Widzialem gdzies filmik na Yt jak koles robil łosia i test na torze po wynianie szpery gadał ze mocno sie poprawila przyczepnoscveeefour pisze:Org szpera w S550 jest do doopy przez duze D. Sadze, ze to druga po oponach rzecz odpowiedzialna za wiekszosc wypadkow.
Myslalem, ze przywykne ale nieeeee, kilka razy byly juz gacie mokre...jak cos co kosztuje 200 USD(M-4204-M) w detalu moze byc dobre?
Ano nie moze i nie jest...problem szczegolnie widoczny podczas jazdy po wzdluznych nierownosciach i gdy zwiekszamy moc - serynje plytki tego
nie wytrzymuja i w rezultacie tracimy trakcje i nieszczescie gotowe...
No i tak zamiast zakladac walki Comp Cams Stage 3 ktore leza juz od dawna - musze sie zajac pierw tym bo sie kuzwa w koncu zabije![]()
Do wyboru torsen od Forda, bez napiecia wstepnego: M-4204-MT
Wszyscy polecaja jednak Wavetrac'a - wiec mam i ja![]()
Torsen z...jakby to bym mial przetlumaczyc na PL to jest to Torsen i mechanicznym ograniczeniem poslizgu. Wyglada to tak:
Za jednym zamachem zmieniam przelozenie 3.15 na 3.55 - wszystko fajnie, auto szybkie i do tego moze palic ponizej 10l ale to nie tedy droga.
Szczegolnie po zalozeniu gratow z GT350 gdzie ogranicznik obrotow jest na 8000 to predkosc max na 3 biegu to 268 kmh - nudaaaaa![]()
![]()
Same tryby nie sa drogie: M-4209-88355A ale trzeba do tego kit to montazu: M-4210-B3 bo luz trzeba ustawiac na nowo.
Calosc z przesylka mozna zamknac w 500 papiera ale problemem jest tu ogrom pracy i wymagane sa specjalne narzedzia.
Niektorzy potrafia za taka robote wolac tysiace i wcale im sie nie dziwie - spokojnie 2 dni dla domowego mechanika.
Pawel we mnie chyba nie wierzy - ale ja mu pokarze
Veeefour KUŃ
Moderatorzy: Pavulon_, Hans, Pavulon_, Hans
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: za niedługo będzie
- Silnik: V8 5.0
- Kontakt:
Re: Veeefour KUŃ
- Przemek64
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1964 1/2 ,MACH1 i GT
- Silnik: inny V8
- Kolor: wimbledon white,Competition Orange i Deep Forest Green
- Kontakt:
Wszystkie Przemki mają owsiki
Tyle że ja zazwyczaj przedobrze
Powodzenia

Tyle że ja zazwyczaj przedobrze

Powodzenia

Pozdrawiam
Przemek
502 319 299
http://slubzmustangiem.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=80&t=6763" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=84&t=10801" onclick="window.open(this.href);return false;
Przemek
502 319 299
http://slubzmustangiem.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=80&t=6763" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=84&t=10801" onclick="window.open(this.href);return false;
- BaPit
- Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: black mat
- Kontakt:
Polnische Sprache – schwere Sprache. Mówisz, że na fizie uważałeś, ale na Polaku chyba już trochę mniejveeefour pisze:Pawel we mnie chyba nie wierzy - ale ja mu pokarze

Do sedna. Felgi wybrałeś piękne. Moim zdaniem będą świetnie wyglądały. Ja bym wrzucił jedynie kapeć o nieco wyższym profilu, niż w zdjęciu poglądowym. Powinno wyglądać o niebo lepiej

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2015
- Kolor: Inglot Silver
A możesz przybliżyć co zyskasz na zmianie na wavetracka bo ja nie do końca techniczny jestem.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2015
- Kolor: Inglot Silver
Dzięki przeczytam z 3 razy i zrozumiem :-)
A tak na serio to jeśli to podnosi pewność prowadzenia szczególnie na mokrym , śliskim to muszę zgłębić temat. Już raz się na autostradzie kręciłem (pewnie przez fabryczne opony) ale nie chciałbym tego powtarzać.
A tak na serio to jeśli to podnosi pewność prowadzenia szczególnie na mokrym , śliskim to muszę zgłębić temat. Już raz się na autostradzie kręciłem (pewnie przez fabryczne opony) ale nie chciałbym tego powtarzać.
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Wavetrac jest najlepszy, zamontowałem już tego z 10. jest jeszcze też FR z napięciem wstępnym, ale nie wiem czy jest do 15.