[quote:7b16318f68="Robert"][quote:7b16318f68="kaes"]ja sie nie zna, na autach za bardzo, informatyk a nie mechanik ze mnie. mustanga dopiero poznaje, a na automacie nigdy nie jezdzilem. zauwazylem tylko ze przy 1-2-3 nie przechodzi na wyzsze biegi (o ile sie nie myle), i nie wskakuje blokada (chyba ze cos zwalone mam?

)
jeszcze jest N ktorego nie przetestowalem, pasuje mi to na Netrual ale czym by sie roznilo od P ?
wiem. pelny ignorant ze mnie... ehh.[/quote:7b16318f68]
1,2,3 wrzucasz po prostu jeden z tych biegow i na nim jedziesz. Nie zrzuci ani w gore ani w dol. W zime jak sypnie sniegiem to Ci sie przyda. N to neutral = luz. P to parking czyli mowiac po ludzku zostawiasz samochod jakby "na biegu" tak zeby Ci sie nie stoczyl np z gorki. Jak zostawisz na N to zjedzie
No a Overdrive On/Off ma z prawej strony wlaczane takim malym guzikiem.[/quote:7b16318f68]
[b:7b16318f68]Robert:[/b:7b16318f68] We wszystkich automatach na ktorych ja jezdzilem nie dzialalo to do konca tak jak piszesz. Zakladajac, ze skrzynia jest 4-biegowa:
D - skrzynia wykorzystuje wszystkie 4 biegi
3 - skrzynia wykorzystuje 1-2-3 bieg
2 - skrzynia wykorzystuje 1-2 bieg
1 - skrzynia korzysta tylko z 1 biegu
N - neutral (luz) do holowania albo przepchania gdzies ale nie mozna za dlugo na tym ciagnac auta
R - chyba wiadomo
P - parking tak jak juz ktos napisal
No ale prawda jest taka, ze nowego Mustanga nie prowadzilem i moze cos tam innego wymyslili - ale szczerze watpie
Tomek