Ech, przegląd techniczny...
Re: Ech, przegląd techniczny...
Bo Wielka Brytania jest w UE i to byłaby dyskryminacja czy coś takiego. A tak na prawdę to chodzi o kasę jak zwykle...
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
Mustang gt 1995 rok. kierunki z tyłu w lampach cofania przeciwmgielna i cofania pod autem. Z przodu refletory asymetryczne i żarówki EU. przegląd bez problemu podbity.Najgorzej to trzeba było kupić nowe reflektory z USA i je przerabiać potem dopasować odbłysniki i zmienić wejścia na żarówki EU. No a potem 4 razy ustawianie odpowiednio aby świeciło dobrze...Świeci idealnie i coś się widzi.Koszt całkowity przerobienia przodu i tyłu 1800:/
302 HOooooo
- TPS
- Forumowicz
- Model: 2024 GT
- Kolor: Taki jak u Zygzaka McQueena
- Kontakt:
Jeśli chodzi o światła, to zamierzam skorzystać z patentu użytkownika eitb, czyli odbłyśnik na lewym H13. W chwili obecnej jestem na etapie tego, ponieważ wiem, że ma tendencję do spadywania.Alexander25 pisze:Mustang gt 1995 rok. kierunki z tyłu w lampach cofania przeciwmgielna i cofania pod autem. Z przodu refletory asymetryczne i żarówki EU. przegląd bez problemu podbity.Najgorzej to trzeba było kupić nowe reflektory z USA i je przerabiać potem dopasować odbłysniki i zmienić wejścia na żarówki EU. No a potem 4 razy ustawianie odpowiednio aby świeciło dobrze...Świeci idealnie i coś się widzi.Koszt całkowity przerobienia przodu i tyłu 1800:/

Potem trzeba będzie podnieść reflektor - tak czytałem. Zobaczymy co wyjdzie. Dam znać :-)
EDYTA 1
Osłonę założyłem. Ściągnąłem ją drutem miedzianym. Zrobię zdjęcie to będzie widać. Trzeba trochę skrócić obejmy, żeby nie nachodziły na siebie i zostawić trochę miejsca na splot druta.

EDYTA 2
Tak wyglądają światła po przeróbce

"Nigdy nie jest zbyt późno na szczęśliwe dzieciństwo"
-
- Forumowicz
- Model: S 197
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Jedyny słuszny - CZARNY
Jestem świeżo po przeglądzie i się nasłuchałem jakie to ja mam auto nieprzepisowe. No fakt lampy przerobione, żółte ledy w lampach tylnych, niby ok ale... ale pieprzonej homologacji na to wszystko brak. Co prawda i tym razem się udało. Pan ciekawostkę powiedział, że za dwa lata przepisy co do aut tu czytaj am carów mają się zmienić i przeglądu nie podbije...
Czy ma ktoś z Was posiada wiedzę cóż to za nowości będą ?? Nie rozumiem tylko jednego angliki, ster po prawej no i jest suuuuper auto do jazdy po naszych drogach ultra bezpieczne... ehh przegląd techniczny...

Czy ma ktoś z Was posiada wiedzę cóż to za nowości będą ?? Nie rozumiem tylko jednego angliki, ster po prawej no i jest suuuuper auto do jazdy po naszych drogach ultra bezpieczne... ehh przegląd techniczny...
- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Kolor: Niebieski
Jest taka złote prawo: "Prawo nie działa wstecz". Zgodnie z tym prawem jeśli wcześniej na danych warunkach państwo dopuszczało Twój samochód do ruchu to nie może z dnia na dzień tego zmienić
Homologacji nie potrzebujesz jeżeli samochód został sprowadzony i zarejestrowany w PL przed 2013. Przed tym rokiem widniał zapis, który dopuszczał do ruchu pojazdy sprowadzane z zagranicy bez homologacji europejskiej. Warunkiem było spełnienie kryteriów dopuszczenia do ruchu: światła asymetryczne + europejskie kierunki. Nie zmienia to faktu, że co niektórzy na forum borykają się z upierdliwymi policjantami i jeżdżą na przeglądy częściej niż raz w roku 
PS. jeśli już jesteśmy przy oświetleniu to czy takie coś u nas przejdzie?:
http://www.americanmuscle.com/9498-smok ... overs.html" onclick="window.open(this.href);return false;
moje lampy są i tak w opłakanym stanie, a to jest dość ciekawa opcja zakrycia o-ringów rodem z bmw...

PS. jeśli już jesteśmy przy oświetleniu to czy takie coś u nas przejdzie?:
http://www.americanmuscle.com/9498-smok ... overs.html" onclick="window.open(this.href);return false;
moje lampy są i tak w opłakanym stanie, a to jest dość ciekawa opcja zakrycia o-ringów rodem z bmw...
Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
-
- Forumowicz
Ok prawo nie działa wstecz, ale jeżeli nie masz homologacji na przerobione lampy ( a nikt jej niema) to po ptokach i po przeglądzie
Katalog pojazdów z homologacją - nie ma w katalogu nie ma przeglądu. Odpadnie z dróg IV i V gen. Zostaną VI i zabytkowe.Yawox pisze:. Co prawda i tym razem się udało. Pan ciekawostkę powiedział, że za dwa lata przepisy co do aut tu czytaj am carów mają się zmienić i przeglądu nie podbije...![]()
Czy ma ktoś z Was posiada wiedzę cóż to za nowości będą ??
-
- Forumowicz
O tym mówiłem.. a angole będą jeździć. Z tego co kojarzę z forum to Paweł z Opola coś w tym temacie działa
- Rezor
- Forumowicz
Hmm... Wcześniej pojazdy były dopuszczone do ruchu ze zmodyfikowanymi lampami bez homologacji europejskiej. Prawo zostało zmienione ale tylko pojazdy sprowadzone po wprowadzeniu przepisu nie otrzymają przeglądu to w tym przypadku powinno być analogiczne. W innym wypadku chyba zostanie nam blokowanie warszawy mustangami 

Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
-
- Forumowicz
Jestem za.. blokada na blokadzie i na to jeszcze blokada. Tak się głębiej zastanowić to nasze "prawo" nie powinno działać wstecz. Jeżeli już ktoś dopuścił naszego konika do brykania po RP, to już nic nie powinno tego zmienić. No ale to przecież Polsza 

- Rezor
- Forumowicz
Zwyczajnie w dniu wprowadzenia takie ustawy podjechać na wiejską do warszawy i wysiąść z samochodu zwyczajnie go tam zostawiając. Przecież nie można będzie nim już jeździć 

Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
-
- Forumowicz
- Kontakt:
4 gen odpadnie ale tylko na 4 lata bo mój ma już 21lat:)Yawox pisze:O tym mówiłem.. a angole będą jeździć. Z tego co kojarzę z forum to Paweł z Opola coś w tym temacie działa
302 HOooooo
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Dobra tylko że to ma obowiązywać podczas rej. Np ktoś sprzedaje auto ty kupujesz idziesz do urzędu i lipa nie zarejestrujesz... Druga rzecz to przegląd. Nie może zostać odrzucone auto które do tej pory miało podbijany przegląd techniczny. Wtedy każdy Kowalski co jeździ autem z USA i ma opinię PZMOTu że auto spełnia wymogi EU może domagać się odszkodowania od państwa. przewiduję więc że nawet jeśli taki durny przepis wejdzie to ktoś to oprotestuje. Co się tyczy znaku CE to jeśli wykonawcy danego elementu go mają lub dostawcy wszystkich części to automatycznie element tez go posiada:)kab pisze:Katalog pojazdów z homologacją - nie ma w katalogu nie ma przeglądu. Odpadnie z dróg IV i V gen. Zostaną VI i zabytkowe.Yawox pisze:. Co prawda i tym razem się udało. Pan ciekawostkę powiedział, że za dwa lata przepisy co do aut tu czytaj am carów mają się zmienić i przeglądu nie podbije...![]()
Czy ma ktoś z Was posiada wiedzę cóż to za nowości będą ??
302 HOooooo
i wtedy jak wyjdzie taki przepi/ustawa firmy produkujące aftermarketowe lampy sie dorobią na produkcji lamp do aut amerykanskich z homologacją europejską
i wszyscy będą szczęśliwi
oni zarobią a my dalej będziemy sobie jeżdzić 
i wszyscy będą szczęśliwi