Rezonowanie/trzeszczenie elementów kabiny przy głośnej muzie
Re: Rezonowanie/trzeszczenie elementów kabiny przy głośnej m
MI też coś lata przy głośnych basach , tak mnie to wqrwia że jeezuuuuu . Musze to zlokalizować .
Bull & quattro
- YoDa
- Forumowicz
- Model: V6 3,7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Performance White
- Kontakt:
hehe , AAAA ja wiem co ci trzeszczy hehe
To ta mała klapka za klamką na bank! ona już mnie wku@$%#@ w Stangu mojej żony (nie lubiłem z nią jeżdzić przez to )
Jest na to sposób i proponuje byś zaczął wygłuszanie od tego.
Tu jest ta mała rozrabiaka :
Ekstrakcję wykonujesz małym śrubokrętem z tej strony
I uwaga , przyklejasz mały kawałek taśmy rzep , tylko tą mięką stronę milutką. Tylko rzep spełni zadanie bo jest cienki (żeby klapka weszła z powrotem) i dobrze wygłusza , jakakolwiek gąbka czy cóś też plastyk i potrafi hałasować.
Wciskasz z powrotem klapkę i ciesz się muzą na maxa
Pozdrawiam
YoDa
To ta mała klapka za klamką na bank! ona już mnie wku@$%#@ w Stangu mojej żony (nie lubiłem z nią jeżdzić przez to )
Jest na to sposób i proponuje byś zaczął wygłuszanie od tego.
Tu jest ta mała rozrabiaka :
Ekstrakcję wykonujesz małym śrubokrętem z tej strony
I uwaga , przyklejasz mały kawałek taśmy rzep , tylko tą mięką stronę milutką. Tylko rzep spełni zadanie bo jest cienki (żeby klapka weszła z powrotem) i dobrze wygłusza , jakakolwiek gąbka czy cóś też plastyk i potrafi hałasować.
Wciskasz z powrotem klapkę i ciesz się muzą na maxa
Pozdrawiam
YoDa
Pozdrawiam
Yoda
Yoda
Zaczynasz mnie zaskakiwać - masz glowe i pomysły - co najważniejsze dzielisz sie nimi z nami - Brawo . !!
- YoDa
- Forumowicz
- Model: V6 3,7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Performance White
- Kontakt:
hehe stary modelarz jestem a w tej dziedzinie to ciągle takie sprawy i jak coś mnie wnerwia nie popuszczam aż znajdę.
Ot , dziś spędziłem popołudnie na leżąco pod Stangiem żony bo tłukło jej coś po dziurach , myślałem że to sworznie ale nie , znalazłem dzięki kolegom z Francuskiego klubu Mustanga , trafione- zatopione , już nie tłucze ale o tym napiszę w innym watku , teraz ide
Pozdrawiam
Yoda
Ot , dziś spędziłem popołudnie na leżąco pod Stangiem żony bo tłukło jej coś po dziurach , myślałem że to sworznie ale nie , znalazłem dzięki kolegom z Francuskiego klubu Mustanga , trafione- zatopione , już nie tłucze ale o tym napiszę w innym watku , teraz ide
Pozdrawiam
Yoda
Pozdrawiam
Yoda
Yoda
- Pawellos
- Forumowicz
- Model: 2009 Mustang GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Candy Apple Red
i to serio pomaga?:) też mnie irytuje to, ale ja mam wrażenie że aż całe dżwi latają, a na pewno lusterko zewnętrzne;)
tylko że ja mam cabrio, więc może więcej latać ;P
tylko że ja mam cabrio, więc może więcej latać ;P
- adaslaw
- Forumowicz
- Model: Mustang conv. 2006
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: skromny czarny
OK, dziś była piękna pogoda, wiosna idzie, miałem trochę czasu, to rozkręciłem swoje drzwi (od kierowcy). To znaczy zdjąłem plastykową pokrywę drzwi.
W 2 miejsca dokleiłem trochę gąbek, ale mam wrażenie, że pokrywy nie warto zdejmować, bo najwięcej u mnie rezonowała klapeczka pod klamką (o której wyżej pisze YoDa) oraz ten kawał plastyku, w którym znajdują się przełączniki od podnoszenia szyb.
Aby te elementy plastykowe wyciszyć uzyłem taśmy klejącej grubej (taka gąbka). Generalnie tę taśme podklejałem w miejscach, gdzie stuka się plastyk z plastykiem.
Na czerwono zaznaczyłem miejsca, gdzie dodatkowo włozyłem różne rzeczy (np. klip od puszki po krajowym piwie), tak aby przełączniki od opuszczanie szub (czarne) nie latały luzem w ich beżowej obudowie.
Po dzisiejszej mojej akcji większość rezonansów usunąłem Jest znacznie lepiej - mniam!
Ale mam kilka utworów, przy któych dalej, już pewnie inne części, wpadają w rezonans. Ale to już na jakąś inną akcję i podejrzewam, że na akcję już bardziej inwazyjną.
Dzięki YoDa za fajne posty na forum w tym temacie. Zainspirowałeś mnie i zmobilizowałeś do pracy
I dzięki za wsparcie psychologiczne via SMS-y
Wszystkich zainteresowanych rozbieraniem drzwi również odsyłam do innego wątku z wieloma zdjęciami:
viewtopic.php?f=47&t=3091" onclick="window.open(this.href);return false;
Narka!
Adaslaw
W 2 miejsca dokleiłem trochę gąbek, ale mam wrażenie, że pokrywy nie warto zdejmować, bo najwięcej u mnie rezonowała klapeczka pod klamką (o której wyżej pisze YoDa) oraz ten kawał plastyku, w którym znajdują się przełączniki od podnoszenia szyb.
Aby te elementy plastykowe wyciszyć uzyłem taśmy klejącej grubej (taka gąbka). Generalnie tę taśme podklejałem w miejscach, gdzie stuka się plastyk z plastykiem.
Na czerwono zaznaczyłem miejsca, gdzie dodatkowo włozyłem różne rzeczy (np. klip od puszki po krajowym piwie), tak aby przełączniki od opuszczanie szub (czarne) nie latały luzem w ich beżowej obudowie.
Po dzisiejszej mojej akcji większość rezonansów usunąłem Jest znacznie lepiej - mniam!
Ale mam kilka utworów, przy któych dalej, już pewnie inne części, wpadają w rezonans. Ale to już na jakąś inną akcję i podejrzewam, że na akcję już bardziej inwazyjną.
Dzięki YoDa za fajne posty na forum w tym temacie. Zainspirowałeś mnie i zmobilizowałeś do pracy
I dzięki za wsparcie psychologiczne via SMS-y
Wszystkich zainteresowanych rozbieraniem drzwi również odsyłam do innego wątku z wieloma zdjęciami:
viewtopic.php?f=47&t=3091" onclick="window.open(this.href);return false;
Narka!
Adaslaw
Podobną operację wykonałem u siebie. Trochę gąbki i silikonu i problem zniknął.
No i dzięki pomocy kolegi z forum kilka stówek została w kieszeni, bo tak trzeba by pewnie wygłuszać
-
- Forumowicz
- Model: GT Convertible
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Torch Red
- Kontakt:
U mnie też zaczyna coś irytować ucho.. Po weekendzie będę się wsłuchiwał.. a zmieniając temat.. gdyby ktoś z Was miał na zbyciu tą klapkę przy klamce, o której było wyżej..