Mustang 67/68 fastback

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
kowal1035
Model: Fastback
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk

Mustang 67/68 fastback

Post autor: kowal1035 » 2025-02-04, 13:17

Cześć wszystkim,

Jestem nowy na forum, dlatego najpierw chciałbym się przywitać ze wszystkimi :)

Od kilku miesięczy poważnie zastanawiam się nad zakupem klasyka - forda mustanga 67/68 fastbacka (niezbyt oryginalne marzenie), ale co zrobić :).

Przeglądam oferty i natknąłem się niedawno na znany pewnie większości zainteresowanych salon z Holandii Geevers.

https://www.geevers.nl/en/inventory/for ... =&q=&sort=

Chciałbym zapytać o pomoc we wstępnej weryfikacji tej oferty, w szczególności tych bardziej doświadczonych w renowacjach itd.

Oczywiście wiedzę podstawą mam, tj. VIN sprawdzony, silnik S-code 390, Marti raport (ten który jest dostępny na jednym zdj. też przejrzany), wiem, że jest to wersja T5 sprowadzona w 68 bezpośrednio do Holandii i że oryginalnie był w innym kolorze.

Czy możliwe jest waszym fachowym okiem jeszcze wyciągnięcie jakiś wniosków na bazie dostępnych zdj. w szczególności chodzi o stan podwozia, blacharki itd. ?

Wizyta na miejscu oczywiście niezbędna z mechanikiem, ale z uwagi, że to Holandia to chciałbym wstępnie przynajmniej ocenić po zdj. czy warto się fatygować - czytałem całe forum, więc wiem, że dużo osób ma duże doświadczenie w Mustangach i wiedzą jak to ogarnać :)

Dostałem od nich jeszcze kilka zdj. których nie ma w ogłoszeniu - w tym rozebrany silnik.

Z góry dzięki za odpowiedź,

Pozdrawam,

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”