyłączenia się kamery po cofaniu. :wstyd: Wyłączyłem zwłokę i jest ok. Nie sprawdzałem ile zwłoka wynosi, widocznie zaraz jak go kupiłem byłem tak zaaferowany i spocony że nie zwróciłem uwagi na to. Więc usterki nie ma. :rotfl: :super:
To auto cieszy i uzależnia!! Pierwsze wyprzedzanie: jak zmiotłem tyłem to najpierw euforia i głośny śmiech a potem z bananem na gębie jeszcze godzinę jechałem :cwaniak: Jeszcze załapałem się na jazdę autami z tylnym napędem: poldki fiaty no i oczywiście nieco lepsze Łady: 2105 i 2107: te zamiatały. ;)

Nix2
Forumowicz
Model: MY 2016
Silnik: V6 3.7
Kolor: Deep Impact Blue

Post autor: Nix2 » 2021-07-10, 12:07

Odświeżę bo problem powrócił...

Losowo, średnio co 3-4 cofania NIE włącza się kamera cofania, nieraz jest info "kamera niedostępna" nieraz nic, pusty ekran.
Dodatkowo znacznie rzadziej, tak raz na ok miesiąc w ogóle się nie działa ekran ( martwy, nie reaguje na nic, na przycisk radia itp, itd, kamery też oczywiście wtedy nie ma)

Rok temu naprawiałem przetartą wiązkę w bagażniku i kilka miesięcy było ok, myślę że teraz to nie wina przetartej wiązki, teraz może to być
kwestii czego ? Złączek w okablowaniu ekranu? Złączek w okablowaniu gałki zmiany biegow ? ( to skrzynia automat)

pzdr Nix

maciekq
Model: V6
Silnik: V6 3.7
Stajnia: Stajnia Pomorze

Post autor: maciekq » 2021-09-13, 20:39

Witam wszystkich, podłączam się do pytania. Mój koń sprowadzony ze Stanów od samego początku ma problem z kamerą (radio Sync1), objawy są takie jak opisano powyżej, czyli raz działa, a raz nie. Ruszaniem kablem nic nie daje, po prostu kamera żyje własnym życiem. ;) Moja prośba jest taka - czy ma ktoś schemat / informacje jakie powinny być napięcia na tym kablu? Z góry dziękuję za pomoc.

Awatar użytkownika
pab567
Forumowicz
Model: GT convertible MY16
Silnik: V8 5.0
Kolor: czerwony
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: pab567 » 2022-02-28, 16:56

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”