Zmiana wersji forum

Komunikaty administratorów, informacje o zmianach, uwagi i sprawy bieżące

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Silnik: V8 4.6
Kolor: HG
Kontakt:

Re: Zmiana wersji forum

Post autor: Dezo » 2011-02-12, 14:00

Darenty pisze:andronik dorzuć w info przy autorze postu "Postów: XXX" i opcję by po kliknięciu na autora postu od razu dodawało go w polu szybkiej odpowiedzi.. a jak już przy szybkich odpowiedziach jesteśmy to obok pola tekstowego mile widziane "najpopularniejsze" emotki :)

A może to jest świetna okazja żeby skończyć z ogłupiającymi emoikonkami i zacząć wyrażać emocje po prostu w tekście...?
Te ikonki to działają trochę jak salwy śmiechu w amerykańskich serialach komediowych. Musiano je tam zamieszczać, bo widz nie wiedziałby kiedy się śmiać...
Kiedy ktoś pisze do mnie i zamieszcza te ikonki, to tak jakby miał mnie za idiotę. Trochę teraz sobie jaja robię, ale przecież wiecie o co mi chodzi...
Pozdrawiam

andronik
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2005
Kolor: Black Metal
Kontakt:

Post autor: andronik » 2011-02-12, 14:09

Martul pisze:Mam IE 8, uaktualnione, wszystkie aktualizacje szmery bajery ;/
To nie mam pojęcia o co może chodzić. U mnie jest ok.
pavlito pisze:W szybkiej odpowiedzi przydałoby się okienko od wygaszania postów, bo teraz trzeba wejść w pełny edytor, żeby wygasić
Zrobione.
Darenty pisze:andronik dorzuć w info przy autorze postu "Postów: XXX" i opcję by po kliknięciu na autora postu od razu dodawało go w polu szybkiej odpowiedzi.. a jak już przy szybkich odpowiedziach jesteśmy to obok pola tekstowego mile widziane "najpopularniejsze" emotki :)
Licznik postów przywrócony, jednak ta druga cześć mnie przerasta, tak samo jak podłączenie emotów do shoutboxa.
Hans pisze:To jak? Dałoby się aktywować Taptalk dla forum? Dla "mobilnych" to wielkie udogodnienie. :) Dla zainteresowanych: działa na iPhone oraz systemie Android.
Doinstaluje w najbliższym czasie.
Dezo pisze: A może to jest świetna okazja żeby skończyć z ogłupiającymi emoikonkami i zacząć wyrażać emocje po prostu w tekście...?
Te ikonki to działają trochę jak salwy śmiechu w amerykańskich serialach komediowych. Musiano je tam zamieszczać, bo widz nie wiedziałby kiedy się śmiać...
Kiedy ktoś pisze do mnie i zamieszcza te ikonki, to tak jakby miał mnie za idiotę. Trochę teraz sobie jaja robię, ale przecież wiecie o co mi chodzi...
Pozdrawiam
Możesz sobie w profilu wyłaczyć pokazywanie uśmieszków (Panel użytkownika -> Ustawienia forum -> Przeglądanie postów -> Wyświetlaj uśmieszki jako obrazki )

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Kolor: Sonic Blue

Post autor: pavlito » 2011-02-12, 18:06

[quote="andronik"]
[quote="Dezo"] A może to jest świetna okazja żeby skończyć z ogłupiającymi emoikonkami i zacząć wyrażać emocje po prostu w tekście...?
Pozdrawiam[/quote]

Możesz sobie w profilu wyłaczyć pokazywanie uśmieszków (Panel użytkownika -> Ustawienia forum -> Przeglądanie postów -> Wyświetlaj uśmieszki jako obrazki )[/quote]

Ej, to nie załatwi sprawy, bo wtedy Dezo już w ogóle nie będzie wiedział, czy sobie jaja robimy, czy na poważnie. Nie będzie emotikonów (bo je wyłączy), a autor wciąż nie będzie pisał z emocjami polszczyzną. I zrobi się podejrzliwy... w tym miejscu wstawiłbym emotikon w stylu hehehe, ale nie chcę denerwować Dezo...

Awatar użytkownika
Darenty
Forumowicz
Model: S197 GT
Kolor: Satin Silver Metallic

Post autor: Darenty » 2011-02-12, 19:45

O i taki mały detal/nie detal mi się w oczy rzucił.. załóżmy, że jest temat o oponach i ktoś tam pisze o jakimś tam laczku, wrzuca linkę do sklepu.. to do czego byłem przyzwyczajony (i uważam, że tak było najlepiej) to to, że po kliknięciu na linkę strona produktu czy czegokolwiek tam otwierała mi się w nowej karcie, a nie wywalało mnie z forum otwierając stronę.. nie mogę się z tym ogarnąć i przyzwyczaić, zwłaszcza że przeglądając inne zupełnie strony w sieci linki zewnętrzne otwierają się właśnie w nowych kartach..
Sorry, jeśli marudzę :D

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Kolor: Sonic Blue

Post autor: pavlito » 2011-02-12, 20:03

[quote="Darenty"]O i taki mały detal/nie detal mi się w oczy rzucił.. załóżmy, że jest temat o oponach i ktoś tam pisze o jakimś tam laczku, wrzuca linkę do sklepu.. to do czego byłem przyzwyczajony (i uważam, że tak było najlepiej) to to, że po kliknięciu na linkę strona produktu czy czegokolwiek tam otwierała mi się w nowej karcie, a nie wywalało mnie z forum otwierając stronę.. nie mogę się z tym ogarnąć i przyzwyczaić, zwłaszcza że przeglądając inne zupełnie strony w sieci linki zewnętrzne otwierają się właśnie w nowych kartach..
Sorry, jeśli marudzę :D[/quote]

Dołączam się do tej prośby.

Awatar użytkownika
6t07t
Forumowicz
Model: 1966-2008
Kolor: Silver Blue, Black
Stajnia: Stajnia Górny Śląsk

Post autor: 6t07t » 2011-02-14, 08:23

Naprawdę przydałoby się poprawienie czytelnosci zawartosci tematów. Po pierwsze są tak jednym ciągiem, po drugie bardzo mało widoczne są oznaczenia o nowych odpowiedziach, po trzecie w nazwie I generacji się sieczka zrobiła zamiast 1964-1/2....
W głównych nazwach działów też nie widac zmiany podświetlenia oznaczającego nowe posty.
Załączniki
Clipboard01.jpg

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2011-02-14, 08:36

Da sie dodawac tematy do ignorowanych ??

Tadi
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Tadi » 2011-02-14, 10:41

6t07t ma racje, nowe posty są stanowczo mało widoczne, może dodac jakąś "szarfę" a chodzi mi o prawy górny róg postu, jak ktoś jest Online, przy cytacie ma zieloną "szarfę", coś w tym stylu znacznie by pomogło. A jeszcze raz chciałbym zapytać czy można by zastosować tak jak na poprzednim forum opcji "odznacz jako przeczytane" w Nieprzeczytanych postach, aa i jeszcze ikonka przechodzenia do ostatniego posta (mały pomarańczowy kwadracik) mógł by być troche większy, albo zastąpić go strzałką troszkę większą? Pewnie dacie sobie z tym rade :) powodzenia

andronik
Członek Honorowy MKP
Kontakt:

Post autor: andronik » 2011-02-14, 10:57

6t07t pisze:Naprawdę przydałoby się poprawienie czytelnosci zawartosci tematów. Po pierwsze są tak jednym ciągiem, po drugie bardzo mało widoczne są oznaczenia o nowych odpowiedziach, po trzecie w nazwie I generacji się sieczka zrobiła zamiast 1964-1/2....
W głównych nazwach działów też nie widac zmiany podświetlenia oznaczającego nowe posty.
Jest przeciez link na głównej stronie, u góry do nieprzeczytanych tematów/postów.

Nieprzeczytane posty (23) - Link do listy tematów, zawierających wszystkie nieprzeczytane posty
Nowe posty (11) - lista nowych postów od ostatniej wizyty.
AluStar pisze:Da sie dodawac tematy do ignorowanych ??
To będzie dzisiaj/jutro.

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

Awatar użytkownika
6t07t
Forumowicz

Post autor: 6t07t » 2011-02-14, 11:05

Tak, opis ze statystyka jest ale nie widac, które to tematy. Sama statystyka liczbowa wg mnie jest nie przydatna.

andronik
Członek Honorowy MKP
Kontakt:

Post autor: andronik » 2011-02-14, 11:26

6t07t pisze:Tak, opis ze statystyka jest ale nie widac, które to tematy. Sama statystyka liczbowa wg mnie jest nie przydatna.
Po prostu na tym kliknij, to Ci pokaże tematy.

Pozdrawiam,
Tomek

Awatar użytkownika
Ronin
Forumowicz
Model: s 197
Silnik: V6 4.0
Kolor: black

Post autor: Ronin » 2011-02-14, 21:41

1. Brakuje jeszcze "zakładki" klubowicze - ciężko jest znaleźć konkretnego klubowicza. W starej wersji łatwo można było przejżeć taką listę i znaleźć konkretną osobę.
2. Jeżeli chcesz dopisać coś do tematu , w którym akurat nikt nic nowego nie dodawał to automatycznie ląduje się na początku tematu. Trzeba ręcznie przebijać się na jego koniec.
3. Po dłuższej chwili użytkowania faktycznie męczy słabe oddzielenie tematów od siebie - to o czym pisze 6t07t
4. Podział galerii na roczniki tak jak w dziale technicznym. Aktualnie jest to kompletnie nieczytelne.

mustang... just a dream ...

Awatar użytkownika
6t07t
Forumowicz

Post autor: 6t07t » 2011-02-14, 23:22

Proszę o przeniesienie mojego tematu z galerii do działu I generacji.

Awatar użytkownika
Kaś
Młodszy Forumowicz
Model: Mustang 2006
Silnik: V6 4.0
Kolor: limonkowy :)

Post autor: Kaś » 2011-02-14, 23:38

Po raz kolejny pojawia mi się błąd, gdzie pole z informacją o użytkowniku wyświetla się w poście:
---http://img411.imageshack.us/i/71930604.jpg/

:/

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2011-02-14, 23:39

przyznaj sie nie umiesz komputera obsługiwać? :D