Mój pierwszy post.
Chce za jakiś czas kupić Mustanga. Jak czas pozwoli za 2 lata. Zbieram wiedze (i niestety kase). Pożyjemy zobaczymy. Na dzień dobry sie "podliże" i powiem ze forum mi sie podoba. Kultura i bez troli. Również fajne informacje.
Przeczytałemjuż kilkanaście wątków, zebrałem garść informacji i myśle że moge powoli zagaić z moim tematem. Mianowicie interesuje mnie jak sprawują się mustangi rocznika 2011. Na forum wiele piszecie o rocznikach wcześniejszych. Moze fajnie byłoby opisać w większych szcegółach ten rocznik (oczywiście w ten rocznik celuje jak uzbieram kasiure

Konkretnie:
1. czy jest duży przeskok technologi w porównaniu do modelu wcześniejszego
2. jak z wyposażeniem np. czy V6 ma to co V8 jak lepsze hamulce, szpere. Napewno będe szukał wersji Premium
3. przeczytałem artykul forda ze w nowej V6 dzwięk silnika jest identyczny jak V8 - podobno pracowali nad dzwiękiem V6tki żeby byl jak najbardziej zblizony
4. jak z osiągami obu wersji V6 i V8
5. Czy przy skrzyni automatycznej mozna poszalec (w tym takze na torze)
6. wreszcie napiszcie wrazenia z jazdy modelami 2011 (super jeśli macie porównanie z jazdą modelami wcześniejszymi)
7. off-topic: jakie są przepisy dotyczące przywozu auta z USA na mienie przesiedlencze. Mam rodzine w Stanach, może mogliby pomóc. W szczególności czy auto na takie mienie można przywieźć tylko raz w życiu czy więcej?
8. a teraz mnie ukrzyżujecie ale nie wiem i google tez nie wie: co znaczy GT w nazwie Mustanga (Gran Tourismo?)
9. czy jest jakiś konkretny silnik który polecacie z tego rocznika, chce jeździć raczej często nie tylko na weekend stąd monstra powyżej 400 KM wykończą mnie finansowo.
10. czy jest sens ingerować w Mustanga 2011 bez wzgledu jaki silnik w chipy, komputerowe usprawnianie itp. (zauważyłem że zdania są podzielone)
Pisząc o V6 myśle 3.7 litra a V8 4.7 litra
Tak na marginesie, wczoraj minąłem Mustanga pod Krakowem. Model po 2005 roku GT. Czarny. Daje rade. Gęba od razu mis sie uśmiechneła. Nawet u mnie w miasteczku jest jeden Mustang, ale nie znam właściciela.
Pozdrawiam Forum.