mustang w tvn turbo, 24.01 10:00

Co tam Panie w polityce ?

Moderatorzy: horse, horse

Awatar użytkownika
Deftronic
Stowarzyszenie MKP
Model: Shelby GT500
Silnik: V8 5.4
Kolor: Grabber Orange

Post autor: Deftronic » 2009-01-27, 14:08

Niestety :( - i głośniej i ładniej. Powaga. Dlatego - rozwala. Powiem szczerze. Myślałem, że to jakieś jego nowe Porsche. Lekko się zdziwiłem rzucając okiem przez okno, że kupił nową TTkę - tłumaczy mnie, że było już ciemno :). Dzisiaj rano, jak odpalił maszynę to dopiero mi coś zaczeło świtać, że to nie może być TT. Nie poznałem, że to R8, bo jest strasznie mała. Widziałem ją pare razy, ale zawsze kątem oka, gdzieś tam jadąc naszą maszyną. Nadal wolę GT500 za całokształt i GTR jako takiego Sokoła Milenium :).

kuczko
Forumowicz
Model: V6 2005
Silnik: V6 4.0
Kolor: Srebrny
Kontakt:

Post autor: kuczko » 2009-01-27, 14:09

Madasek pisze:
andronik pisze:
Madasek pisze: 350Z "potezny dzwiek v6"
Potężna V6 buahhahaha :rotfl:
cii.. zostawmy juz moze ten drażliwy temat V6 bo nas kuczko i inni zaraz nabluzgaja :wsciekly:

swoją drogą V6 mustanga nie ma porównania do 350z w jakości dzwieku
O Ty! PIIIIP! :] :krzeslem: :cenzura:
Dla mnie V8'ka ma ładniejszy dźwięk - słychać taki wyraźniejszy bulgot i nie ukrywam tego :). Zazdroszczę Wam V8 :). Ale nie jest tak, że V6 brzydko brzmi - też słychać, że to mimo wszystko kawał wielkiego silnika.

kuczko
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kuczko » 2009-01-27, 14:32

Ja jestem najlepsiejszy i najbardziejszy, a co? :)

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz
Model: 500
Kolor: Black
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Hans » 2009-01-27, 16:18

Deftronic pisze:Niestety :( - i głośniej i ładniej. Powaga. Dlatego - rozwala.
Kilka cegieł w szybach, cukier w baku i inne takie... zobaczymy, czy nadal będzie tak brzmiał :P :hyhy: :evil: :krzeslem: :kijemgo: :zabawa:

.:: :evil: my other ride is your mom :evil: ::.

Awatar użytkownika
rango
Młodszy Forumowicz
Model: Mustang GT@2006
Kontakt:

Post autor: rango » 2009-01-27, 16:45

Dakota pisze:
Chodzi mi o jedno: widocznie jakaś krzywda została wyrządzona w tym serialu o samochodach w tvn turbo, skoro przypadkowy cymbał staje się ekspertem w sprawie mustangów. I zapewne od tej pory będzie ich więcej na mojej drodze... :evil:
Już przestancie tak marudzić, aż tak nie jechał po mustangu.... przewrażliwieni niektórzy są lekko.

A ten szklany dach - cudo......

kuczko
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kuczko » 2009-01-27, 16:56

No szklany dach super sprawa wg mnie.

A komentator nigdy nie jest obiektywny, zawsze ocenia ze swojej perspektywy. Z samochodami już tak jest, że faceci (i niektóre kobiety) się w nich ptaszek i wtedy tym bardziej nie są obiektywni oceniając inne auta :). I na każde auto można sobie ponarzekać i znaleźć w nim jakieś wady, a że nasz naród już tak musi... :).

Dakota pisze:O jeju Kuczko :P Ty i te Twoje 180.
A Ty tylko o jednym...

Awatar użytkownika
Madasek
Forumowicz
Model: 2007 Shelby GT
Silnik: inny V8
Kolor: Czarny srebrne pasy

Post autor: Madasek » 2009-01-27, 17:33

Deftronic pisze:Niestety :( - i głośniej i ładniej. Powaga. Dlatego - rozwala. Powiem szczerze. Myślałem, że to jakieś jego nowe Porsche. Lekko się zdziwiłem rzucając okiem przez okno, że kupił nową TTkę - tłumaczy mnie, że było już ciemno :). Dzisiaj rano, jak odpalił maszynę to dopiero mi coś zaczeło świtać, że to nie może być TT. Nie poznałem, że to R8, bo jest strasznie mała. Widziałem ją pare razy, ale zawsze kątem oka, gdzieś tam jadąc naszą maszyną. Nadal wolę GT500 za całokształt i GTR jako takiego Sokoła Milenium :).
Kolega to jednak nie jest milosnikiem AMC :) bylem w salonie audi pokazali, slyszalem jak chodzi.... ale no nie da sie tego porownac, widac ze masz inny gust wolisz bardziej wyscigowki i wysokie obroty.... dla mnie - kupa i wyglada jak wiele jemu podobnych plastikowych pudelek - ot moja opinia zakochanego w muscle carach.

Awatar użytkownika
Deftronic
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Deftronic » 2009-01-27, 18:41

Madasek pisze: Kolega to jednak nie jest milosnikiem AMC :) bylem w salonie audi pokazali, slyszalem jak chodzi.... ale no nie da sie tego porownac, widac ze masz inny gust wolisz bardziej wyscigowki i wysokie obroty.... dla mnie - kupa i wyglada jak wiele jemu podobnych plastikowych pudelek - ot moja opinia zakochanego w muscle carach.

He... :). Nad gustami się nie dyskutuje :). Kocham Muscle Cary, nie przeszkadza mi to jednak docenić brzmienia R8 :). Tak jak już pisałem - jak dla mnie super. Mix Lamborghini (uwielbiam ten dźwięk) i Muscle Cara (również uwielbiam ten dźwięk :) ). Co do reszty R8 - już mniej mi się podoba (sylwetka, cena), dlatego wybrałem inny zaawansowany technicznie samochód :) (GT500 to jednak klasyka - i to jest w nim piękne). Jest jeszcze coś klasycznego co bardzo, bardzo mi się podoba - wiadomo, HEMI. Challenger SRT8 i SRT10 -dźwięki tych silników chyba nikogo nie pozostawią obojętnym.

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Olaf » 2009-01-27, 19:06

chłopaki/dziewczyny z 4.0 -> nie bierzcie tego sobie aż tak jako przywarę - to naturalne, że V6 jest lepsze od V4, V8 od V6, V10 od V8 itd. itd. Spoko.

A "Zakup kontrolowany" (dzisiaj o 22.00) był ok, faktycznie kupujący zgasił Adama mówiąc, że po Mustangu to już więcej nie chce oglądać innych aut : ))

Aczkolwiek wyboru nie miał zbytniego (no dobra 350Z był fajny ale ten Infinity to stara już linia i raczej do porównania z Lexusem SC430?? (takim coupe b. małym)

Natomiast Mustang z szklanym dachem - bezcenne!!! Mi szczęka opadła, patrzyłem na aukcjach ale naprawdę nie znalazłem ich (pewnie dlatego że to może dopiero od modelu 2009 sprzedają??) - chyba rzadkość jak na razie. A to chyba najlepsze przybliżenie do cabrio... (ten szklany dach).

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz
Model: 2009 Mustang GT
Kolor: Candy Apple Red

Post autor: Pawellos » 2009-01-27, 19:32

Zastanawiałem się nad szklanym, ale to nie ma żadnego porównania do cabrio!
Firma która mi sprowadzała samochód sprowadzało w podobnym czasie cabrio i gość mówił że nie ma rewelacji.

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Model: Brak
Kontakt:

Post autor: Radek » 2009-01-28, 11:45

R8 na żywo nie widziałem. Z tyłu ładne, z przodu ładne... jak zobaczyłem foto z boku... zrozumiałem dlaczego nie robią takich fotek - brzydkie. Nie słyszałem, nie wiem.

Co do dźwięku. Mnie NOWE V8 średnio leży. Czy to Mustangu, GT (na serii słuchałem trzech) czy np. w BMW 545i (e60) kolegi. Szczerze.. brzmiały podobnie. Może zabrzmi to samoludnie ale wydaję mi się że mój wydech daje większy bulgot (seria V6), może dlatego że jak odpuszczę to słychać pierdzący bulgocik cofających się spalin?

Natomiast Nowe V8 + hot rod cams jest poezją dla ucha. Wymiękam jak to słyszę. Marzenie, nowe auto a brzmi jak prawdziwy muscle z lat świetności.

Nie słyszałem wydechów s197 V8 po modyfikacjach ( a wiem że YT nie daje za wiele popisu i nie oddaje prawdy)

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...

Awatar użytkownika
Deftronic
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Deftronic » 2009-01-28, 12:07

Radek pisze:Może zabrzmi to samoludnie ale wydaję mi się że mój wydech daje większy bulgot (seria V6), może dlatego że jak odpuszczę to słychać pierdzący bulgocik cofających się spalin?
Nooo... to u mnie po zamianie na Borlę jest tego typu efekt/brzmienie. Jak będzie fajna pogoda, to nagram kamerą i wrzucę na YT. Poprzednie dwa filmiki były nagrywane laptopem i dzwięk jest średni :/

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Model: Brak
Kontakt:

Post autor: Radek » 2009-01-28, 12:31

Deftronic pisze:Nooo... to u mnie po zamianie na Borlę jest tego typu efekt/brzmienie.

Noooo :D

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...

andronik
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2005
Kolor: Black Metal
Kontakt:

Post autor: andronik » 2009-01-28, 17:55

Dla mnie V8'ka ma ładniejszy dźwięk - słychać taki wyraźniejszy bulgot i nie ukrywam tego . Zazdroszczę Wam V8 . Ale nie jest tak, że V6 brzydko brzmi - też słychać, że to mimo wszystko kawał wielkiego silnika.
Nie wiem, nie słyszałem V6 w Mustangu. Pisałem tylko o V6 z Nissana. :P

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

caniggia
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang GT 4.6 Turbo
Kolor: satin silver

Post autor: caniggia » 2009-01-30, 01:58

a V6 w mustangu brzmi calkiem niezle bo to jedna z najwiekszych V6, niektorzy mowia ze lepiej niz v8, a to z duzo wiekszej pojemnosci na baniak 666ccm - v8 ma 575ccm, co ma dosc duze znaczenie:) w zony hd jest 1340ccm a moim 2100ccm, roznica w dzwieku kolosalna.
a tak co do r8, jade sobie niedawno i slysze cos.... mysle sobie co ma prawo lepiej brzmiec od mustanga..., jak mnie wyprzedzil to dopiero masakra, dzwiek faktycznie nie do podje..nia

can

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko poza Mustangiem”