uliczne wyścigi i pościg za mustangiem

Co tam Panie w polityce ?

Moderatorzy: horse, horse

Awatar użytkownika
brys
Forumowicz
Model: Premium Pony 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: Grabber Blue

Re: uliczne wyścigi i pościg za mustangiem

Post autor: brys » 2018-05-19, 20:00

Gabriel pisze:KAZDY lamie pewnie ograniczenia w mniejszym lub wiekszym stopniu. Ale namawianie do chwalenia sie "kogo sie objechalo" to jest skrajny kretynizm.
I jesli inni tez lamia przepisy to jest to powod do chwalenia sie tym w postach..?
Dlaczego od razu chwalenia? Temat jak temat, wymiana doświadczeń. Po prostu zdziwił mnie i rozśmieszył taki atak na kolegę za to, że śmiał się przyznać do złamania przepisów.
Gabriel pisze:Pewnie uwazasz, ze Ty mozesz bo Ty jestes zajebistym kierowca. A te znaki to jakies barany postawili. Przeciez Tobie nic sie nie stanie.
To chyba oczywiste - nie od razu zajebistego, ale na pewno lepszego niż przeciętny kierowca w Polsce. Gdybym uważał się za złego kierowcę i z tego powodu przekraczał prędkość, to dopiero byłby kretynizm :rotfl:
Co do stawiania znaków w Polsce - temat na osobną dyskusję, ale zjeździłem praktycznie całą Europę jako kierowca i nasz kraj jest w czołówce jeśli chodzi o ograniczenia prędkości stawiane na wyrost. Potem jedziesz krętą drogą na południu Włoch czy Chorwacji i Ci nieswojo, że to ograniczenie prędkości u nich naprawdę ma sens i jadąc 10 czy 20 km/h więcej na zakręcie jazda zaczyna wyglądać bardziej sportowo niż rekreacyjnie.

Aha, na koniec jeszcze dodam, że mój aktualny stan punktów karnych, jeśli się nie mylę, wynosi.. 0 ;)

Awatar użytkownika
kaskader bart
Forumowicz
Model: GT '08 roush
Silnik: V8 4.6

Post autor: kaskader bart » 2018-05-19, 21:08

Panowie, większość z nas lubi adrenalinę. Tylko w obecnej sytuacji nie ma już tej wolności na drogach co kiedyś. Dzisiaj każdy moze mieć samochód co za tym idzie jest więcej fajtlap i debili na drodze. Pamiętajcie że jak odwalacie jakąś akcje na drodze to KTOŚ WAS MOŻE NAGRAĆ I STANIECIE SIĘ GWIAZDĄ INTERNETOW. A I TAK JEST NEZLY HEJT NA MUSTANGI. Wykupcie sobie track day na torze np. Na ulężu lub kelcach i tam można szaleć. Nie dajcie się podpuszczac flustratom z małym wackiem...

Awatar użytkownika
Janosik
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang V manual
Silnik: V6 3.7
Kolor: czarny diament
Stajnia: Stajnia Świętokrzyska

Post autor: Janosik » 2018-05-19, 22:09

Ciekawa dyskusja się tutaj wywiązała która zmusiła mnie automatycznie do postawienia siebie w której grupie się widzę? ... i niestety ale muszę stanąć po stronie PanzerMamba SBKOOl i Brys :)
Dokładnie rozumiem Panzera bo mnie też czasem się zdarza ostrzej ruszyć ze świateł ;)
SBKOOl potwierdzam, również bardzo często inni kierowcy chcą pokazać wyższość swojej beemki lub audika nad jakimś Mustangiem który akurat się nawinął ...ale czasem można im odpuścić :rotfl:
Brys świetnie to wszystko ująłeś i napisałeś ...Gratki! :ok:
...chociaż Kaskader Bart też ma dużo racji :)
Reasumując życzę Wszystkim abyśmy jeździli zawsze tak szybko jak się da ...ale zawsze przede wszystkim bezpiecznie :super: ... chociaż pewnie niektórym ciężko to sobie wyobrazić że jest to możliwe :zdziwko:
PS
Mój stan punktów niestety nie zawiera się w liczbie 0 :hyhy:

Czarny Diament V6 2012 manual http://forum.mustangklub.pl/forum/viewt ... 85&t=13404" onclick="window.open(this.href);return false;

PanzerMamba
Forumowicz

Post autor: PanzerMamba » 2018-05-20, 09:43

Nie no, ja zdecydowanie nie podejmuję rękawicy z kierowcami beemek, czy ssaudi. Mówię tylko, że takie coś obserwuję z ich strony :)

kkk
Forumowicz
Model: 2015 Fastback
Silnik: V8 5.0
Kolor: Black

Post autor: kkk » 2018-05-20, 10:41

Ja tez nie, co nie zmienia faktu ze zdecydowanie przyjemniej oglada sie ich wszystkich w lusterku wstecznym niz przez przednia szybe :P

Awatar użytkownika
kaskader bart
Forumowicz
Model: GT '08 roush
Silnik: V8 4.6

Post autor: kaskader bart » 2018-05-20, 12:56

Nie mówię że ja jeżdżę jak dziadek . Mam sporo na sumieniu ;) Tylko po latach takich akcji powoli stwierdzam że nie warto... Zaraz znajdzie się jakiś szeryf co cię zapamięta i bedzie na ciebie polował . U mnie w Olsztynie srebnych s197 było dwa. Kiedyś poszalałem i mnie capneli . Dostałam 19pk i zabrali dowód ( nie była to kolizja ). Dowód odzyskałem a punkty zredukowałem na szkoleniu. Ale panowie policjanci mnie zapamiętali i miałem przesrane przez jaki czas. A polska zaczyna być państwem policyjnym pod tym względem. Na zachodzie zdarzało mi się ze policja prosiła żebym przygazował a raz nawet żebym spalił gumę :rotfl: Dlatego bogatszy w takie doświadczenia uważam że nie warto. Ale jak juz to robisz to uważaj na policję i na to że lidzie mają kamery w telefonach...

kkk
Forumowicz
Model: 2015 Fastback
Kolor: Black

Post autor: kkk » 2018-05-20, 18:04

Mustang czasem kusi aby poniesc sie emocjom, wiec nie przesadzajmy. Kazdym autem mozna jechac 150 km/h w terenie zabudowanym, tylko w przypadku mustanga bedzie to bardziej zauwazalne i napietnowane niz np. Golfa czy Fabii, ktore byly tu wieloktrotnie podnoszone.

Jezdzijcie rozsadnie a nie brawurowo i wszyscy beda zadowoleni :) mozna jezdzic szybko i rozsadnie, ale brawura w parze z glupota w wiekszej proporcji powoduje przykre sytuacje.

Awatar użytkownika
skurwi
Młodszy Forumowicz
Model: 2017 GT
Kolor: Czarny

Post autor: skurwi » 2018-05-20, 18:47

Wielkie oburzenie, bo ktos Mustangiem sie scigal albo startowal ze swiatel heh. Trzeba było kupic passata albo yarisa do jazdy prawym pasem, ale wiadomo, słowo Mustang robi wieksze wrazenie na znajomych :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko poza Mustangiem”