Wymiana radia i brak napięcia

Radia, anteny, wzmacniacze, głośniki, subwoofery, nawigacja itp.

Moderatorzy: Ronin, SECHUBU

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Little Pony
Forumowicz
Model: yhm.... :)
Silnik: inny V6

Wymiana radia i brak napięcia

Post autor: Little Pony » 2009-04-12, 19:03

Hej, właśnie chciałem zmienić radio i okazało się, że zniknęło napięcie w tej dużej kostce od audio. Tzn było, ale odpiąłem radio, podpiałem jescze raz i ni ma.

Jest jedynie napięcie, które umożliwia w oryginalnym radiu wyjęcie/włożenie płyty, wyświetlenie zegara itp (pin 1). Jednak po przekręceniu kluczyka powinno pojawić się dodatkowe napięcie na pin 2, zaś po uruchomieniu silnika jeszcze na pin 3 i tych nie ma. Ma ktoś jakiś pomysł?

Bezpieczniki są ok, od radia jest cały. Może gdzieś jescze siedzi jakieś zabezpiecznie, które poleciało?

Obrazek

[ Dodano: 2009-04-13, 02:29 ]
Piotrze, zapewne nie masz też możliwości rozłożenia dachu, ani opuszczenia/podniesienia szyb.

Winowajcą całego zamieszania jest z pewnością bezpiecznik numer 6 (accessory delay feeds) w puszce z bezpiecznikami znajdujących się po stronie pasażera, o której zapewne nie wiedziałeś. Następnym razem przeczytaj instrukcję obsługi zanim zaczniesz zaśmiecać forum.

Anonymous

Post autor: Anonymous » 2009-04-13, 21:06

Witam,
Ja mam podobny problem.
Wymieniłem radio na nowe ale brak jest podświetlenia po włączeniu świateł.
Może jest jakaś recepta. Nadmieniam, że podłączając stare (uszkodzone)
podświetlenie działa.

Awatar użytkownika
Michaś
Forumowicz
Model: Y 2006 VB style
Silnik: V6 4.0
Kolor: Vatican Bordo

Post autor: Michaś » 2009-11-18, 09:52

gość od którego kupiłem mustanga mówił mi że radia fabryczne mają jakąś blokadę przed kradzieżą i po odłączeniu radia potrzebny jest jakiś kod który można uzyskać gdzieś u źródła w stanach - producent, dealer? ale nie wiem czy tak jest

Awatar użytkownika
Baks
Młodszy Forumowicz
Model: Ford F150
Silnik: V8 5.0
Kolor: Aspen Green

Post autor: Baks » 2009-11-18, 11:23

blokada kodem jest w wiekszosci rodzaji radioodtwarzaczy a nie w samym mustangu :P

Piotrek_W
Forumowicz
Model: BMW
Kolor: BLACK
Kontakt:

Post autor: Piotrek_W » 2009-11-18, 11:24

Michaś, generalnie większość fabrycznych radioodtwarzaczy ma blokadę tzw. key code . Wystarczy odpiąć zasilanie i żeby włączyć radio musisz wpisać kod.
Michaś pisze:jakiś kod który można uzyskać gdzieś u źródła w stanach - producent, dealer?
wystarczy Ci dobry "elektryk magik" i za jakieś 30zł odblokowuje radio. Zawsze też możesz poszukać programu do rozkodowywania w necie. Są to tzw kalkulatory generujące kody zabezpieczające (czy jakoś tak)

A tak poza tym to raczej nie o to, tu chodzi ;)

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Silnik: V8 4.6
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2009-11-27, 16:23

Michaś pisze:gość od którego kupiłem mustanga mówił mi że radia fabryczne mają jakąś blokadę przed kradzieżą i po odłączeniu radia potrzebny jest jakiś kod który można uzyskać gdzieś u źródła w stanach - producent, dealer? ale nie wiem czy tak jest
wystarczającym zabezpieczeniem jest sposób zamontowania tego radia :P
Żeby wyciągnąć trzeba trochę poodkręcać :) Kodu na 99 % nie ma

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

kopara
Młodszy Forumowicz
Model: Mostang V6
Silnik: V6 4.0
Kolor: czerwony

Re: Wymiana radia i brak napięcia

Post autor: kopara » 2011-03-21, 19:32

Witam,kodu radio nie ma na 100%,wyszarpywałem już je kilakakrotnie i bez żadnych problemów odpala/mam shakera 500/
Mustang na szczęście nie ma takich "finezji" :ok:

Piotr M.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”