Według Twojej teorii nigdy nie odpaliłbyś auta na "popych"

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
dlatego pomyslalem ze nie skomentuje :)pveeefour pisze:Ze niby co?![]()
![]()
kkk pisze:Normalnie odpalisz na biegu bez sprzęgła. Szarpnie (rozrusznik) i tyle.
Według Twojej teorii nigdy nie odpaliłbyś auta na "popych"
I co chlopaki?? BMW do tego nie potrzeba. Styknie Ford i juz sie gubicietorak pisze:Dawno temu, gdy sprzęgło mi w mieście padło, właśnie tak wróciłem do domu. Po zapaleniu zielonego odpalałem rozrusznikiem na włączonym biegu. Szarpnął i pojechał. Bez sprzęgła zmieniałem też biegi. CO prawda nie Mustang ale inny Ford i też na M.
Oczywiście, że komputer przekazuje na jakim biegu jest auto także w manualu i to wystarczy teoretycznie do tego, żeby jednak ten system spróbować zainstalować. Ponadto, można także wykorzystać czujnik hamulca ręcznego jako dodatkowe zabezpieczenie.kkk pisze:A probowaliscie? Czy po prostu piszecie zeby pisac?
Bo efekty beda dwa. Albo zgasnie od razu, albo jak dluzej przytrzymacie w stacyjce to pojedzie
Nie ma zadnych czujnikow luzu czy wrzuconego biegu, ktory zapobiegalby odpaleniu rozrusznika.
Tylko z tego powodu remote start jest tylko w automacie, nie tylko w mustangu.
Przestan pitolic - temat dotyczy pilota US, funkcji panic i zdalnego odpalania. Nie czy mozna odpalic auto na zalaczonym biegu czy nie bo to chyba oczywiste.kkk pisze:No, no. Jak sie komus konczy sila argumentu, to sie siega po argument sily. Post dotyczyl odpalenia auta na biegu, co jest mozliwe, a do tego sie nie odniesliscie. Probowaliscie? Czy nie? Odpowiedzcie zanim zaczniecie sie wypowiadac. Czekam na relacje. Praktyka a nie teoria.
Nikt nie pisal o kreceniu rozrusznikiem przy remote start... Ktory jest dostepny tylko w automacie.
Panowie przestancie pierdolic glupoty, bo do tej pory uwazalem Was za meroterycznych uzytkownikow na tym forum. Czytajcie ze zrozumieniem.
Dolozyc system remote start to mozecie sobie dolozyc sobie zawsze. Pytanie czy porafisz go umiejetnie wykorzystac.
Przemek nie trzeba wciskać hamulca , wystarczy tylko sprzęgło.... System odpalania z pilota jest bardzo często spotykany w stanach ale tylko ze skrzynią AT, skrzynia manualna nie ma czujnika N , ani tez wybierak biegów nie ma sensora jaki bieg jest w danej chwili zapięty, taka informacja w manualu nie jest do niczego potrzebnaveeefour pisze: Teraz idz do swojego S550 w manualu i pokaz jak na biegu bez wcisnietego hamulca i sprzegla odpalasz silnik - zrob filmik...
Moze to znowu kwestia wersji EU i US - kolega ma manuala w wersji US i trzeba wcisnac sprzeglo i hamulec bo inaczej nie odpali.celibad pisze:Przemek nie trzeba wciskać hamulca , wystarczy tylko sprzęgło.... System odpalania z pilota jest bardzo często spotykany w stanach ale tylko ze skrzynią AT, skrzynia manualna nie ma czujnika N , ani tez wybierak biegów nie ma sensora jaki bieg jest w danej chwili zapięty, taka informacja w manualu nie jest do niczego potrzebnaveeefour pisze: Teraz idz do swojego S550 w manualu i pokaz jak na biegu bez wcisnietego hamulca i sprzegla odpalasz silnik - zrob filmik...Montaz tylko w serwisie z uwagi na ominięcie rozpoznawania kluczyka (transpondera)
Wybacz, mam automatveeefour pisze: Teraz idz do swojego S550 w manualu i pokaz jak na biegu bez wcisnietego hamulca i sprzegla odpalasz silnik - zrob filmik...