Mustang Kurdistan Trip 2024 - 2025
Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse
- siara
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Black
Mustang Kurdistan Trip 2024 - 2025
Witam dawno mnie tu nie było
Proponuje wypad do Kurdystanu ok 4000KM w jedna stronę + zwiedzanie na miejscu
POLSKA--CZECHY--SŁOWACJA--WĘGRY--SERBIA--MACEDONIA--GRECJA--TURCJA--KURDYSTAN(Irak)
Mowa o 2025roku.
Ogólnie cala trasa przejazd z noclegiem, Turcja - Kapadocja czyli start balonów (chyba każdy widział w mediach społecznościowych to miejsce).
Na miejscu w Kurdystanie mam kontakt do klubu mustangowego.
Czas na Tripa ok 11-12 dni
Jestem ciekaw zainteresowania...wtedy mogę podać więcej informacji.
Proponuje wypad do Kurdystanu ok 4000KM w jedna stronę + zwiedzanie na miejscu
POLSKA--CZECHY--SŁOWACJA--WĘGRY--SERBIA--MACEDONIA--GRECJA--TURCJA--KURDYSTAN(Irak)
Mowa o 2025roku.
Ogólnie cala trasa przejazd z noclegiem, Turcja - Kapadocja czyli start balonów (chyba każdy widział w mediach społecznościowych to miejsce).
Na miejscu w Kurdystanie mam kontakt do klubu mustangowego.
Czas na Tripa ok 11-12 dni
Jestem ciekaw zainteresowania...wtedy mogę podać więcej informacji.
- siara
- Stowarzyszenie MKP
Re: Mustang Kurdistan Trip 2024 - 2025
Dodam trochę informacji:
Głównie będę reklamował Kurdystan gdyż to co po drodze to raczej większość ludzi "zna" więc opowiadać nie muszę.
Ten film obrazuje dużo:
Galeria moja:
https://photos.app.goo.gl/syrqDiJgzwoS1Ayo6
Teraz od początku... Moja historia jest o tyle ciekawa, że poznałem Kurda
lat 29 (stan na 2024r.) grając w grę strategiczno-wojenną na telefonie w wolnym czasie.
Z wroga w grze stał się przyjacielem i tak zaczęła się ta historia...
Pomyślałem sobie skoro to "tubylec" to wypytam go o to, jak wygląda życie i wiele spraw w jego kraju.
Po wielu konwersacjach ustaliłem co mnie interesowało oraz zebrałem wiele informacji dostępnych w internecie.
Zapadła decyzja na wyjazd w ciemno.
Od samego początku dostałem propozycję, aby nie rezerwować hotelu i spać u Kurda, gdyż jego rodzina ma dwa domy,
w tym jeden wielki niedaleko stolicy Erbil z pięknym widokiem właśnie na nią.
Okazało się, że osoba o której mowa była idealną osobą na przewodnika, kierowce, a także przyjaciela...
W przeciągu 6 dni odwiedziłem wiele niesamowitych miejsc, przejechałem około 1000 kilometrów i zatrzymałem się z niezliczonych pijalniach herbaty.
Kurdystan pod względem turystycznym jest niesamowity, dodatkowo możliwość obcowania z tubylcem dała mi o wiele więcej.
Mogłem zakosztować lokalnej kuchni przygotowanej przez mamę Mohameda oraz poznać wiele miejscowych zwyczai.
To kraj wielu skrajności... Turysta z Europy sam jest atrakcją turystyczną dla Kurdów.
DLA NIEDOWIARKÓW TAM JEST MEGA BEZPIECZNIE!!! - Byłem, widziałem. Policja jest na każdym skrzyżowaniu w miastach... Wszędzie jest albo Wojsko albo Policja. Za miastem co 20-30kilometrów są CHECK POINTY. Najlepsze jest to że nikt mnie nie kontrolował z szacunku dla faktu że wybrałem się do tego kraju.
Jeśli chodzi o drogi to tylko na "wioskach" pozostawiają wiele do życzenia ale znamy te klimaty choć by z Rumunii, Albanii itd.
Cena paliwa na stan gdy byłem w maju 2024 - ok 4,4zł LITR, LPG ok 2zł LITR
Jeśli do TRIP-a nie dojdzie to zapraszam chętne osoby do kontaktu gdyż w/w rodzina przyjmie turystów i zapewni niesamowite doznania - tego nie da się kupić w BIURZE PODRÓŻY ja w przyszłym roku (2025) lecę tam znów...
Głównie będę reklamował Kurdystan gdyż to co po drodze to raczej większość ludzi "zna" więc opowiadać nie muszę.
Ten film obrazuje dużo:
Galeria moja:
https://photos.app.goo.gl/syrqDiJgzwoS1Ayo6
Teraz od początku... Moja historia jest o tyle ciekawa, że poznałem Kurda
lat 29 (stan na 2024r.) grając w grę strategiczno-wojenną na telefonie w wolnym czasie.
Z wroga w grze stał się przyjacielem i tak zaczęła się ta historia...
Pomyślałem sobie skoro to "tubylec" to wypytam go o to, jak wygląda życie i wiele spraw w jego kraju.
Po wielu konwersacjach ustaliłem co mnie interesowało oraz zebrałem wiele informacji dostępnych w internecie.
Zapadła decyzja na wyjazd w ciemno.
Od samego początku dostałem propozycję, aby nie rezerwować hotelu i spać u Kurda, gdyż jego rodzina ma dwa domy,
w tym jeden wielki niedaleko stolicy Erbil z pięknym widokiem właśnie na nią.
Okazało się, że osoba o której mowa była idealną osobą na przewodnika, kierowce, a także przyjaciela...
W przeciągu 6 dni odwiedziłem wiele niesamowitych miejsc, przejechałem około 1000 kilometrów i zatrzymałem się z niezliczonych pijalniach herbaty.
Kurdystan pod względem turystycznym jest niesamowity, dodatkowo możliwość obcowania z tubylcem dała mi o wiele więcej.
Mogłem zakosztować lokalnej kuchni przygotowanej przez mamę Mohameda oraz poznać wiele miejscowych zwyczai.
To kraj wielu skrajności... Turysta z Europy sam jest atrakcją turystyczną dla Kurdów.
DLA NIEDOWIARKÓW TAM JEST MEGA BEZPIECZNIE!!! - Byłem, widziałem. Policja jest na każdym skrzyżowaniu w miastach... Wszędzie jest albo Wojsko albo Policja. Za miastem co 20-30kilometrów są CHECK POINTY. Najlepsze jest to że nikt mnie nie kontrolował z szacunku dla faktu że wybrałem się do tego kraju.
Jeśli chodzi o drogi to tylko na "wioskach" pozostawiają wiele do życzenia ale znamy te klimaty choć by z Rumunii, Albanii itd.
Cena paliwa na stan gdy byłem w maju 2024 - ok 4,4zł LITR, LPG ok 2zł LITR
Jeśli do TRIP-a nie dojdzie to zapraszam chętne osoby do kontaktu gdyż w/w rodzina przyjmie turystów i zapewni niesamowite doznania - tego nie da się kupić w BIURZE PODRÓŻY ja w przyszłym roku (2025) lecę tam znów...
- quku
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT ROUSCH
- Kolor: Kameleon
wstępnie na tripa tak, ale więcej konkretów, kiedy, czym jedziemy mustangami busami czymkolwiek ?
- siara
- Stowarzyszenie MKP
Teslami Cybertruck
Termin napewno nie wakacje czyli miedzy kwietniem a poczatkiem czerwca albo polowa wrzesnia do konca pazdziernika
Termin napewno nie wakacje czyli miedzy kwietniem a poczatkiem czerwca albo polowa wrzesnia do konca pazdziernika
- siara
- Stowarzyszenie MKP
Z CyberTruckiem - oczywiście żartuje...
Wstępny plan zakłada wypad autem.
Domyślam się że pierwsze pytanie to co jeśli się coś stanie? Jak kwestia kapcia? itd.
To sporo kilometrów...
Dam inna opcje że lecimy samolotem... Jeśli grupa nie będzie ogromna to zorganizuje nocleg w miejscach które nie są hotelami (chyba że ktoś bardzo będzie chciał). Takich jak namioty które widać na filmie który zamieściłem czas 2:05 i taki jak tam widok rano
Jeśli samolot to wtedy spotykamy się np. w ISTAMBULE i z Istambułu lecimy już razem można to zrobić na majówkę...
Tylko wtedy ten wypad będzie wypadem do Turcji i Kurdystanu.
Wstępny plan zakłada wypad autem.
Domyślam się że pierwsze pytanie to co jeśli się coś stanie? Jak kwestia kapcia? itd.
To sporo kilometrów...
Dam inna opcje że lecimy samolotem... Jeśli grupa nie będzie ogromna to zorganizuje nocleg w miejscach które nie są hotelami (chyba że ktoś bardzo będzie chciał). Takich jak namioty które widać na filmie który zamieściłem czas 2:05 i taki jak tam widok rano
Jeśli samolot to wtedy spotykamy się np. w ISTAMBULE i z Istambułu lecimy już razem można to zrobić na majówkę...
Tylko wtedy ten wypad będzie wypadem do Turcji i Kurdystanu.
- Xwili
- Stowarzyszenie MKP
- Model: ecoboost '16
- Kolor: race red
- Stajnia: Stajnia Podkarpacka
Cześć.
My również jesteśmy zainteresowani tą przygodą.
Czekamy na rozwój wydarzeń i kolejne informacje.
My również jesteśmy zainteresowani tą przygodą.
Czekamy na rozwój wydarzeń i kolejne informacje.
Dziecko od mężczyzny odróżnia wyłącznie cena jego zabawek.
- siara
- Stowarzyszenie MKP
Kilka informacji i pytanie.
Wstępne kalkulacje mówią ze koszt liczony na auto to ok 3000$ można połączyć ekipy by np. 2 ekipy były w aucie...
Jaki termin by pasował zainteresowanym?
Wstępne kalkulacje mówią ze koszt liczony na auto to ok 3000$ można połączyć ekipy by np. 2 ekipy były w aucie...
Jaki termin by pasował zainteresowanym?
- Xwili
- Stowarzyszenie MKP
- Model: ecoboost '16
- Kolor: race red
- Stajnia: Stajnia Podkarpacka
Dla nas czerwiec byłby dobrym terminem na taki wypad,
ale na inne opcje również jesteśmy otwarci.
ale na inne opcje również jesteśmy otwarci.
Dziecko od mężczyzny odróżnia wyłącznie cena jego zabawek.