A co do tego 4.0V6 i 4.6GT, no to wiadomo że nie ma porównania i dużo większą frajdę sprawi GT. Tylko pytanie czy ja jako osoba, która nigdy nie jeździła autem z napędem na tył, ani w ogóle niczym mocniejszym niż +/- 120KM poradzi sobie z taką bestią 300KM, którą jeździ się dodatkowo ciężko, bez jakichś nowoczesnych systemów wspomagających. Ponadto auto będzie kupowane na przełomie roku, czyli w zimie. Żeby nie było tak, że odbiorę samochód i nie dam rady nim do domu dojechać, bo mi dupą zarzuci.

Wy jesteście już doświadczonymi kierowcami w tej materii, a wiadomo że apetyt rośnie w miarę jedzenia i po czasie pewnie nawet takie GT staje się niewystarczające i wprowadza się modyfikacje czy szuka czegoś mocniejszego, więc i podejście jest inne. A widziałem filmiki, gdzie ludzie jadąc na prostej drodze(co prawda w trudniejszych warunkach atmosferycznych) potrafili GT wypaść z drogi...nawet nie potrzebowali do tego zakrętu.

Na bodajże autocentrum, czy jakiejś takiej podobnej stronie prowadzi się dzienniki z użytkowania danego samochodu, jest sporo wpisów, opinii, komentarzy, itp i naprawdę bardzo korzystnie wypada tam 4.0 V6, ponad 90% użytkowników kupiłoby ten samochód ponownie, a największym minusem jest w zasadzie mało miejsca z tyłu - silnik, brzmienie czy moc na plus.
Po prostu tak się zastanawiam czy na początek przygody z Mustangami(bo jeśli się nic wyjątkowego nie stanie to planuje z nimi zostać do końca, a największym marzeniem na przyszłość jest oczywiście Shelby

Ogólnie to jestem więźniem własnego podejścia, bo postawiłem sobie za cel, że kupię swojego wymarzonego Mustanga nim skończę 30 lat i choćby się paliło i waliło to musi się tak stać

A tak ogólnie to podejmujesz się też napraw np czyjegoś Mustanga czy raczej sobie dłubiesz tylko w swoich zabawkach? Bo czasami pasjonat lepiej coś zrobi niż osiedlowy mechanik, który Mustanga widział tylko w telewizjiJa mojego będę sprzedawał za te 2-3 miesiące jak przypłynie nowy i go ogarnę. Co do naprawy to spróbuje zrobić co będę potrafił sam a reszte do zakładu.