W 2021 chcę spełnić marzenie i od początku roku zacząć się rozglądać za nowym samochodem. Fundusze pozwolą na przedlifta 6 generacji. Chciałbym koniecznie wersję GT. Jeżeli chodzi o koszty utrzymania itd to wszystko mam rozpisane, rozplanowane i udźwignę to. Ale co musiałbym wiedzieć bardziej związanego z użytkowaniem takiego auta na co dzień? Jakieś znaczące minusy?
Jestem singlem, mieszkam w większym mieście i w nim będę się poruszał jedynie. Jeżdżę w 99% sam więc kwestia dzieci itd nie jest problemem. Zdaje sobie sprawę że autko zwraca na siebie uwagę. Chciałbym w miarę możliwości zabezpieczyć auto przeciw kradzieżą. Specjalnie planuje w najbliższym czasie się przeprowadzić w miejsce gdzie jest zamknięty podziemny parking więc oprócz pracy auto będzie schowane, a nawet w pracy mam je pod oknem na widoku. Obawiam się jedynie na ten moment hałasu i sąsiadów którym mogło by się to nie spodobać. Otóż pracuję czasami do późna i potrafię wracać do domu przykładowo o 00:00 lub 02:00. Wiem że pytanie wydaje się śmieszne, ale jak to wygląda u was z sąsiadami np? Są niby jakieś aktywne wydechy aby móc wjeżdżając na osiedle wygłuszyć trochę samochód, i to powinno rozwiązać sprawę? Mówię tu o normalnym osiedlu w ogrodzonym bloku. Będę się przesiadać z 20 letniego auta z silnikiem 1.2 dlatego chciałbym poznać zdanie osób poruszających się takim samochodem na co dzień w kwestii czegoś co może pominąłem a na co powinienem zwrócić uwagę?
Z góry dziękuję wszystkim za rady i pozdrawiam serdecznie.