Zmiana wersji forum
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Re: Zmiana wersji forum
A ja jestem aby nie było żadnego obowiązku podawania lokalizacji, nie widzę żadnego powodu aby to robić i czemu ma służyć i jaką niby komunikację ma ułatwić.
Teraz podam przykład co może z podawania wyniknąć.
Na innym forum miałem podane Opole, posprzeczałem się z jednym burakiem, po czym dostaję maila, ze juz jedzie do Opola szukac mustanga i mi go rozpierdolić - na szczęście do niczego nie doszło.
Po drugie i tak to fikcja totalna.
Teraz podam przykład co może z podawania wyniknąć.
Na innym forum miałem podane Opole, posprzeczałem się z jednym burakiem, po czym dostaję maila, ze juz jedzie do Opola szukac mustanga i mi go rozpierdolić - na szczęście do niczego nie doszło.
Po drugie i tak to fikcja totalna.
- Dezo
- Forumowicz
- Model: BULLITT
- Kolor: HG
- Kontakt:
No widzisz cannigia... jednak jest sens - od tamtej pory nie jestes skory do sprzeczek ,hehe
Poza tym jest sens podawanie lokalizacji choćby dla potrzeb organizowania różnych imprez i działań klubowych. Jak wyszukam sobie interesujące miejscowości, to zawsze mogę zapytać czy zlokalizowani tam klubowicze mogą w czymś pomóc. Generalnie dążę do tego aby to nie było forum Anonimowych Miłosników Mustanga, a może Anonimowych Podglądaczy.
Pozdrawiam
Poza tym jest sens podawanie lokalizacji choćby dla potrzeb organizowania różnych imprez i działań klubowych. Jak wyszukam sobie interesujące miejscowości, to zawsze mogę zapytać czy zlokalizowani tam klubowicze mogą w czymś pomóc. Generalnie dążę do tego aby to nie było forum Anonimowych Miłosników Mustanga, a może Anonimowych Podglądaczy.
Pozdrawiam
-
- Stowarzyszenie MKP
Wiem o co chodzi, tylko tego obowiązkiem się nie załatwi, bo wpisze warszawe zamiast opola, mentalność ludzi trzeba zmienić.Dezo pisze:No widzisz cannigia... jednak jest sens - od tamtej pory nie jestes skory do sprzeczek ,hehe
Pozdrawiam
Jakby podac obowiązkowo województwo zamiast miasta, myślę ze wpisy będą bardziej wiarygodne.
- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt:
Inwigilacja pełną gębą następnie będą obowiązkowe numery telefonów żeby jak już zlokalizujesz mógł się skontaktować i dokładny adres żebyś jak nie odbierał telefonów mógł się tam przejechać...Dezo pisze:No widzisz cannigia... jednak jest sens - od tamtej pory nie jestes skory do sprzeczek ,hehe
Pozdrawiam
Mamy mapke klubowiczow w Google- tam kto chcial to podal swoje namiary - wiec juz nie naciskajmy na podawanie swoich danych. jest ona ukryta i kto jest klubowiczem ma do niej dostep..
Kto chce poda - nie zmuszajmy ich do podawania danych . Bo juz znowu sie zaczyna niepotrzebna dyskusja .
Kto chce poda - nie zmuszajmy ich do podawania danych . Bo juz znowu sie zaczyna niepotrzebna dyskusja .
- adaslaw
- Forumowicz
- Model: Mustang conv. 2006
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: skromny czarny
Jak przekupki na targu.AluStar pisze: [..]
Pomysł z województwami wrzuciłem jak pomysł racjonalizatorski. Jeśli ktoś tego nie chce na forum, to spoko. Nie będę się z tego powodu ciął.
Dla mnie sprawa jest prosta:
* Rozwijana lista z polskimi województwami.
* Nie obowiązkowa - ktoś nie chce, to tego nie wybiera z rozwijanej listy.
* Nie wypełniają tego też osoby spoza Polski. Przypomnę: klub nazywa się Mustang Klub *Polska*.
Dane osobowe? No tak, faktycznie, to że jestem z Mazowsza jest niesamowitym wyciekiem moich danych osobowych do Internetów.
Dziękuję. Dobranoc.
- Hans
- Forumowicz
- Model: 500
- Kolor: Black
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
To napiszę jeszcze raz, bo jak czytam te dywagacje, to mi kwiatki więdną
Można zrobić, tak jak np. adaslaw napisał, menu z wyborem województw oraz jedną opcją "spoza Polski" dla kolaborantów (wybaczcie, nie mogłem się powstrzymać
pódel) lub obcokrajowców. Problem niestety polega na tym, że większość użytkowników Internetu jest niefrasobliwa jak małe dziecko, a co za tym idzie część wypełni rzetelnie wszystkie pola i poda prawdziwe dane, a część wpisze/wybierze głupoty które będą jedynie wprowadzać zamieszanie.
Nie ma sensu produkować/rozwijać czegoś, z czego tak naprawdę nikt nie skorzysta. Popatrzcie sobie na listę użytkowników - kto chciał ten wpisał miejscowość, a kto nie, to wpisał cokolwiek innego lub zostawił pole puste. I nie chodzi tu o ochronę danych osobowych, bo tak jak słusznie zauważono, takowych nie podajemy. Problem w tym, że nie każdemu się chce cokolwiek podawać.
Niestety, ale nie możemy narzucić nikomu obowiązku wypełniania takich informacji. Próba zrobienia czegoś takiego może skończyć się porażką. Dodatkowo trzeba by było wymusić na wszystkich obecnie zarejestrowanych podanie wszystkich wymaganych danych. Jak to się skończy - wystarczy ruszyć wyobraźnią.
Sama aplikacja czasu nie przestawia. Masz to skonfigurowane w swoim profilu użytkownika, tam przeklikaj i będzie dobrze. Tak samo z pisaniem postów - panowie, zajrzyjcie do swoich paneli użytkownika i odznaczcie domyślne wyłączenie BBcode.
Z pożytkiem dla wszystkich.
Można zrobić, tak jak np. adaslaw napisał, menu z wyborem województw oraz jedną opcją "spoza Polski" dla kolaborantów (wybaczcie, nie mogłem się powstrzymać

Nie ma sensu produkować/rozwijać czegoś, z czego tak naprawdę nikt nie skorzysta. Popatrzcie sobie na listę użytkowników - kto chciał ten wpisał miejscowość, a kto nie, to wpisał cokolwiek innego lub zostawił pole puste. I nie chodzi tu o ochronę danych osobowych, bo tak jak słusznie zauważono, takowych nie podajemy. Problem w tym, że nie każdemu się chce cokolwiek podawać.
Niestety, ale nie możemy narzucić nikomu obowiązku wypełniania takich informacji. Próba zrobienia czegoś takiego może skończyć się porażką. Dodatkowo trzeba by było wymusić na wszystkich obecnie zarejestrowanych podanie wszystkich wymaganych danych. Jak to się skończy - wystarczy ruszyć wyobraźnią.
Już o tym pisałem.Dezo pisze:Tak z innej beczki: sprawdźcie proszę zegarek forum, bo mam wrażenie graniczące z pewnością, że jest "kopnięcie" o godzinę do przodu.
Pozdrawiam

.::
my other ride is your mom
::.

-
- Stowarzyszenie MKP
Jak dziecko:)Dezo pisze:Dobra... wygraliście. Nie mam siły dalej walczyć. Dostosowałem swój profil do ogólnych oczekiwań.
-
- Stowarzyszenie MKP
http://mustangklub.pl/forum/viewtopic.p ... 6&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;
z tego dostałem powiadomienie, a nic nie doszło, chyba też trzeba go naprawić.
z tego dostałem powiadomienie, a nic nie doszło, chyba też trzeba go naprawić.
-
- Stowarzyszenie MKP
okazuje się, że chyba z każdym tematem tak jest, dzisiaj dostałem 2 następne, niestety postów w tematach niet.
- adaslaw
- Forumowicz
Ogólne spostrzeżenie:
Dobrze, że posty na forum są widoczne dla niezalogowanych użytkowników, dzięki czemu Google indeksuje posty na forum.
Dzięki temu również wyszukiwarki Google można używać do przeszukiwania naszego forum.
Przykład:
http://goo.gl/l2pgZ" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobrze, że posty na forum są widoczne dla niezalogowanych użytkowników, dzięki czemu Google indeksuje posty na forum.
Dzięki temu również wyszukiwarki Google można używać do przeszukiwania naszego forum.
Przykład:
- adaslaw
- Forumowicz
Przy okazji:
Widać, że forum nie radzi sobie z adresami URL zawierającymi nawias zamykający:
Przykład:
http://www.google.pl/search?hl=pl&safe= ... angklub.pl+(tylny+most+OR+zawieszenie" onclick="window.open(this.href);return false;)+&pbx=1&oq=site:mustangklub.pl+(tylny+most+OR+zawieszenie)+&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=2l2l5l333l1l1l0l0l0l0l128l128l0.1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=d79de9fdbbaa4d48&biw=1720&bih=995
Przykład:
http://www.google.pl/search?hl=pl&safe= ... angklub.pl+(tylny+most+OR+zawieszenie" onclick="window.open(this.href);return false;)+&pbx=1&oq=site:mustangklub.pl+(tylny+most+OR+zawieszenie)+&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=2l2l5l333l1l1l0l0l0l0l128l128l0.1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=d79de9fdbbaa4d48&biw=1720&bih=995
- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt:
[quote="adaslaw"]Ogólne spostrzeżenie:
Przykład:
http://goo.gl/l2pgZ" onclick="window.open(this.href);return false;[/quote]
Czy mi sie wydaje czy masz problem z mostem?
Przykład:
http://goo.gl/l2pgZ" onclick="window.open(this.href);return false;[/quote]
Czy mi sie wydaje czy masz problem z mostem?
-
- Stowarzyszenie MKP
forum ma problemy ze wszystkim, ma tonę moderatorów i zero administratorów;)
- Hans
- Forumowicz
- Model: 500
- Kolor: Black
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Jak sobie nie radzi skoro sobie radzi? Nad okienkiem edycji masz przycisk URL, jeśli nie zauważyłeś. Znowu chcesz się przepychać o to, że wszystko trzeba Ci palcem pokazać? Sam skrypt forum nie parsuje takich linków, dlatego są m.in. takie znaczniki jak url.adaslaw pisze:Przy okazji:
Przykład:
http://www.google.pl/search?hl=pl&safe= ... 20&bih=995
adaslaw pisze:Wiesz, zimowe wieczory... Czas douczania siępudel pisze:Czy mi sie wydaje czy masz problem z mostem?adaslaw pisze:Ogólne spostrzeżenie:
Przykład:
btw:
Czy mi sięwydaje, czy forum ma problem z cytowaniem? ;]
Nie, forum nie ma problemu z cytowaniem. To Ty masz problem ze skonfigurowaniem swojego profilu. A co do widoczności postów - jest włączony boot m.in. google, tak więc google ma możliwość przeszukiwania forum.
Może zamiast siania populizmu podałbyś konkretne przykłady?caniggia pisze:forum ma problemy ze wszystkim, ma tonę moderatorów i zero administratorów;)
.::
my other ride is your mom
::.