Czerwona bestia V8
Moderatorzy: Pavulon_, Hans, Pavulon_, Hans
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 2.3
- Kolor: magnetic grey
Re: Czerwona bestia V8
Przepiękny .
Osobiście nawet wśród droższych marek nie widzę lepiej narysowanego auta , chyba że za 4x taką cenę
Jeśli miałbym coś doradzić to w audi firma oklejała mi lusterka i wytrzymało to rok .
Polecam hydrografikę. Nawet u mnie na prowincji oferują takie usługi . O dziwo ludzie dosłownie wszystko poddają hydrografice nawet felgi . Wzorów są setki . A co najbardziej cieszy to każdy element kokpitu można tym zrobić .
Nie myślałeś nad pomalowaniem brembo sprayem foliatec np kolor zacisków nissan gtr i napisy brembo czarne .
Osobiście nawet wśród droższych marek nie widzę lepiej narysowanego auta , chyba że za 4x taką cenę
Jeśli miałbym coś doradzić to w audi firma oklejała mi lusterka i wytrzymało to rok .
Polecam hydrografikę. Nawet u mnie na prowincji oferują takie usługi . O dziwo ludzie dosłownie wszystko poddają hydrografice nawet felgi . Wzorów są setki . A co najbardziej cieszy to każdy element kokpitu można tym zrobić .
Nie myślałeś nad pomalowaniem brembo sprayem foliatec np kolor zacisków nissan gtr i napisy brembo czarne .
Mustang s550 ecoboost by hd customs
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Focus mk3 St2 lift montune package power
Facebook Marcin Kierkus
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Facebook Marcin Kierkus
- deeboy
- Forumowicz
- Model: GT S550 MT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race Red
Póki co folia nie sprawia problemu, jak coś złego będzie się działo to pomyślę. Oklejenie jest na tyle tanie, że nawet jeśli wytrzyma pół roku to i tak będzie dla mnie ok.totus pisze:Przepiękny .
Zaciski brembo dobrze by było pomalować ale to może na wiosnę. Wtedy też założę mu 20 calowe koła i brembo będzie wtedy bardziej wyeksponowane.
-
- Młodszy Forumowicz
Zdradź co odczuwasz po założeniu throttle body spacer ?
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Facebook Marcin Kierkus
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Facebook Marcin Kierkus
- deeboy
- Forumowicz
Założyłem jednocześnie z dolotem Airaida więc nie mam porównaniu jak było by ze samym spejcerem. Wzrost mocy jest wyczuwalny na całym zestawie, zapewne po strojeniu będzie jeszcze lepiej. Virtual dyno w telefonie mam zainstalowany i zmierzyłem wzrost o 30 hp. Ten spacer to taka kontrowersyjna sprawa ale amerykańce wszędzie to chwalą, drogie nie jest więc założyłemtotus pisze:Zdradź co odczuwasz po założeniu throttle body spacer ?

-
- Młodszy Forumowicz
deeyboy. Założyłem wczoraj zestaw dolotu mishimoto , a dziś throttle body spacer . Po założeniu tego zestawu różnica jest kolosalne a jakbyśmy w Pawła w hd customs drobne poprawki wprowadzili to pewnie by było jeszcze lepiej .
Świetnie throttle body spacer wpływa na płynność dodawania gazu i ogólnie reakcję na gaz . Uczucie jakby na linkę była przepustnica a nie elektroniczna.
Jutro jedziemy do Szwajcarii Sakcońskiej i Drezna pośmiać po zakrętach .
Świetnie throttle body spacer wpływa na płynność dodawania gazu i ogólnie reakcję na gaz . Uczucie jakby na linkę była przepustnica a nie elektroniczna.
Jutro jedziemy do Szwajcarii Sakcońskiej i Drezna pośmiać po zakrętach .
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Facebook Marcin Kierkus
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Facebook Marcin Kierkus
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550
- Kolor: Shadow Black
Czy możecie mniej więcej przybliżyć ile was wyszła ta modyfikacja dolotu+body spacer? Oraz czy instalacja ograniczała się tylko do wymiany czy również do zestrojenia komputera?
Zamierzam wymienić za jednym zamachem wydechy,dolot oraz zamontować body spacer i myślę czy to nie będzie wymagać ingerencji w program, żeby to odpowiednio zestroić.
I jeszcze pytanie do deboja ile czekałeś na sprężyny oraz dystanse ze sklepu z którego zamawiałeś?
Pozdrawiam
Zamierzam wymienić za jednym zamachem wydechy,dolot oraz zamontować body spacer i myślę czy to nie będzie wymagać ingerencji w program, żeby to odpowiednio zestroić.
I jeszcze pytanie do deboja ile czekałeś na sprężyny oraz dystanse ze sklepu z którego zamawiałeś?
Pozdrawiam
- deeboy
- Forumowicz
bigul pisze:Czy możecie mniej więcej przybliżyć ile was wyszła ta modyfikacja dolotu+body spacer? Oraz czy instalacja ograniczała się tylko do wymiany czy również do zestrojenia komputera?
Pozdrawiam
W rym raceplanet dystanse były po paru dniach chyba i sobie odbierałem u nich w siedzibie a sprężyny miesiąc czekałem ale to od razu mnie poinformowali że tyle to potrwa. Zamawiałem jeszcze jak nie miałem auta więc nie było ciśnienia

a tak na marginesie bigul, nie wymieniałbym jednocześnie dolotu i wydechu, lepiej rozbić to na dwa - będziesz miał frajdę dwa razy a jak zrobisz od razu wszystko to tylko raz

Dolot łatwo wymienić samemu, nie wiem czy masz doświadczenie ale to bardzo proste, warto sobie troche pomajstrować w grarażu samemu.
Ostatnio zmieniony 2017-02-27, 20:28 przez deeboy, łącznie zmieniany 1 raz.
- siara
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 GT
- Kolor: Black
Wydech tez kwestia klucza i 2 osob bo latwiej no i kanal albo podnosnik zero wiedzy potrzeba.
- deeboy
- Forumowicz
Zgadza się, w poprzednim V6 końcowe tłumiki zmieniałem sam nawet bez lewarka na leżącosiara pisze:Wydech tez kwestia klucza i 2 osob bo latwiej no i kanal albo podnosnik zero wiedzy potrzeba.

-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
-
- Młodszy Forumowicz
Wbrew Pawłowi hd customs zamontowałem tb spacer fajnie wykonany z cnc
Czuję różnice w plynnosci dozowania gazu np w korku
Ale to co zrobił dolot !!!!! Auto jedzie jakbym mu drugie turbo wpakował
Syczy strasznie

Wykonanie airaid nie ma porównania . Piękne położona anoda czarna uszczelki itd
Czuję różnice w plynnosci dozowania gazu np w korku
Ale to co zrobił dolot !!!!! Auto jedzie jakbym mu drugie turbo wpakował

Syczy strasznie

Wykonanie airaid nie ma porównania . Piękne położona anoda czarna uszczelki itd
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Facebook Marcin Kierkus
Sti by 4turbo
Audi s3 8v abt stage 2
Facebook Marcin Kierkus
- deeboy
- Forumowicz
Fajna modyfikacja małym kosztem ale efekt na żywo jest świetny. Osłony silnika pryśnięte na czerwo.
Dodatkowo wywaliłem tą szpetną sound tube, po usunięciu nie ma żadnej różnicy w dźwięku.

Dodatkowo wywaliłem tą szpetną sound tube, po usunięciu nie ma żadnej różnicy w dźwięku.