Mustang do wynajęcia...za i przeciw....

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Silnik: V8 4.6
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2009-11-10, 16:11

+, Auta niesprawnego technicznie nie można ubezpieczyć.

A w kwestii wynajęcia, to i mnie czasem ktoś pyta o możliwość zawiezienia młodej pary. Na razie odpowiadam, że auto jest w trakcie renowacji i dają spokój. Ale w przyszłości, myślę, że może ze mną w roli kierowcy to owszem, ale oddać kluczyki...? To na pewno nie! Nie kupiłem tego auta z myślą o zarobkowaniu, więc na pewno to ja będę dyktował warunki.
Mustang 66 w rękach kierowcy, który zechce "poszaleć" bo zapłacił, może być bardzo niebezpieczny! Sami wiemy jak te auta reagują na gaz, zwłaszcza na zakrętach i "na mokrym". Napalony kierowca z błyskiem w oku, to jak bomba zegarowa. Kwestią jest nie czy, ale kiedy spowoduje kolizję.
To ja tyle...
He, przypomniałem sobie! Kiedyś taki jeden gonił mnie 126p, i dopadł na parkingu. Wypadł z Malucha z obłędem w oczach i pyta "ile to ma koni?". Ja mu na to, że ze 200. A on, dalej z obłędem w oczach: "Spal gumę!!!". I jak tu oddać kierownicę komuś, kto może inaczej rozumieć moją pasję...
Ostatnio zmieniony 2009-11-10, 16:16 przez Dezo, łącznie zmieniany 1 raz.

Samotny Wilk

Mariuch
Młodszy Forumowicz
Model: mustang 66
Silnik: V8 5.0
Kolor: niebieski
Kontakt:

Post autor: Mariuch » 2009-11-10, 16:14

Fajny filmik..Urządzonko całkiem fajne , ale nie na Polskę...Nie wiem , czy wiecz ale jest wieeeele miejsc , których nie zobaczysz korzystając z tych map...nie mniej to , które chcę zamontowac ma podobne działanie...Wczesniej napisałem o wpłacie kaucji w wysokości 3000 zl i w tym momencie miałem na uwadze karte kredytową....poza tym panowie żeby rozwiewać Wasze troski musiałbym przytaczać dokladnie umowe, bo w niej jest np. zapis , że od momentu wypożyczenia koszt wszelkich napraw związanych z ewentualnymi kraksami ponosi wynajmujący...a dokładnie ...bum -naprawa na koszt ubezp.....ściagnięcie długu z danego klienta...Jest tego wiele wiecej...Ryzyko jest zawsze... wiadomo

Pozdrawiam ;)

Mariuch
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Mariuch » 2009-11-10, 16:33

Właśnie się dowiedziałem , ze mogę ubezpieczyć interes w Pzu..na zasadach indywidualnych ,cokolwiek to znaczy :) ....o kosztach napisze Wam gdzieś za 3 tyg jak będę miał ofertę w ręce..

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Silnik: inny V8
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: Pavulon_ » 2009-11-11, 12:01

z ciekawości poszukałem....

wprawdzie Corvette to nie mustang ale równie znana ikona amerykańskiej motoryzacji, jest firma która wynajmuje te auta bez kierowcy...

http://moto.allegro.pl/item800973289_co ... najem.html

GGGrzegorz
Model: 67

Post autor: GGGrzegorz » 2009-11-11, 14:13

Pavulon_ pisze:z ciekawości poszukałem....

wprawdzie Corvette to nie mustang ale równie znana ikona amerykańskiej motoryzacji, jest firma która wynajmuje te auta bez kierowcy...

http://moto.allegro.pl/item800973289_co ... najem.html

"Cena nie zawiera ubezpieczenia pojazdu, jest to dobrowolna decyzja osoby wynajmujacej."

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Pavulon_ » 2009-11-11, 16:11

Oni mogą sobie na to pozwolić, mają 10 aut w roznym stanie, mają mozliwosci aby zrobic przy tych autach wszystko i mają na stanie wiekszosc czesci. Na wynajem bez kierowcy przeznaczają egzemplarze nierestaurowane.

Mariuch
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Mariuch » 2009-11-11, 17:19

Szczerze powiedziawszy , to jeśli tylko będę w pobliżu , to na godzinke chetnie wynajmę sobie takie cudo... ;)

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Pavulon_ » 2009-11-11, 21:25

Mariuch pisze:Szczerze powiedziawszy , to jeśli tylko będę w pobliżu , to na godzinke chetnie wynajmę sobie takie cudo... ;)
dobry pomysł, też muszę sobie wbić numer do komóry :D

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Olaf » 2009-11-11, 22:47

e, no świetne!!!

Samochód Batmana!!!! ; )))

Czad, ja tam wypożyczę na 1 godz. żeby sobie pojeżdzić - tylko czy nie robią jakiś ''numerów'' że wracam a onie mówią "a to półośka do wymiany" niby ?????

Ja jeżdziłem chwilę Lambo Galardo - wywalony w kosmos !!! Ja miałem za friko ale jazda - kilka okrążeń toru kosztuje chyab 1000zł i ... warto!!! Jest super przyśpieszenie ; )

Mariuch
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Mariuch » 2009-11-15, 18:52

Panowie ...
W ramach CIEKAWOSTKI wklejam Wam korespondencję z szefowa reklamy czasopism CKM i Playboy.Na stronie int. przez nią podanej znajdziecie dokładne cenniki zamieszczenia reklamy w podanych czasopismach ;)
Osobiście jestem zainteresowany 1/3 strony...

Począwszy od marca przyszłego zamierzam wypożyczać przygotowywany do tego zabytkowy pojazd FORD MUSTANG 66.
Z tego , co na dzień dzisiejszy się wiem, będzie to jeden z pierwszych tego typu pojazdów w Polsce wypożyczanych bez kierowcy.
Jestem zainteresowany zareklamowaniem tej działalności w Waszym czasopismie w postaci np.foty z nazwą strony internetowej , oraz ciekawym opisem , których nie brakuje , a które czytuję będąc Waszym stałym czytelnikiem ...
Proszę o przygotowanie oferty cenowej.
Załączam fotkę auta z prywatnej kolekcji....mam możliwość przygotowania innej wg Waszych zaleceń...
Pozdrawiam
Mariusz Książek

Szanowny Panie Mariuszu,
Brakuje mi tylko informacji ktory tytuł ma Pan na mysli,
opiekuję się Playboyem i CKM i słuze informacją dot. obu tytułów.
Na stronie www.marquardmedia.pl znajdzie Pan zarowno cenniki reklamowe jak i profil Czytelnika.
Cena strony reklamowej w Playboyu = 44500 pln,w CKM = 49 000 pln
Od cen oczywiscie obowiązują rabaty - rabat new business, poniewaz wczesniej nie wspołpracowalismy, wynosi 50%.
Mozemy podjąc się przygotowania tzw artykułu sponsororowanego na podstawie Pana zdjec, opisow.
Obecnie pracujemy nad wydaniami styczniowymi, ktore ukazują sie w grudniu.
Jestem do Pana dyspozycji w przypadku pytan
Pozdrawiam serdecznie,
Paulina

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Pavulon_ » 2009-11-15, 19:36

Taka reklama, zakładając że będziesz chciał ją umieszczać w pismach cyklicznie, będzie bardzo długo się zwracać :/

Mariuch
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Mariuch » 2009-11-15, 19:59

Myślę nad różnymi formami reklamy.
Jak zauważyłeś podkreśliłem słowo ciekawostka...
Jednakże , jeśli uwaznie przesledzieś dane na stronie internetowej tam podanej to profil czytelnika jest zbliżony do profilu moich ewentualnych przyszłych klientów i była to idea przewodnia moich. dociekań..
Mam jeszcze czas na wiążące decyzje

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz

Post autor: Olaf » 2009-11-17, 14:34

Mariuch,

to jest całkiem niezły pomysł - weż 1/3 strony na spółkę z innymi gośćmi (wyjdzie taniej) z innych częśći Polski (i tak tam nie dojedziesz: np. Szczecin-Gdańsk-Warszawa-Wrocław-Poznań, Rzeszów)

Mariuch
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Mariuch » 2009-11-17, 15:12

Nie wiem co masz na mysli piszac , ze nie dojade ?
Jestem w stanie dojechac wszędzie ....z mustangiem na lawecie..heh
Szczecin-2,5h...Poznań 1,5h....Warszawa 4h :hyhy:

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz

Post autor: Olaf » 2009-11-17, 15:34

no mam na myśli to że się nie opłaca np. jeżeli mieszkasz w Gdańsku to nie ma sensu (zbyt duże koszty) jechać do Wrocławia/Krakowa/Katowic bo to jest wyjazd praktycznie dwudniowy a i km od cholery do zrobienia (czyli pieniądze wywalone).

Tzn. rzebyśmy się dobrze zrozumieli - ja też jestem w stanie dojechać Mustangiem do np. Rzymu tylko ktoś mi musi za to zapłacić ; )) A powiedzmy sobie szczerze, ludzie raczej nie są idiotami i nie zapłacą mi az tak dużo żeby ta podróż się zwróciła bo będą woleli zapłacić komuś z Rzymu kto juz na miejscu ma Mustanga...

... Także hasło "działam w całej Polsce" jest może i lotne ale ''w praniu'' zapewne wyjdzie że poza kręgiem 4 godz. dojazdu to już ''lokalsi'' rynek przejmą (bo nie maja dodatkowych kosztów dojazdu/ew.noclegu w wys. kilkuset zł).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”