Hej, właśnie chciałem zmienić radio i okazało się, że zniknęło napięcie w tej dużej kostce od audio. Tzn było, ale odpiąłem radio, podpiałem jescze raz i ni ma.
Jest jedynie napięcie, które umożliwia w oryginalnym radiu wyjęcie/włożenie płyty, wyświetlenie zegara itp (pin 1). Jednak po przekręceniu kluczyka powinno pojawić się dodatkowe napięcie na pin 2, zaś po uruchomieniu silnika jeszcze na pin 3 i tych nie ma. Ma ktoś jakiś pomysł?
Bezpieczniki są ok, od radia jest cały. Może gdzieś jescze siedzi jakieś zabezpiecznie, które poleciało?
[ Dodano: 2009-04-13, 02:29 ]
Piotrze, zapewne nie masz też możliwości rozłożenia dachu, ani opuszczenia/podniesienia szyb.
Winowajcą całego zamieszania jest z pewnością bezpiecznik numer 6 (accessory delay feeds) w puszce z bezpiecznikami znajdujących się po stronie pasażera, o której zapewne nie wiedziałeś. Następnym razem przeczytaj instrukcję obsługi zanim zaczniesz zaśmiecać forum.
Wymiana radia i brak napięcia
- Little Pony
- Forumowicz
- Model: yhm.... :)
- Silnik: inny V6
Michaś, generalnie większość fabrycznych radioodtwarzaczy ma blokadę tzw. key code . Wystarczy odpiąć zasilanie i żeby włączyć radio musisz wpisać kod.
A tak poza tym to raczej nie o to, tu chodzi
wystarczy Ci dobry "elektryk magik" i za jakieś 30zł odblokowuje radio. Zawsze też możesz poszukać programu do rozkodowywania w necie. Są to tzw kalkulatory generujące kody zabezpieczające (czy jakoś tak)Michaś pisze:jakiś kod który można uzyskać gdzieś u źródła w stanach - producent, dealer?
A tak poza tym to raczej nie o to, tu chodzi
-
- Forumowicz
- Model: 2005 DżiTi
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czrny XTRMNTR
- Kontakt:
wystarczającym zabezpieczeniem jest sposób zamontowania tego radiaMichaś pisze:gość od którego kupiłem mustanga mówił mi że radia fabryczne mają jakąś blokadę przed kradzieżą i po odłączeniu radia potrzebny jest jakiś kod który można uzyskać gdzieś u źródła w stanach - producent, dealer? ale nie wiem czy tak jest
Żeby wyciągnąć trzeba trochę poodkręcać Kodu na 99 % nie ma
Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mostang V6
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: czerwony
Re: Wymiana radia i brak napięcia
Witam,kodu radio nie ma na 100%,wyszarpywałem już je kilakakrotnie i bez żadnych problemów odpala/mam shakera 500/
Mustang na szczęście nie ma takich "finezji"
Mustang na szczęście nie ma takich "finezji"
Piotr M.