Mustanga GT 5.0 w kolorze BLACK SHADOW MICA odebrałem po dziewięciomiesięcznym oczekiwaniu (prawie jak ciąża ze wszystkimi urokami:)) w kwietniu 2017 roku w PGD Kraków. Oprócz standardowego wyposażenia wzbogaciłem swojego "konika" o pakiet PREMIUM 2 - skóra perforowana Lux Red z przeszyciami Black/Red Line - system nawigacji satelitarnej CD/SD z DAB+ i Ford SYNC 3
(kolorowy wyświetlacz dotykowy 8", TMC, zestaw głośnomówiący z Bluetooth® i rozbudowaną funkcją sterowania głosem w języku polskim oraz funkcją wzywania pomocy, system nagłośnienia 'Shaker TM Pro' (12 głośników wysokiej jakości, w tym subwoofer; wzmacniacz 390W), gniazda: 2xUSB, SD, AUX-IN, zdalne sterowanie na kierownicy, mapy Europy z widokiem 3D, menu tekstowe oraz komunikaty głosowe nawigacji w języku polskim (HKCAB)), przednie fotele podgrzewane i wentylowane,czujniki parkowania z tyłu.
Po odbiorze zabrałem się za kilkumiesięczne dopieszczenie ... Oczywiście z braku dostępu akcesoriów na rynku polskim skazany byłem na zakupy w Stanach.
Stworzyłem wizualną hybrydę modelu Shelby GTE z GT350R (m.in. wymiana maski, dokładka przedniego zderzaka i rockery boczne z modelu GTE oraz tylny spoiler i dyfuzor z modelu GT350R) Układ wydechowy z klapami (4 końcówki) zmontowany i wykonany został w MG Motorsport. W HD Customs zrobiłem pełny pakiet LED z sekwencją itp. Dodatkowo chłopaki w AUTO SPA "KURO" Kraków dopieścili maleństwo pakietem KURO Total który obejmował:
• zabezpieczenie lakieru pakietem powłok ochronnych Max Protect Poland V1 oraz certyfikowanym Max Protect UNC-R Pro Elite
• zabezpieczenie felg Carbon Collective
• pełną kosmetykę i impregnację wnętrza systemami Colourlock Polska i Waxoyl Polska
• hydrofobizację szyb - Koch Chemie Nanoglasversiegelung
• zabezpieczenie elementów karbonowych Max Protect Poland UNC-R
• zabezpieczenie podwozia systemem Waxoyl Polska
A poniżej zobaczycie jak prezentuje się mój Mustang który otrzymał imię "GTR" (bez skojarzeń z pewnym modelem japońskiej marki