Udało mi się znaleźć wasze forum i zauważyłem, że znacie się na Mustangach, dlatego pozwoliłem sobie zadać kilka pytać (z czasem zapewne znajdzie się ich więcej

1. Czy Mustang 2000 V6 3.8 ma łańcuch czy pasek rozrządu?
2. Jaki powinien być rozmiar opon u w/w? Aktualnie założyłem 215/55R16. Gdzieś wyczytałem, że do tego Mustanga były zakładane felgi 15", jednak mój egzemplarz zastałem z 16". Dodatkowo; jakie ciśnienie utrzymywać? Magicy od opon niby jakieś info znaleźli, jednak mi sprzedawca zapomniał podać ten szczególik.
3. Jaki lać mu olej?
4. Tutaj mam mały problem z moim Mustangiem. Nie wiedzieć czemu silnik sam z siebie lubi łapać wysokie obroty (powyżej 1k lub 1,5k). Najczęściej ma to miejsce, gdy stoi bez ruchu - bez znaczenia czy wciśnięte sprzęgło, luz/bieg. Utrzymuje wysokie obroty przez chwilę, a potem się uspokaja. Czasem mu starczy pojedynczy taki numer, ale zazwyczaj warczy kilkakrotnie. Próbowałem czasami krótkiego przygazowania, ale w (na oko) 95% próbach nie pomaga. Raz czy dwa razy zdawało mi się, że podwyższa sobie obroty również chwilę po starcie, gdy lekko się toczy, ale nie jestem pewien.
5. Czy jest możliwość odczytania danych bezpośrednio od producenta po podaniu numeru podwozia (w celu upewnienia się danych samochodu)?
6. Czy istnieje możliwość wyrobienia pilota? Oryginalny został zgubiony przez poprzedniego właściciela.
Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi i wyrozumiałość względem początkującego

Pozdrawiam!