Shaker 1000 Subwoofer
- Hans
- Forumowicz
- Model: 500
- Kolor: Black
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Shaker 1000 Subwoofer
Czy da się w Polsce kupić inny subwoofer do Mustanga tak, żeby współgrał z moim szejkerem 1K? Problem polega na tym, że samochód, jak stał w komisie w stanach został ograbiony właśnie z tego elementu i w sumie miło by było, jak by dało się takowy zamontować ze sprzętów dostępnych w Polsce. Jakieś rady, wskazówki?
.:: my other ride is your mom ::.
- Hans
- Forumowicz
tomaho, chyba będzie problem z dobraniem subwoofera bez zmiany aplitunerów, więc możliwe, że to jest powód "strzelania prądem", a nie kwestia pasywny/aktywny subwoofer.
Pasywny głośnik korzysta z amplitunera w sposób który obciąża końcówki mocy.
Aktywny posiada własny wzmacniacz, co nie powoduje dużego obciążenia końcówek.
Pasywny głośnik korzysta z amplitunera w sposób który obciąża końcówki mocy.
Aktywny posiada własny wzmacniacz, co nie powoduje dużego obciążenia końcówek.
- Hans
- Forumowicz
Z tego co wyczytałem, to niestety wymaga to wymiany jednostki głównej i wzmacniaczy. W tej chwili nie będę szukał, ale wieczorem poszukam odpowiedzi, czy jednak da się podłączyć woofera ze wzmacniaczem. Ogólnie różnica między 500 a 1000 polega na tym, że ten drugi ma dodatkowe wzmacniacze w bagażniku i woofer z dwoma głośnikami, poza tym o żadnych innych różnicach nic nie znalazłem...
- Hans
- Forumowicz
Też poszperałem... jest to kwestia pociągnięcia kabli od autka do bagażnika, to wszystko. Chociaż tez całkiem sporo rozbierania i składania, ale podobno nic trudnego. Tylko montuj wzmacniak pod subwoofer, a nie oryginalny z Mustanga, bo inaczej będzie kiszka. Ja naiwnie jeszcze poszukam, czy gdzieś dostanę sam subwoofer, a jak nie, to będę musiał wywalić wzmacniacze z bagażnika, zamontować na ściance nowe i wtedy się jakąś tubę załaduje...
- Baks
- Młodszy Forumowicz
- Model: Ford F150
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Aspen Green
sorry ze odswiezam temat ale znalaes ten subwoofer?
ogolnie koncepcja jest taka ze zawsze idzie zbudowac cos podobnego do oryginalu zaleznie od glosnika i wielkosci jego obudowy wystarczy znalesc firme zanjmujaca sie uadio mysle ze za niewielka cene pomogli by ci z tym chyba ze powierzysz takiej firmie wiekszosc:P
ja teraz przebudowuje calkiem audio w moim fordzie gdyz standardowe 4 glosniki sa tragiczne i nawet radio na tym to terror pozdrawiam
ogolnie koncepcja jest taka ze zawsze idzie zbudowac cos podobnego do oryginalu zaleznie od glosnika i wielkosci jego obudowy wystarczy znalesc firme zanjmujaca sie uadio mysle ze za niewielka cene pomogli by ci z tym chyba ze powierzysz takiej firmie wiekszosc:P
ja teraz przebudowuje calkiem audio w moim fordzie gdyz standardowe 4 glosniki sa tragiczne i nawet radio na tym to terror pozdrawiam
-
- Forumowicz
- Model: Pony
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Tungsten Gray
Re: Shaker 1000 Subwoofer
mam teraz shaker 500 i czy orientujecie sie jak poprawic go na shaker 1000. radio jest chyba to samo, nie wiem jak z wszystkimi glosnikami w drzwiach ale bardziej mnie interesuje sam sub do bagaznika i pewnie wzmacniacz. co byscie radzili? szukac sama skrzynie (ma fajne mocowanie jak patrzylem na sruby) i wzmacniacz samemu do tego dobrac czy tez lepiej od shakera?
da sie w ogole to gdzies dostac jeszcze?
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Re: Shaker 1000 Subwoofer
XerofaN pisze:mam teraz shaker 500 i czy orientujecie sie jak poprawic go na shaker 1000. radio jest chyba to samo, nie wiem jak z wszystkimi glosnikami w drzwiach ale bardziej mnie interesuje sam sub do bagaznika i pewnie wzmacniacz. co byscie radzili? szukac sama skrzynie (ma fajne mocowanie jak patrzylem na sruby) i wzmacniacz samemu do tego dobrac czy tez lepiej od shakera?
w US bez żadnego problemu na ebay znajdziesz.