Czyszczenie przestrzeni pod maska

nadwozie, blacharka, malowanie, polerowanie, woskowanie

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64

ODPOWIEDZ
Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Silnik: V8 5.0
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Czyszczenie przestrzeni pod maska

Post autor: Alexander25 » 2012-01-02, 01:31

Witam
Autko stoi w garazu na zime i raczej nie bede nim wyjezdzal do kwietnia wiec biore sieza czyszczenie. Na silniku i wszedzie pod maska mam pelno piachu i zaciekow z soli bo autko jezdzilo u pierwszej wlascicielki caly rok. Czym mozna dobrze wyczyscic nacieki soli z maty wygluszajacej silnik? Narazie odtluszczam powierzchnie silnika i czyszcze elementy metalowe jednak zostawienie naciekow w kolorze szarym na czarnym materiale spowoduje ze cala praca nie da takiego efektu jak powinna

302 HOooooo

Awatar użytkownika
escalar
Forumowicz
Model: GT Premium Bullitt
Silnik: V8 4.6
Kolor: czarny metalik
Kontakt:

Re: Czyszczenie przestrzeni pod maska

Post autor: escalar » 2012-01-02, 22:28

w przypadku oslony termicznej maski (hood insulation pad) ... taniej i lepiej bedzie zakupic nowa... ja kupowalem na http://www.fordparts.com" onclick="window.open(this.href);return false;
...chyba, ze zanieczyszczenie jest naprawde niewielkie, to wtedy warto pokusic sie o czyszczenie... :)

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2012-01-03, 10:42

A ja mam troszke inne pytanie jak juz jest czysto pod maska czy jest jakis sposób czy jakis poradnik na internecie aby troche uporzadkowac te wszystkie kable! strasznie lumpiarsko to wyglada! Chcialbym je jakos fajnie pospiac albo pochowac!
Czy sa jakies dobre sposoby na to? Szukam juz dwa dni i nic :/ jedynie do starszych modeli mozna cos znalezc.

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Silnik: V8 5.0
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2012-01-04, 01:45

Trend jest taki ze sie kable wszystkie upycha w blotniki tzn w przestrzen miedzy blachami. W pracy mialem maniaka co mial civic'a coupe z lat 90tych i wrzucil tam jakas rakiete do niego. Praktycznie kable byly ograniczone do minimum zero plataniny. Wejdz na forum hondy lub poszukaj w necie . Ja o tym troche myslalem ale zrezygnowalem:) bo sporo roboty a jednak w V8 to te kable maja swoj urok.
Co do oslony to nie chce kupowac nowej bo przyjdzie mi pewnie jak podsufitka do SHO zwinieta kurde w rulon myslalem ze ukatrupie goscia z FedEx'a zwineli mi podsufitke ktora musi byc prosta aby nie odlazila przy wiekszej wilgotnosci w rulon i w tube:D a ciezko trafic czesci do SHO z 1995roku:/ i to nowe ktorych jest bardzo malo
Co do mycia przestrzeni pod maska to wlasnie sobie uswiadomilem ze to auto nigdy nie bylo czysczone z kurzu nie wiemjak tak mozna do tego w podlokietniku znalazlem pelno roztopionych cukierków...... Fajnie jest tez wyjmowac fotele w amcarach ktore byly uzywane w USA. Ja znalazlem prawie 120usd w monetach w SHO Visionie dwoch taurusach i mustangu:D Zawsze lepiej zdjac fotele niz wsadzac reke nie wiedzac co jest pod fotelem:)

302 HOooooo

ODPOWIEDZ

Wróć do „13 nadwozie”