Pielęgnacja Auta - PORADNIK

Co tam Panie w polityce ?

Moderatorzy: horse, horse

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Post autor: RedHornet » 2010-07-08, 12:58

Patrząc na felgi widzę że są polerowane, aluminiowe pokryte lakierem bezbarwnym. Białe odbarwienia są raczej nie do usunięcia w prosty sposób bo zakładam, że powstały w strukturze lakieru bezbarwnego po uderzeniu np kamieniem. Natomiast brązowe plamy jeżeli nie są to znowu jakieś strukturalne zmiany w lakierze można by wyczyścić po prostu regeneratorem lakieru (T-Cut Original Color Restorer), preparatem do usuwania smoły (Tar Remover) albo płynem do czyszczenia felg (Wonder Wheels).

Białe odbarwienia można spróbować również tym regeneratorem lakieru ale raczej to już nic nie da chyba ze są to zmatowienia zmatowienia lakieru. Jeżeli ślady po uderzeniach to takie coś wymaga regeneracji powierzchni felgi i nowego lakieru. :(

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
mrjackson
Forumowicz
Model: GT 05 +Kompressor
Silnik: V8 4.6
Kolor: Tungsten grey + Carbon
Kontakt:

Post autor: mrjackson » 2010-07-08, 16:35

Dzięki za odpowiedź :padam:

Uzbroję się w specyfiki, zadziałam, a później napisze jaki udało się uzyskać efekt :papa:

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-07-08, 20:14

mrjackson, to jest utlenianie sie tych wlasnie felg - w środku to już masakra co się z nimi dzieje . Ja kiedyś nawet polerka wziolem i pryszcze zeszły odkrywając miedzina powlokę. Tak ze rada - czyścic je często .

Awatar użytkownika
mrjackson
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: mrjackson » 2010-07-09, 11:38

AluStar pisze:mrjackson, to jest utlenianie sie tych wlasnie felg - w środku to już masakra co się z nimi dzieje . Ja kiedyś nawet polerka wziolem i pryszcze zeszły odkrywając miedzina powlokę. Tak ze rada - czyścic je często .
O Kuchwa :przestraszony: No to będę je czyścił ... Mam nadzieję , że nie będzie potrzeby, żeby, aż tak często jak zęby :wstyd:

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM
Kolor: Torch Red

Post autor: LIZZARD » 2010-07-09, 12:05

RedHornet pisze: albo płynem do czyszczenia felg (Wonder Wheels).
UWAGA! Ten produkt nie jest przeznaczony do stosowania na felgach chromowanych, felgach nie lakierowanych lub z uszkodzonym lakierem!!!.

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-07-09, 14:29

Uważam ze nie sztuka jest używać lekkosciernych past tylko mleczko które chroni chrom. Zedrzeć nie sztuka powłoki chromowanej.

Macie przyklad czyszcenia u mojej zonki orurowania i chromowanych ramek nawet z plastiku ( ABS) po zimie - Co u nas zima robi z chromem widzicie sami i efekt.

Obrazek

Po czyszczeniu

Obrazek

Przed - po zimie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
mrjackson
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: mrjackson » 2010-07-10, 19:32

Uważam ze nie sztuka jest używać lekkosciernych past tylko mleczko które chroni chrom. Zedrzeć nie sztuka powłoki chromowanej.
To mleczko jakiej firmy i gdzie można kupić?

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz

Post autor: RedHornet » 2010-07-12, 10:22

LIZZARD pisze:
RedHornet pisze: albo płynem do czyszczenia felg (Wonder Wheels).
UWAGA! Ten produkt nie jest przeznaczony do stosowania na felgach chromowanych, felgach nie lakierowanych lub z uszkodzonym lakierem!!!.
No a te felgi nie są chromowane a uszkodzenie lakieru nie odkrywa 'żywego' aluminium.
Do felg chromowanych lub aluminiowych polerowanych nie pokrytych lakierem jest Wonder Wheels 'U' lub mleczko Chrom Trim Polish.
Ostatnio zmieniony 2010-07-12, 10:28 przez RedHornet, łącznie zmieniany 1 raz.

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz

Post autor: RedHornet » 2010-07-12, 10:26

AluStar pisze:Uważam ze nie sztuka jest używać lekkosciernych past tylko mleczko które chroni chrom. Zedrzeć nie sztuka powłoki chromowanej.

Macie przyklad czyszcenia u mojej zonki orurowania i chromowanych ramek nawet z plastiku ( ABS) po zimie - Co u nas zima robi z chromem widzicie sami i efekt.
Alustar a ile kosztuje to mleczko do chromu z Meguiar'sa? bo z CarPlana Chrom Trim Polish 13,50zł za 375ml. Byłeś u mnie zaprezentowałem ci działanie paru produktów - chyba byłeś pod wrażeniem z tego co pamiętam a dalej tu wyjeżdżasz z kosmetykami po '100zł' za butelkę.

Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-07-12, 11:56

RedHornet pisze:
AluStar pisze:Uważam ze nie sztuka jest używać lekkosciernych past tylko mleczko które chroni chrom. Zedrzeć nie sztuka powłoki chromowanej.

Alustar a ile kosztuje to mleczko do chromu z Meguiar'sa? bo z CarPlana Chrom Trim Polish 13,50zł za 375ml. Byłeś u mnie zaprezentowałem ci działanie paru produktów - chyba byłeś pod wrażeniem z tego co pamiętam a dalej tu wyjeżdżasz z kosmetykami po '100zł' za butelkę.

Lukaszku to ty teraz podales Firme - mam na wzgledzie twoje ( jak najbardziej b. dobre produkty ) .
Wiec chcialem pokazac jak to zrobilem a nie reklamować produkt . ( obciolem nazwe i marke )
Jezeli juz pytasz o koszta to: Koszt takiego mleczka to 39 zl + koszt wysylki wiec nie jest taki straszny. ;)

Niema co sie zloscic..

Z drugiej strony jaki ja mam wplyw na ceny kosmetykow- ja nie jestem besposrednim importerem :zalamany:

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz

Post autor: RedHornet » 2010-07-12, 12:05

AluStar pisze:
RedHornet pisze:

Lukaszku to ty teraz podales Firme - mam na wzgledzie twoje ( jak najbardziej b. dobre produkty ) .
Wiec chcialem pokazac jak to zrobilem a nie reklamować produkt . ( obciolem nazwe i marke )
Jezeli juz pytasz o koszta to: Koszt takiego mleczka to 39 zl + koszt wysylki wiec nie jest taki straszny. ;)

Niema co sie zloscic..

Z drugiej strony jaki ja mam wplyw na ceny kosmetykow- ja nie jestem besposrednim importerem :zalamany:
Ale ja się nie złoszczę :hyhy: tak się tylko droczę w ten koszmarny upał :zakrecony:

Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz

Post autor: RedHornet » 2010-07-12, 12:31

RAFAŁ pisze:O KURCZE WAM TO CHYBA ZOSTANIE TO SPRZECZANIE się o te dwie firmy
tylko nie rozumiem jednego alustar to choć sprzedaje a ty red hornet powinneś brać kasę za reklamę i wtedy to było nby oki :rotfl: :rotfl: :rotfl:
No ja reprezentuję producenta CarPlan'a od 12 lat :hyhy: nie żebym tam coś zarabiał od sprzedanej sztuki nie o to tu chodzi, ale po prostu mam trochu doświadczenia w stosowaniu kosmetyków różnej maści. Może kiedyś z tego zrobię jakiś biznes :looka: a na razie to pieszczę swoje fury i dzielę się uwagami jak ktoś chce.

Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM
Kolor: Torch Red

Post autor: LIZZARD » 2010-07-19, 22:35

RedHornet pisze:
a uszkodzenie lakieru nie odkrywa 'żywego' aluminium.
A co odkrywa? :P

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko poza Mustangiem”