Wlew na kluczyk
- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Silnik: V8 4.6
- Kontakt:
fajna sprawa taka kontrolka:) no mi sie jeszcze nie zdazylo odjechac bez zakreconego korka, jednak moja pani kilka razy odjechalaby autem w trakcie tankowania, kiedys w Belgi i ostatnio na Shellu,jak tankowal sie bordowy,dobrze ze bylem przy tym i w pore zareagowalem 
jesli nie masz pewnosci czy wszystkie modele po 2005 maja taka kontrolke to moge jutro sprawdzic czy mi sie zapali,jak korek odkrece, jesli mam tzn ze korek jest dobry bo zadna taka kontrolka mi sie nie zapalila
[ Dodano: 2009-02-07, 19:23 ]
z drugiej str cos mi nie pasuje-skoro mustang dostal taki czujnik od korka i ma wiele innych bajerow to z jakiego powodu nie dostal klapki od wlewu zamykanej centralnym zamkiem ?

jesli nie masz pewnosci czy wszystkie modele po 2005 maja taka kontrolke to moge jutro sprawdzic czy mi sie zapali,jak korek odkrece, jesli mam tzn ze korek jest dobry bo zadna taka kontrolka mi sie nie zapalila

[ Dodano: 2009-02-07, 19:23 ]
z drugiej str cos mi nie pasuje-skoro mustang dostal taki czujnik od korka i ma wiele innych bajerow to z jakiego powodu nie dostal klapki od wlewu zamykanej centralnym zamkiem ?

- rango
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang GT@2006
- Silnik: V6 4.0
- Kontakt:
Jak można odjechać w trakcie tankowania?koralkarol pisze:fajna sprawa taka kontrolka:) no mi sie jeszcze nie zdazylo odjechac bez zakreconego korka, jednak moja pani kilka razy odjechalaby autem w trakcie tankowania, kiedys w Belgi i ostatnio na Shellu,jak tankowal sie bordowy,dobrze ze bylem przy tym i w pore zareagowalem
http://www.webtalents.pl - Aplikacje Internetowe
- Darenty
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Kolor: Satin Silver Metallic
No to jest dla mnie też trochę trudne do pojęcia.. tak samo to, że Mustangi niemają (przynajmniej mój niemiał) po wyjeździe z salonu konserwacji podwoziakoralkarol pisze:z drugiej str cos mi nie pasuje-skoro mustang dostal taki czujnik od korka i ma wiele innych bajerow to z jakiego powodu nie dostal klapki od wlewu zamykanej centralnym zamkiem ?

Także obczaj w wolnej chwili koralkarol i daj znać

You can never have too much power, just not enough traction.
- Darenty
- Forumowicz
Z pola bojów:
Korek od wlewu paliwa który kupiłem (opisywany przez koral'a i mnie pare postów wyżej) właśnie wyleciał z pokładu
Mianowicie:
Od paru dni zaczęło mi wyrzucać na komputerze pokładowym "CHECK FUEL CAP".. na początku obczaiłem czy wszystko OK.. i wszystko jak najbardziej OK.
Żeby ten durny komunikat mi nieświecił na desce waliłem "RESET" i jechałem dalej mimo, że ta informacja wracała w trasie co ok. 30 min. i przy każdym włączeniu zapłonu
No i wczoraj wkońcu swoją ignorancją wkurzyłem kobyłe i jadąc sobie zapalił mi się "CHECK ENGINE"
W garażu wpiąłem Predatorka i oto wyniki:
- P0316 Missfire Detected On Startup (First 1000 Revolutions)
- P0457 Evaporate Emission System Leak Detected (Fuel Cap Loose/Off)
Korek podmieniony znów na stock, błędy skasowane i na jazdy próbne.. Problemy znikły
Także Panie i Panowie jak kto lubi i co, ale korek od Szmelcwagena jest do Szmelcwagena a nie do Mustanga..
przynajmniej mojego 
Korek od wlewu paliwa który kupiłem (opisywany przez koral'a i mnie pare postów wyżej) właśnie wyleciał z pokładu

Mianowicie:
Od paru dni zaczęło mi wyrzucać na komputerze pokładowym "CHECK FUEL CAP".. na początku obczaiłem czy wszystko OK.. i wszystko jak najbardziej OK.
Żeby ten durny komunikat mi nieświecił na desce waliłem "RESET" i jechałem dalej mimo, że ta informacja wracała w trasie co ok. 30 min. i przy każdym włączeniu zapłonu

No i wczoraj wkońcu swoją ignorancją wkurzyłem kobyłe i jadąc sobie zapalił mi się "CHECK ENGINE"

W garażu wpiąłem Predatorka i oto wyniki:
- P0316 Missfire Detected On Startup (First 1000 Revolutions)
- P0457 Evaporate Emission System Leak Detected (Fuel Cap Loose/Off)
Korek podmieniony znów na stock, błędy skasowane i na jazdy próbne.. Problemy znikły

Także Panie i Panowie jak kto lubi i co, ale korek od Szmelcwagena jest do Szmelcwagena a nie do Mustanga..

-
- Forumowicz
- Model: Silver Bullet, 2006
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: silver
Po jakiego grzyba zmieniać korek? Chyba już nikt nie kradnie paliwa z baku samochodu w dzisiejszych czasach. A nawet ja to na ile ktoś nas zrobi? 100PLN? bo tyle się zmieści do przenośnego kanistra? A jakie jest w ogóle prawdopodobieństwo że cos takiego sie przytrafi?
Czy to nie jest z niszy wiejski tuning?
Każdy niech robi jak chce ale ja uważam to za dziwactwo.
Sorry, ale całego watku nie czytałem bo o czyms takim to mi się nie chce wiec może są gdzieś wcześniej jakieś racjonalne powody? Byłbym zaskoczony jak cos tam jest

Każdy niech robi jak chce ale ja uważam to za dziwactwo.

Sorry, ale całego watku nie czytałem bo o czyms takim to mi się nie chce wiec może są gdzieś wcześniej jakieś racjonalne powody? Byłbym zaskoczony jak cos tam jest

Silver Bullet Mods: 19" American Racing Chrome/Pirelli PZero, Front HID, Clear Signal Chrome/bicolor LEDs, Sequential Tail Lights, FR Front Grille Chromes, Ford Racing Brakes, Ford Racing X-pipe Dual exhaust, DiabloSport aggresive shift Pb98 custom tune
-
- Forumowicz
- Model: 2005 DżiTi
- Kolor: Czrny XTRMNTR
- Kontakt:
no racjonalny powód to:............. żaden dowcipny "kolega" nie nasika Ci do baku a potem nie będzie stał i się cieszył że taka fajna fura a nie może odpalić. Masz bezpieczny wlew i nikt ,nic tam nie wrzuci .Konrado pisze:Sorry, ale całego watku nie czytałem bo o czyms takim to mi się nie chce wiec może są gdzieś wcześniej jakieś racjonalne powody? Byłbym zaskoczony jak cos tam jest
Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
- Darenty
- Forumowicz
Konrado głównie chodzi o to by własnie np. cukier Ci w baku niewylądował czy cokolwiek innego - niezapominaj w jakim kraju mieszkamy
Kradzież paliwa? Możesz się śmiać, ale nieszukając daleko na spociku w Wąsowie Pluzz'owi spuścili paliwo
viewtopic.php?p=23222#23222
I niby paranoja - eleganckie, spokojne miejsce a tu scenariusz jak z dzielnicy pełnej drechów

Kradzież paliwa? Możesz się śmiać, ale nieszukając daleko na spociku w Wąsowie Pluzz'owi spuścili paliwo

I niby paranoja - eleganckie, spokojne miejsce a tu scenariusz jak z dzielnicy pełnej drechów