Czerwona bestia V8
Moderatorzy: Pavulon_, Hans, Pavulon_, Hans
- lukas220
- Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: magnetic gray
Re: Czerwona bestia V8
Deeboy, gratuluję modyfikacji
Masz swoją wizję i szybko wprowadzasz ją w życie
Czym potraktowałeś te paskudne, żółte odblaski tylnego zderzaka? Folia? Lakier do lamp?

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole
- deeboy
- Forumowicz
- Model: GT S550 MT
- Kolor: Race Red
Dziękilukas220 pisze:Deeboy, gratuluję modyfikacjiMasz swoją wizję i szybko wprowadzasz ją w życie
Czym potraktowałeś te paskudne, żółte odblaski tylnego zderzaka? Folia? Lakier do lamp?

Na odblaskach folia, to jest tanie i dobre rozwiązanie bo zawsze możesz ściągnąć. Wygląda OK, na pewno lepiej niż ten biedacki żółty odblask jak na rowerze Wigry 3

Jeszcze tylko muszę jakoś się pozbyć odblasków w przednich lampach a to już nie jest takie proste.
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
- deeboy
- Forumowicz
Kolejne przeróbki, tym razem okleiłem aluminiową listwę folią carbon, efekt bardzo zadowalający za niewielkie pieniądze.

- andi74
- Forumowicz
- Model: GT S550 GT350 Mod
- Kolor: Szary Metalik
to jest ta folia na mokro i na suszarke ?? czy zwykla ??#
jak wyglada zadrapanie ??
- deeboy
- Forumowicz
Nie mam pojęcia, kleiła mi to firma specjalizująca się w tym. Folia 3M i wiem że coś tam wygrzewali. Zadrapania to pewnie będą jakieś z czasem a jak będą wyglądać to nie wiem, pewnie czarne kreski, folia jest gruba i twarda stosunkowo więc myślę że będzie trwała. Zawiozłem zdjęte wcześniej listwy i za pare godzin gotowe.andi74 pisze:to jest ta folia na mokro i na suszarke ?? czy zwykla ??#
- deeboy
- Forumowicz
http://catred.pl/pl/kontakt" onclick="window.open(this.href);return false; - płaciłem 250 pln.gmlyn pisze:Świetnie wygląda. Możesz podać namiar na firmę i orientacyjny koszt?
Zdemontować listwy trzeba samemu, bardzo łatwe do zdjęcia, same zaciski i tylko jedna śrubka pod włącznikiem świateł.
Dzięki. A to oni Ci robili oklejenie chromów itd.? Bo w galerii "realizacje" mają czerwonego GT, wygląda podobnie.
- deeboy
- Forumowicz
Tak, wszystko mi oklejali. Te chromowane ramki oklejone na czarny połysk super wyglądają.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550
- Kolor: Shadow Black
Również chce wykonać takie obklejenie tych aluminopodobnych elementów, lecz myślałem, żeby to zrobić w karbonie-połysk tak jak na zdjęciu poniżej:
Pytanie tylko czy folia jest w stanie dać taki efekt, bo chciałbym uniknąć efektu taniego tandeciarstwa, który wala się w co czwartym golfie i civiku.
U Ciebie wyszło to ekstra
Pytanie tylko czy folia jest w stanie dać taki efekt, bo chciałbym uniknąć efektu taniego tandeciarstwa, który wala się w co czwartym golfie i civiku.
U Ciebie wyszło to ekstra

- nomad
- Forumowicz
- Model: Bullitt & 939
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Highland Green
Nie spotkałem jeszcze folii, która choćby zbliżyła się do efektu prawdziwego carbonu. Nie ma co się łudzić albo tanio albo efektownie. Zdjęcia w ogóle nie oddają przepaści jaka dzieli te dwie drogi.
- deeboy
- Forumowicz
Mi się efeft bardzo podoba, lubię nawet sobie pomacać, ta struktura fajnie wyczuwalna jest, fajnie odbija się światło. Nadal jednak jest to tylko folia czyli tania namiastka carbonu. Uważam, że ta namiastka carbonu jest i tak lepsza niż ta namiastka aluminium - szarego i nudnego.
Za taki element w carbonie gloss to zapłacisz dobre ok 1000 dolców - to już takie pieniądze wolałbym wydać na coś innego. Być może z czasem chińczyki coś wypuszczą taniego - do Mercedesów i Beemek robią fajne dobre różne nakładki. Teraz z chin zamówiłem sobie spoiler carbon za 700zł, ciekawe co to będzie
Za taki element w carbonie gloss to zapłacisz dobre ok 1000 dolców - to już takie pieniądze wolałbym wydać na coś innego. Być może z czasem chińczyki coś wypuszczą taniego - do Mercedesów i Beemek robią fajne dobre różne nakładki. Teraz z chin zamówiłem sobie spoiler carbon za 700zł, ciekawe co to będzie

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550
- Kolor: Shadow Black
Dokładnie, prawdziwe karbonowe elementy są mega bajeranckie i gdyby tylko fundusze pozwoliły to bym już dawno wymienił elementy wnętrza, progi, dyfuzor, przednią lotke oraz osłony halogenów, osłony lusterek itd, ale to już koszta które oscylują w okolicach "nastu" tysięcy, oczywiście mowa o cenach, które są na Amerykańskim rynku + transport.
A można wiedzieć jaki to spoiler zamówiłeś? Mi osobiście podoba się taka dyskretna roushowska lotka, ale może faktycznie poszperać i zobaczyć co chińczyki mają do zaoferowania
A można wiedzieć jaki to spoiler zamówiłeś? Mi osobiście podoba się taka dyskretna roushowska lotka, ale może faktycznie poszperać i zobaczyć co chińczyki mają do zaoferowania