Lampy USA czy EU?

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

ODPOWIEDZ
zasypiam
Model: Ecoboost
Silnik: inny V6
Kolor: czerwony

Lampy USA czy EU?

Post autor: zasypiam » 2021-02-24, 16:05

Słuchajcie mam dylemat. Ściągnąłem mustanga 2017 z USA. Muszę teraz kupić do niego przednie lampy. Pytanie - brać USA czy EU? Wiem, że EU nie do końca pasują i trzeba coś przerabiać w wiązce samochodu (?), znowuż jak wezmę USA to też same lampy będzie trzeba przerobić aby móc w ogóle zarejestrować auto? Czy przerabiał ktoś temat i mógłby doradzić?

Awatar użytkownika
Danilo
Młodszy Forumowicz
Model: GT
Silnik: inny V8
Kolor: Bialy
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Re: Lampy USA czy EU?

Post autor: Danilo » 2021-02-24, 23:23

Po pierwsze gratulacje! Każdy kto interesuje się motoryzacja powinien choć raz w życiu zakosztować tej przyjemności.

A teraz do rzeczy- prawie wszyscy jeżdżą na przednich nieprzerobionych. Swieci tak samo, diagności tego nie zauważają, misie na drodze tez. Rekomenduje skupić się na obrysowkach przednich oraz kierunkowskazach przód i tył. Są dostępne zestawy na przód za 250 pln masz fajne rozwiązanie z ledami zmieniającymi kolor na żółte kierunki oraz zmiana lamp z tylu lub przerobka USA. Jak kto woli, ja zmieniłem na plug&play białe - wyglądają jak Europa i są na bajerze bo dynamiczne.

Nadgorliwcy wymieniają tez wsteczne na takie z halogenem żeby być świętsi od Papierza ale konia z rzędem temu kto raz w roku zapala takie przeciwmgielne .. wiec tak wyglada życie vs przepisy a co do przeglądu rejestracyjnego hmm.. zawsze można coś wykombinować ;)

MR’20 GT/CS.

zasypiam
Silnik: inny V6
Kolor: czerwony

Post autor: zasypiam » 2021-02-25, 08:25

I o taką praktyczną poradę mi chodziło! :D

Szczerze to mój Mustang miał przód cały do kupienia, obrysówki i przeciwmgielne kupiłem już Amerykańskie, ale jak masz jakiś namiar na inne lepsze do Ecoboosta to bardzo bym prosił.

Jeżeli chodzi o lampy to gdybym miał Amerykańskie to nawet bym się nie zasnawiał, ale tak czy siak muszę kupić 2 lampy dlatego rozważam czy USA czy EUROPĘ.

W temacie tyłu to można to przerobić samemu tym zestawem o którym piszesz?

gamiggym_pl
Kolor: Ruby Red
Stajnia: Stajnia Pomorze

Post autor: gamiggym_pl » 2021-02-25, 10:40

Jeśli kupisz przednie europejskie tak jak ja (kupiłem oryginalne ) musisz liczyć się z zakupem modułów , lutowaniem i zmianą pinów w kostkach.

Awatar użytkownika
Danilo
Młodszy Forumowicz
Silnik: inny V8
Kolor: Bialy
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Danilo » 2021-02-26, 21:32

Kierunki przednie masz tu: Zobacz ofertę: Kierunkowskazy/postojowe LED Mustang 2015-17 USA https://allegro.pl/oferta/kierunkowskaz ... e=facebook

Można je wmontować w europejskie klosze. Ja tak mam i jest mega!

Tylne światła kupiłem gotowe plug and play żeby się nie bujać z Ew. Nieszczelnościami jak Ci ktoś rozklei i później będzie na stara masę sklejał. Jakkolwiek u tego samego sprzedawcy możesz zamówić taka usługę, wtedy możesz pozostać przy lampach czerwonych. Zobacz ofertę: Lampy tył Ford Mustang 2015-2020 przeróbka USA EU https://allegro.pl/oferta/lampy-tyl-for ... e=facebook

Co do przednich lamp to jedyna radę jaka mogę Ci dać to - jeśli zamierzasz sam jeździć autem to bierz oryginały. Czy USA czy EU - jeśli dostosowanie tych europejskich do instalacji USA miało by kosztować do 400 pln to chyba bym się skusił na EU, jeśli więcej to USA i nadwyżkę wlałbym w bak 😍

Z bajerow warto sobie jeszcze zmienić tarcze zegarów na EU bo na tych oryginalnych to niewiele widać w km. Ja zmieniłem sobie na białe w km. To jest sztos!

MR’20 GT/CS.

mateo669
Silnik: V8 5.0
Kolor: Czarny
Stajnia: Stajnia Górny Śląsk

Post autor: mateo669 » 2021-05-01, 07:25

Ja bym kupił mimo wszystko EU, trzeba rozebrać wtyczke i pozamieniać piny, wtedy wszystko działa.

tomaszwi
Model: 2.3 Ecoboost

Post autor: tomaszwi » 2023-08-17, 20:27

Witajcie, stałem sie posiadaczem Mustanga 2.3 US z 2018r, niestety komuś przydła sie prawa lampa w zderzak (ta z halogenem). NIesety zwineli ją razem z kostką (obcieli). Dziś przyszlła prawa wersja EU, niesety po podłączniu w miejsce lewej nic sie nie dzieje. Czy jest to kwestia innaczej ułożonych PINÓW w kostce, czy to nie zadziała bo są totalnie inne. Czy piny w lewej i w prawej kostce sa tak samo ułozone, czy odbicie lustrzane?

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”