Co do drona to podobno przy tym modelu trochę występuje, ale to ocenię po instalce.
Cena na AmericanMuscle w przeliczeniu obecnie 1'500pln, z shipem i podatkami wzrasta do 3'600 pln

Ślimak pisze:Dobra, wkraczam zanim gównoburza się rozhula.
Co do drona to podobno przy tym modelu trochę występuje, ale to ocenię po instalce.
Cena na AmericanMuscle w przeliczeniu obecnie 1'500pln, z shipem i podatkami wzrasta do 3'600 pln
Rezor pisze:Próbujesz mnie obrazić czy jak? Korona "Panu Alfa i Omega" z głowy by spadła jakby komuś wytłumaczył, że ten wydech to nie zwykła rura? Ktoś z boku potem widzi takie odzywki i boi się o coś zapytać bo go "spec" potraktuje jak nieuka.bart pisze:ktore mu wyjasnilem ale rezor chyba ciasne galoty masz i musisz poluzowac, zacznij od glownej gumki
cene podalem bo pytal wiec jeszcze w galotach poluznij gumki w nogawkach bo moze krew slabo krazyc......
wygaszam...
Żebyś wiedziałbart pisze:[...] na pielgrzymce bedziemy sluchac jak w 3,7 bomby graja
to jzu moj trzeci Rocket i bardzo mi przypasowalB0kiem pisze:@Koral![]()
ale dlaczego nie moto rodem z USA?
Nie to zebym sie czepial bo sam jezdze motocyklami. Mialem 3 V-max'y - 2 stare i jeden nowy z 2009(200HP) i jezdzilem Rocketem - nie zrobisz 2,7s do setki Rakieta - ciezko nawet zejsc do 3,5...jest na to po prostu za ciezkiKoral pisze:to jzu moj trzeci Rocket i bardzo mi przypasowalB0kiem pisze:@Koral![]()
ale dlaczego nie moto rodem z USA?
a sprowadzilem go oczywiscie z USA
wrazenia z jazdy jak w doladowanej V8, i podobna jak nie wieksza adrenalina
no ale tlok w Rockecie jest wielkosci tłoka w Dodgu Viperze
w sumei gdybym rozsadkiem wybieral to nie wybralbym Rocketa, pali kapcia na 3biegu (opona 240 tyl ) i wymaga duzego doswiadczenia, nie wybacza bledow,nie ma ESP czy ABSu, dlatego moim pierwszym szarym Rocketem mialem 2 wywrotki w tym jedna skonczyla sie w szpitalu2,7 do setki mowi samo za siebie, szybke obowioazkowo dokupilem bo z nia mozna juz zamknac predkosciomierz ,oczywiscie na autostradzie
i to niemieckiej
motocykl niepokorny, czyli cos jak ja, cały czas go poznaje, bo o ile w GT500 ratuje mnie kontrola trakcji i 4kola to tutaj naprawde trzeba uwazac..
Ania oczywiscie kazala mi go sprzedac i mowi ze nie bedzie mnie dogladac jak znow cos zlamie (2lata temu szczesliwie tylko stopa ), no ale wlasnie ja kieruje sie sercem i tak jak przy wyborze doladowanej V8 tak tu podobnie rozsadek schodzi na dalszy plan..wlasnie az nasuwa sie porownanie do GT500 ktory jest podobnym szalenstwem na 4kolach
20lat jezdze rwd a dzisiaj prawie wylecialem z drogi GT500,i kontrola trakcji nie pomoglaby, na szczescie dalem rade, ale kazde wcisniecie gazu do podlogi daje neisamowite wrazenia i mase adrenaliny, zarowno w GT500 jak i Rockecie ,czyli dokladnie to co kocham
![]()