cd error
-
- Model: 67
cd error
mam problem z wyjmowaniem płyt, wyskakuje napis CD error i nie chce wypluć płyty, trzeba podwadzać drugą płytą, może ktoś to naprawiał, jakieś wskazówki?
- pavlito
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT 05 premium manual
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Sonic Blue
Z całym szacunkiem, ale ten shaker to średnio się udał. Gra ładnie, ale technologicznie to trochę archaik. Mój jest szczególnie uczulony na kopiowane płyty - często ma problem z rozpoczęciem utworu i przeskakuje do następnego. Nieraz przerzuca tak jeden za drugim, ale jak ręcznie się wybiera utwory, to odczytuje. Bywa, że wypluwa całą płytę (BAD DISK), którą wcześniej czytał.
- Little Pony
- Forumowicz
- Model: yhm.... :)
- Silnik: inny V6
U mnie to samo. Kupilem juz 2din JVC, ale okazuje sie ze to wieksza dlubanina. Dorobilem zaczepy nowe, ale okazuje sie ze ramka JVC jest nieco za mala i zostaje dziura. Do tego w Shaker500 glosniki dolne w drzwiach to oddzielny kanal sub, ktory w JVC nie ma wzmocnienia - wiec trzeba wzmacniacz...
Był ale się rozbił: Mustang GT 2005 Convertible, Dodge Charger R/T 2006
I'm gonna put on a iron shirt, and chase all muscle cars out of earth!
I'm gonna put on a iron shirt, and chase all muscle cars out of earth!
-
- Forumowicz
- Model: 2005 DżiTi
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czrny XTRMNTR
- Kontakt:
Coś mi się wydaje że kolega GGGrzegorz, pisze ogólnie o odtwarzaczu ,nie o shakerze Pewnie coś się skiciło w środku ( rolka, ,pasek albo jakieś zanieczyszczenie ) ,możesz wyjąć CD i spróbować rozebrać ,lub oddać komuś kto ma pojęci. Jeśli to nie drogi model a usterka będzie notoryczna ,lepiej zmienić na nowe.
Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
- Hans
- Forumowicz
- Model: 500
- Kolor: Black
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Taki sam komunikat miałem w zmieniarce Blaupunkt'a w moim przedpoprzednim autku i było to związane z tym, że kaseta z płytami się zacinała/blokowała z powodu wystającej jednej z płyt. W moim przypadku to był "pryszcz", bo zmieniarka była w bagażniku i jej wyjęcie trwało pół minuty. Tu może być większa rzeźba. Tak czy inaczej stawiam na to, że cuś Ci tam blokuje mechanizm zmieniania płyt.
Wskazówka: wziąć kawał lupy i zajrzeć mu do dupy. A normalniej - rozkręć i zobacz. Możliwe, że coś się odkręciło, przesunęło lub zrobiło cokolwiek w jakiś magicznych okolicznościach i wyjeżdżająca płyta wyjeżdża pod złym kątem zaczepiając o element Twojego radyjka.
Wskazówka: wziąć kawał lupy i zajrzeć mu do dupy. A normalniej - rozkręć i zobacz. Możliwe, że coś się odkręciło, przesunęło lub zrobiło cokolwiek w jakiś magicznych okolicznościach i wyjeżdżająca płyta wyjeżdża pod złym kątem zaczepiając o element Twojego radyjka.
.:: my other ride is your mom ::.
Miałem tak samo nagrywanie na małej prędkości zdecydowanie pomogło, ale nie do końca, przy dłuższym odtwarzaniu (ok. 1 godz) znowu zaczęło przeskakiwać zwłaszcza na nierównej drodze. Dopiero kumpel, gdy spytał na jakich płytach nagrywam i czy przypadkiem nie są obustronnie srebrne, co potwierdziłem, zasugerował próbę ze zwykłymi, białymi i matowymi jednostronnie, najlepiej "Esperanzy", czy jakoś tak...AluStar pisze:A możne nagrywaj mp3 na malej predkosci - zawsze to u mnie pomagalo . Jak nagralem na duzej predkosci to nie czyta lub przeskakuje. Spróbuj. Albo zostaje wymiana radyjka. ( zobacz tematy z podlaczeniem - pisza ze sa problemy w podlaczeniu )
Spróbowałem i jak ręką odjął pomogło ostatecznie. Nie wiem dlaczego i czy to, że białe ma akurat jakiś techniczny związek, ale działa bezbłędnie
Wcześniej muzę nagrywałem na lustrzanych Verbatimach. Aaaa i jeszcze jedno, te Verbatimy po wyjęciu z napędu były gorące jak diabli, a białe nie... o so chosi?
Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2001
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: zielony
Problem z przeskakiwaniem zwiazany jest bezposrednio z laserem CD.
Jesli soczewka jest przebrudzona gubi on sciezke i wtedy dostaje "czkawki" lub gubi utwor.Plyta za jasna j.w.
Bufor w CD samochodowych jest bardzo maly lub nie ma go wcale
1- wyczyscic plyta do czyszczenia ( nie polecam czyszczenia na mokro) plyty z pedzelkiem z wlosia borsuka sa zdecydowanie najlepsze . Osobiscie zapuszczam plyte na 1 h i wyczesci dokladnie.
2-Cd i mp3 nagrywac na najmniejszej predkosci
3-plyty tylko i wylacznie z nadrukami , powierzchnia do nagrywania najciemniejsza( lepiej odbija laser) byly kiedys w sprzedazy czarne CD takie jak poczciwe winyle:)100% odbioru ,zywotnosc okolo 1 roku
Inaczej jest z DVD np. takim jak opisal LIzzard- tam bufor jest kilku megowy okolo 2 wiec nie ma problemu.
Problem dotyczacy goracej plyty jest spowodowany tym co powyzej opisalem- laser aby odczytac zapis na plycie wysyla silniejsza wiazke ( brudna soczewka , zbyt jasna powierzchnia nagrywania)
Jesli zalezy wam na jakosci a nie na dlugosci zycia plyty Nagrywajcie na czarnych takie jak stare winyle.
Jesli soczewka jest przebrudzona gubi on sciezke i wtedy dostaje "czkawki" lub gubi utwor.Plyta za jasna j.w.
Bufor w CD samochodowych jest bardzo maly lub nie ma go wcale
1- wyczyscic plyta do czyszczenia ( nie polecam czyszczenia na mokro) plyty z pedzelkiem z wlosia borsuka sa zdecydowanie najlepsze . Osobiscie zapuszczam plyte na 1 h i wyczesci dokladnie.
2-Cd i mp3 nagrywac na najmniejszej predkosci
3-plyty tylko i wylacznie z nadrukami , powierzchnia do nagrywania najciemniejsza( lepiej odbija laser) byly kiedys w sprzedazy czarne CD takie jak poczciwe winyle:)100% odbioru ,zywotnosc okolo 1 roku
Inaczej jest z DVD np. takim jak opisal LIzzard- tam bufor jest kilku megowy okolo 2 wiec nie ma problemu.
Problem dotyczacy goracej plyty jest spowodowany tym co powyzej opisalem- laser aby odczytac zapis na plycie wysyla silniejsza wiazke ( brudna soczewka , zbyt jasna powierzchnia nagrywania)
Jesli zalezy wam na jakosci a nie na dlugosci zycia plyty Nagrywajcie na czarnych takie jak stare winyle.
- nemax
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2011
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: biały, a teraz w poszukiwaniu KLASYKA
cd error wyjmowanie płyt
Witajcie, u mnie w ogóle nie mogę sobie poradzić w wyjęciem płyt, wciśnięcie jakiegokolwiek guzika od CD powoduje jedynie wyświetlenie komunikatu CD Error - ktoś może poradzić co z tym zrobić ? albo gdzie najlepiej w pobliżu Wrocławia znajduje się jakiś fachowiec ?