Mustang 2017 3.7l automat. Od dłuższego czasu wyczuwalne są wibracje na silniku i całej kabinie. Gdy samochód chodzi na wolnych obrotach wibracje są minimalne. Kiedy włączę skrzynie na D (drive) wibracje zaczynają być znaczące i nie jest to komfortowe. Sytuacja się pogarsza, gdy do tego jeszcze włączy się klimatyzacja. Kabina drga jeszcze mocniej w takt włączania kompresora klimatyzacji.
Jak dotąd wymieniono wszystkie świece i okazało się ze jedna z cewek zapłonowych jest do niczego. Po wymianie na oryginalne Ford'owskie części nic się nie zmieniło.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Wibracja silnika na wolnych obrotach
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Model: Premium
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Burgund (Ruby red)
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
-
Re: Wibracja silnika na wolnych obrotach
Przyczyna byly poduszki silnika. Obydwie przednie hydrauliczne poduszki zostaly wymienione i auto jest jak nowe
- Michał P.
- Forumowicz
- Model: Mustang V GT/CS
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Czerwony
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Zlecałeś to komuś czy sam robiłeś ? Chodzi mi o to czy były jakieś widoczne objawy zużycia poduszek poza tymi wibracjami ?
Mustang 3.7l - 2012 Black Beauty 2017 - 2021
Mustang 5.0 l - GT/VS 2012 2021 -
-
Zlecalem to warsztatowi spod Warszawy. Wczesniej dwa warsztaty sobie nie poradzily i nawymienialy niektore elementy niepotrzebnie. Poduszki ogladalem po wymianie. Maja charakterystyczna ceche kiedy sie zuzyja.
W srodku, w centralnym punkcie poduszki jest guma a pod nia podobno plyn. Guma w nowej poduszcze jest twarda jak kamien. W mojej zuzytej poduszce, guma sie wybrzuszyla, mozna bylo ja wcisnac palcem. Gumowa membrana byla miekka jak galareta.
W srodku, w centralnym punkcie poduszki jest guma a pod nia podobno plyn. Guma w nowej poduszcze jest twarda jak kamien. W mojej zuzytej poduszce, guma sie wybrzuszyla, mozna bylo ja wcisnac palcem. Gumowa membrana byla miekka jak galareta.
- Michał P.
- Forumowicz
- Model: Mustang V GT/CS
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Czerwony
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Ok, bo ostatnio przy montażu długich kolektorów to macałem swoje poduszki (trzeba je wyciągnąć) i jestem ciekaw właśnie tego efektu z użycia, to moje były twarde.
Mustang 3.7l - 2012 Black Beauty 2017 - 2021