Kryptowaluty ALTERNATYWA dla BANKóW

Co tam Panie w polityce ?

Moderatorzy: horse, horse

Awatar użytkownika
siara
Stowarzyszenie MKP
Model: 2015 GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: Black

Kryptowaluty ALTERNATYWA dla BANKóW

Post autor: siara » 2018-01-10, 20:12

Witam

Jeśli ktoś się interesuje tematem KRYPTOWALUT polecam 2 polskie giełdy.

https://auth.bitbay.net/ref/siaragt" onclick="window.open(this.href);return false; najbardziej znana z największym obrotem
http://www.abucoins.pl" onclick="window.open(this.href);return false; najmniejsze prowizje

Materiały:
" onclick="window.open(this.href);return false;

Człowiek z konkretnymi informacjami
https://www.youtube.com/channel/UCQpBmj ... fty4tbqa6Q" onclick="window.open(this.href);return false;

Ciekawy filmik pokazujący ogólne informacje gdzie kurs Bitcoin jest o wiele nieaktualny :)

Dodam iż wielu kryptowalut nie da się kupić na POLSKICH giełdach ale te co się da napewno są znane od lat i raczej nie znikną jutro.

Awatar użytkownika
Gocu
Młodszy Forumowicz
Model: 2013 GT
Kolor: czarny

Re: Kryptowaluty ALTERNATYWA dla BANKóW

Post autor: Gocu » 2018-01-10, 22:20

Od znajomego, który zajmuje się kryptowalutami od lat (koparki itp.), usłyszałem, że jak ktoś teraz chce zaczynać bawić się z tym od nowa, to już kilka lat za późno :P ;)

Awatar użytkownika
siara
Stowarzyszenie MKP

Post autor: siara » 2018-01-10, 23:19

Gocu pisze:Od znajomego, który zajmuje się kryptowalutami od lat (koparki itp.), usłyszałem, że jak ktoś teraz chce zaczynać bawić się z tym od nowa, to już kilka lat za późno :P ;)
Nigdy nie jest za późno...

Nikogo nie namawiam - ja wychodzę z założenia inwestuj to co możesz stracić.

tak czy siak odnosząc się do tego co napisałeś. Dowodem na to ze to bzdura jest końcówka tamtego roku. Na przykładzie Bitcoina (BTC) na początku listopada kosztował ok 30-40k uśredniając a jeszcze przed świętami kosztował praktycznie 20000USD czyli ok 70000PLN. Wniosek da się zarobić choć tu był ewenement. Długoterminowo na pewno da się zarobić krótkoterminowo tylko z odpowiednia wiedza i szczęściem.

KNF odradza inwestycje w kryptowaluty szkoda ze w STEFCZYKA nie odradzał jak Polacy stracili majątek... moim zdaniem da się zarobić więcej jak na lokacie jeśli to zrobimy z głową.

Osobno należny dodać ze kilka PAŃSTW oficjalnie przyjęło BTC jako walutę. W Polsce w wielu miejscach można płacić BTC np pyszne.pl ale nie tylko. Da się wypłacać gotówkę w znanych bankomatach z BTC--> PLN

Awatar użytkownika
StarszyWajchowy
Stowarzyszenie MKP
Model: 73 Mach 1 429
Silnik: inny V8
Kolor: yellow hornet
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: StarszyWajchowy » 2018-01-12, 00:05

Gocu pisze:Od znajomego, który zajmuje się kryptowalutami od lat (koparki itp.), usłyszałem, że jak ktoś teraz chce zaczynać bawić się z tym od nowa, to już kilka lat za późno :P ;)
Nie jest za późno, ale to jest bardzo ryzykowne.
Ja tam się w to bawię i zarobiłem w ciągu 6 miesięcy 80% zainwestowanej kwoty, a można by było dużo więcej gdybym był lepszym graczem, ale wciąż się uczę ;)
Osobiście traktuję to jako zabawę, nie inwestuję zbyt dużych kwot ze względu na ryzyko...

Tomek

marianoitaliano
Model: vq35de
Kolor: szary

Post autor: marianoitaliano » 2018-01-15, 02:40

Ja w ciagu ostatnich 2 miesięcy zarobiłem 15x, więc Twój znajomy chyba nie zna tematu albo kopie na laptopie dogecoina. Na niektórych walutach miałem skoki 100x. Teraz jest mały skok market capu i zastanawiam się co dalej. Bardzo duży przypływ kapitału był w ciagu miesiąca. Możliwe że nastąpi małe odprężenie, powiedzmy 50% na BTC, na altach będzie różnie, raz w górę raz w dół. Jeśli wejście w tym momencie to w niszowe alty i pomnażanie kapitału "grą giełdową". Jak się rozmnoży to wchodzić na longa można żeby nie bolało za bardzo na spadkach = kapitał musi się spinać. A moze też być tak, że nie bedzie większego odprężenia i BTC skoczy do 100.000$ za sztukę, co też przewidują duzi gracze. Ja w każdym razie kapitału nie wycofuję, albo stracę połowę, albo zyskam do 10x, taki scenariusz widzę.

Radzę się zainteresować i nie słuchać koparkowych ;) Miło będzie mieć corvette i kilka mieszkań za darmo, prawda?

Dodam że średni skok wartości walut w ostatnim kwartale to 4x. Czyli włożyłeś 30k, nic nie musiałeś robić, masz na ładnego mustanga dziś, może nawet 5.0 jakiś dziesięciolatek ;)

Awatar użytkownika
brys
Forumowicz
Model: Premium Pony 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: Grabber Blue

Post autor: brys » 2018-01-15, 07:19

To ja chyba przebiję - kilka lat temu, gdy raczkowała jedynie polska giełda Bitcurex i jedno co mozna było kupić u nas to BTC, wytransferowałem trochę hajsu do Rosji i kupiłem LTC (ale też i BTC, NMC, a nawet FTC). Po kilku miesiącach zrozumiałem, że typowa spekulacja i szybkie akcje „kup-sprzedaj-wymień” to nie dla mnie, bo troche straciłem. Kilka lat minęło, LTC leżą, a aktualnie wartość wzrosła ponad 50x. Rodzina doradza, żeby zamienić od razu na PLN, „bo to bańka” :D
Ja jestem poki co twardy, jednak jakby nie patrzec to już kwoty pięciocyfrowe i trochę mnie męczy świadomość, że mogę sporo stracić.. ale i zyskać ;)

MaciekK
Forumowicz
Model: 2015
Kolor: Czarny
Kontakt:

Post autor: MaciekK » 2018-01-15, 10:01

a dla mnie to temat zupełnie nowy, ale jeśli można zarobić zainteresował mnie :]

https://www.instagram.com/darkknightv6/" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
siara
Stowarzyszenie MKP

Post autor: siara » 2018-01-15, 10:07

brys pisze:To ja chyba przebiję - kilka lat temu, gdy raczkowała jedynie polska giełda Bitcurex i jedno co mozna było kupić u nas to BTC, wytransferowałem trochę hajsu do Rosji i kupiłem LTC (ale też i BTC, NMC, a nawet FTC). Po kilku miesiącach zrozumiałem, że typowa spekulacja i szybkie akcje „kup-sprzedaj-wymień” to nie dla mnie, bo troche straciłem. Kilka lat minęło, LTC leżą, a aktualnie wartość wzrosła ponad 50x. Rodzina doradza, żeby zamienić od razu na PLN, „bo to bańka” :D
Ja jestem poki co twardy, jednak jakby nie patrzec to już kwoty pięciocyfrowe i trochę mnie męczy świadomość, że mogę sporo stracić.. ale i zyskać ;)
Kiedyś będziesz musiał wyjąc :)

Proponuje takie rozwiązanie: wyjmij polowe i z tej polowy za 1/3 kwoty kup coś innego 2-3 rożne ruszające tanie i przypomnij sobie o nich za kilka lat :) ryzyko male prawdopodobieństwo ze 1 z tych 3 urośnie znacząco jest duże.

MaciekK
Forumowicz
Model: 2015
Kontakt:

Post autor: MaciekK » 2018-01-15, 10:12

to moze koledzy podpowiedzą jak się tym zając ?
;) :hyhy:

https://www.instagram.com/darkknightv6/" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
siara
Stowarzyszenie MKP

Post autor: siara » 2018-01-15, 10:25

MaciekK pisze:to moze koledzy podpowiedzą jak się tym zając ?
;) :hyhy:
Masz kilka metod od kopania po gieldy lub zakup od kogos tez sie da.

Proponuje ogladnac kilka filmikow na YT zamiescilem na poczatku i ew inne tam jest wszystko co potrzeba wiedziec.

Przykladowe gieldy dalem linki ja na obu mam konto.

Zakladasz konto, weryfikujesz sie, wplacasz kase i dzialasz.

Obecnie spadki dosc spore sa i mozna cos kupic ale jak wczesniej pisali lnie ma wiekszego znaczenia przy dlugoterminowej inwestycji bo ani jedna z tak znanych kryptowalut na przelomie min. roku nie spadla.

Moim zdaniem najbwezpieczniejsza metoda to zakup kilku po troche bo nawet jesli sie cos stanie to nei ma opcji by kazda spadla a roznie bywa.

I nie inwestuj tego czego nie mozesz stracic :)

Proponuje wplacic kase i mala kwota pobawic sie nawet w dniowki rano kupisz po poludniu sprzedasz choc czasami sie okazywalo ze za 1h mozna bylo juz sprzedawac i zarobic :)

Jeszcze jedna rada przy inwestycji dlugoterminowej proponuje wyjac walute z gieldy i zapisac ja na kompie, telefonie itd zorbic kilka kopii o tym tez mowia na filmach.

Awatar użytkownika
nomad
Forumowicz
Model: Bullitt & 939
Silnik: V8 4.6
Kolor: Highland Green

Post autor: nomad » 2018-01-15, 10:29

Piękny case jak rosną bańki tuż przed krachem.
Jak już otwierając lodówkę, czy forum Mustanga można się dowiedzieć, że jest super okazja do inwestycji i zarobienia fortuny to wiedz, że coś się dzieje :hyhy: Ulica wchodzi do gry...

Mnie to trochę bawi, a trochę przeraża.
Szczególnie jak już ktoś poważnie pisze alternatywa dla banków itp. hasła.
Kurde, gdy mówiąc wprost hazard, grę o sumie zero, piramidę nazywa się super inwestycją to ręce mi opadają.
Ale co tam, bawcie się, ja chyba już starej daty jestem i hazardu (ktoś musi przegrać, żeby wygrać mógł ktoś) inwestowaniem nazwać nie potrafię.
Powodzenia :ok:

keraj211
Młodszy Forumowicz
Model: 2015 V6 3.7 US
Silnik: V6 3.7
Kolor: Oxford White

Post autor: keraj211 » 2018-01-15, 17:10

nomad pisze:Piękny case jak rosną bańki tuż przed krachem.
Jak już otwierając lodówkę, czy forum Mustanga można się dowiedzieć, że jest super okazja do inwestycji i zarobienia fortuny to wiedz, że coś się dzieje :hyhy: Ulica wchodzi do gry...

Mnie to trochę bawi, a trochę przeraża.
Szczególnie jak już ktoś poważnie pisze alternatywa dla banków itp. hasła.
Kurde, gdy mówiąc wprost hazard, grę o sumie zero, piramidę nazywa się super inwestycją to ręce mi opadają.
Ale co tam, bawcie się, ja chyba już starej daty jestem i hazardu (ktoś musi przegrać, żeby wygrać mógł ktoś) inwestowaniem nazwać nie potrafię.
Powodzenia :ok:
Masz rację, ale nie do końca, tak jest kiedy rozpatrujesz krypto jako sposob na biznes, ale cale zamieszanie polega na tym zeby krypto staly sie standardowym srodkiem platnosci - co juz jest wprowadzane, a nawet kraje pracuja nad wydaniem wlasnych coinow(warto tutaj przytoczyc przyklad Rosji, gdzie zakazali handlowac krypto, chyba ze masz specjalna licencje wydana przez... :D tak, przez rzad. W tej samej chwili kiedy wychodzilo to zarzadzenie, Putin pakowal 100 baniek$ na rynek). Banki takze widza wielkie zagorzenie ze strony krypto i nie siedza z zalozonymi rekami dajac upust swojej pazernosci w postaci Ripple.
Podobne zamiesznie było kiedy: np. do gry wchodziły karty płatnicze...

PS
Co nie zmienia faktu ze trzeba BARDZO uwazac, bo tam wszystko dzieje sie 10x szybciej :D

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 2018-01-15, 17:12 przez keraj211, łącznie zmieniany 1 raz.

marianoitaliano
Model: vq35de
Kolor: szary

Post autor: marianoitaliano » 2018-01-15, 17:11

brys pisze:To ja chyba przebiję - kilka lat temu, gdy raczkowała jedynie polska giełda Bitcurex i jedno co mozna było kupić u nas to BTC, wytransferowałem trochę hajsu do Rosji i kupiłem LTC (ale też i BTC, NMC, a nawet FTC). Po kilku miesiącach zrozumiałem, że typowa spekulacja i szybkie akcje „kup-sprzedaj-wymień” to nie dla mnie, bo troche straciłem. Kilka lat minęło, LTC leżą, a aktualnie wartość wzrosła ponad 50x. Rodzina doradza, żeby zamienić od razu na PLN, „bo to bańka” :D

50x to mało, myślałem że sypniesz 200x - 500x jeśli trwa to kilka lat ;) W każdym razie LTC to cyfrowe srebro, nie sprzedawaj, spokojnie dojdzie do 1000$ choć problem ma taki, ze jest w parze do BTC no i wiadomo. Szkoda że nie kupiłeś ETH. W każdym razie życzę dużych skoków ! ;) Sam mam LTC, żona ma więcej.

Ktoś tu mówi bańka, spekulacja, ruletka ... a ja na to - spójrz choć na kurs złota przez ostatnie 20 lat : https://goldenmark.com/pl/mysaver/ceny-zlota/#post-869" onclick="window.open(this.href);return false; . To też spekulacja? Ludzie zarabiają dziś na jołtube, na kręceniu idiotycznych zdawać by się mogło filmów, na pokazywaniu cycków, czy to źle? Przecież liczy się satysfakcja z pracy, pieniądz i czas dla siebie, dla rodziny, czas na własne pasje. To zadna chwała wstawać o 6 rano i poświecać najlepsze godziny dnia w najpiękniejszych latach swojego życia na pracę dla kogoś innego, zwykle dla przysłowiowego "pana niemca". Trochę się wymiksowałem z tematu, w każdym razie polecam serdecznie zapoznanie się z kryptowalutami i wrzucenie tam z pełną swiadomością tego, co sie robi, choć symbolicznego tysiaczka, może zaowocuje.

Walutami bedzie mozna płacić na ebay, amazon, można za nie kupować przestrzenie w chmurze, książki, realizować szybkie przelewy, przelewy anonimowe, płacić za wizyty u dentystów, spójrzcie co się stało dla przykładu z walutą VIBE i obserwujcie co się z nią stanie przez najbliższy kwartał - wystrzeli kilkukrotnie, a takich jest wiele jeszcze ..

Awatar użytkownika
nomad
Forumowicz
Model: Bullitt & 939
Kolor: Highland Green

Post autor: nomad » 2018-01-15, 17:51

Panowie, ale my o różnych rzeczach piszemy. Nie mieszajmy myślowo, nomen omen, dwóch różnych systemów walutowych, jak mawiał Ochódzki ;)

Keraj211, technologia blockchain jest świetna i bez wątpienia jest konkurencją dla dotychczasowych systemów płatniczych.

Marianoitaliano, zarabianie bez spędzania pół życia w fabryce też jest świetne ;)

Ja napisałem tylko i wyłącznie o hossie kryptowalut i traktowania ich jako inwestycji.
Powiedzcie mi jaka wartość za nimi stoi uzasadniająca takie wzrosty?
Zużyty prąd przez koparki? Algorytm ograniczający podaż?
Czy też może tylko i wyłącznie zakład, że ktoś odkupi drożej?
Bez żartów z porównaniem do środków płatniczych za którymi stoją systemy gospodarcze na świecie.
Oczywiście na wirtualnie drukowane $ też można poematy pisać, ale to trochę inna historia w kontekście tego, o czym piszę, czyli "inwestowania". Że inna to wystarczy sobie wyobrazić co by się stało, gdyby dolar realnie zdrożał 10x ;)

Tak czy inaczej jestem bardzo ciekaw co będzie dalej.
Kryptowaluty atakują zewsząd, ulica wchodzi na dużą skalę i coraz ciekawiej się robi.
Jeszcze raz powodzenia w tej grze i wysokich wygranych!
Ja tradycjonalista to popatrzę z boku, a swoją kasą pogram w Vegas.

Awatar użytkownika
KaMYk
Stowarzyszenie MKP
Model: GT

Post autor: KaMYk » 2018-01-18, 09:44

http://tvn24bis.pl/pieniadze,79/wartosc ... 07269.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko poza Mustangiem”