Klepanie na niskich obrotach w okolicy hydrokinetyka

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

ODPOWIEDZ
Mateusz31
Model: VI 2.3
Kolor: Czerwony

Klepanie na niskich obrotach w okolicy hydrokinetyka

Post autor: Mateusz31 » 2026-04-17, 21:46

Cześć Dzień dobry

Mam VI generację 2.3 2017 przedlift, skrzynia 6 biegowa. I pytanko czy ten typ tak ma ale w okolicach hydrokinetyka na niskich obrotach tak poniżej 1000 zaczyna klepać, nieważne jaki bieg, nieważne czy jedzie czy stoi. Jak się już rozkręci i obroty wychodzą powyżej 1200 np to jest cisza.
No i z ciekawostek po wymianie hydrokinetyka i skrzyni biegów (bo można takie komplety dorwać za 1600-2200zł (przebieg 70K) - miałem 160tysi na poprzedniej) - jest dokładnie to samo i temu się zdziwiłem, a od strony silnika wymiana oleju też bez zmian. Więc jesteśmy w ciężkiej kropce, bo albo trafiliśmy znów rozwalonego hydrokinetyka albo coś jest ostro nie tak. Ale żeby dwa robiły dokładnie to samo... Badając stetoskopem sobie wszystkie okolice to od strony silnika jest cichutko, skrzynia też, zawsze to wszystko się jakoś wokół hydrokinetyka kręci. No chyba że nas tylko jakoś coś oszukuje i sobie akurat tam rezonuje.

Miał ktoś taki przypadek że mu coś dziwnie klepało w tych okolicach i do czegoś doszedł? Albo to tak ma być i po prostu te hydrokinetyki sobie stukają. 3600 za nowego z ASO sorry ale nie dam jak ma nadal klepać : )

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”