Nowa strona MKP

Komunikaty administratorów, informacje o zmianach, uwagi i sprawy bieżące

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Silnik: V8 5.0
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Re: Nowa strona MKP

Post autor: stang232 » 2012-01-28, 14:58

tomas dzięki za uwagę.
Na pewno coś takiego znajdzie się dla każdej generacji - brak na dzień dzisiejszy wynika jedynie z faktu, że wciąż szukamy osób które pomogą nam przy tworzeniu strony - pisaniu tekstów. Nie chcemy, aby nasze opisy były typu (kopiuj- wklej) dlatego takie opracowania jak np. historia I gen wymaga trochę czasu ( po polsku nic wiarygodnego i kompletnego nie znajdziesz więc opieramy się na wielu źródłach amerykańskich). Uważam też, że łatwiej jest zapoznać się z historią dawkowaną w odcinkach niż przeczytać obszerny tekst.

Obrazek

Awatar użytkownika
tomas
Stowarzyszenie MKP
Model: coupe i convertible
Silnik: inny V8
Kolor: czerwone coupe 66, granatowe conv. 66,czarne conv. GT 07

Post autor: tomas » 2012-01-28, 15:49

Tu masz rację lepiej pisać w odcinkach . Sam nie lubię czytać czegoś co ma kilka stron .Niestety w tym temacie nie mogę pomóc . Nie znam angielskiego i nie za bardzo się znam na mustangach .Chociaż mam jednego ,a drugiego jadę kupić za trzy tygodnie (oczywiście też 1-generacja :hyhy: )

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang 351C, 1970
Kolor: hulla blue
Kontakt:

Post autor: muarah » 2012-01-28, 20:15

Super strona, naprawdę praktycznie nie mam uwag;)

Tekst do działu Mustang Race Car oczywiście napiszę, dzisiaj nie zdążyłem bo od rana miałem mocno zeległe obowiązki domowe ale jutro powinno się udać.
Z innych rzeczy to jeżeli już nie będzie lepszych pomysłów mogę kiedyś przygotować artykuł nt. tego jak powstawał mój samochód, mogę też napisać trochę nt. rozwiązań jakie zastosowałem - moze sie przydać gdyby ktoś chciał sam zbudować szybkiego klasyka.

muarah

Awatar użytkownika
pluzz
Forumowicz
Model: Coupe 289 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: bialy
Kontakt:

Post autor: pluzz » 2012-01-28, 20:28

muarah pisze:Z innych rzeczy to jeżeli już nie będzie lepszych pomysłów mogę kiedyś przygotować artykuł nt. tego jak powstawał mój samochód, mogę też napisać trochę nt. rozwiązań jakie zastosowałem - moze sie przydać gdyby ktoś chciał sam zbudować szybkiego klasyka.
Bardzo dobry pomysł. Pomyślę może nad specjalną podstroną na szeroki opis aut klubowiczów.

Tomasz
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Deftronic
Stowarzyszenie MKP
Model: Shelby GT500
Silnik: V8 5.4
Kolor: Grabber Orange

Post autor: Deftronic » 2012-01-28, 20:36

Gratulacje, strona niezła o dużym potencjale. :papa: :ok: Postaram się napisać tekst o modelu 2005+ i podrzucić. Mam sporo książek o Mustangach prasy. Może się nada.

http://www.dinxproject.org" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
simontlc
Forumowicz
Model: 289 coupe 1965
Kolor: mechaniczna pomarańcza (Poppy Red )
Kontakt:

Post autor: simontlc » 2012-01-28, 22:42

Dla mnie bomba na początku troszke sie gubiłem ale teraz jest ok i ie jest taka szablonowa jak za granicą naprawde sie wyróżnia , brak słów co by opisac wrazenia Pluzz + dla ciebie i wszystkich którzy tworza tą strone :padam: :padam: :padam: :padam: :padam:

ObrazekObrazek
"NO IT'S NOT JUST A SIX, IT'S A PART OF THE LEGACY OF THE MUSTANG"

Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Model: Mustang 1965 conv
Kolor: niebieski
Kontakt:

Post autor: Bielek » 2012-01-29, 13:12

Należą się słowa uznania dla Pluzza za realizacje stronki. Poświęcał swoje "wolne" wieczory by postawić ja w takiej formie jak widzicie. Wielkie dzięki Pluzz.
W sprawę był tez zaangażowany Pavulon, który nadzorował prace;) Hans z pluzzem wrzucili na serwer. Stang232, Pavulon i Alustar podeslali txty.
Muarahem niebawem wrzuci info o race car, o modyfikacjach przy swoim aucie, Dezo o Mustang race i v generacji. Bathrus O foxie tez w wolnym czasie naskrobie.

Jak możecie zobaczyć brakuje jeszcze sporo info stad ponownie prośba o Wasza pomoc.

Jeszcze raz dzięki Pluzz. Kawał dobrej roboty

[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]

Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Model: Mustang 1965 conv
Kolor: niebieski
Kontakt:

Post autor: Bielek » 2012-01-29, 15:06

Wybacz Deftronic, umknęła mi Twoja deklaracja. Pogadaj z Dezo, może masz jakieś info, którymi nie dysponuje.

Jeśli mozesz napisać o drugiej hen to superosko:)

[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: muarah » 2012-01-29, 15:55

Jeśli chodzi o historię Mustanga to mam piękny i baardzo gruby album wydany na 40-lecie marki, o ten:
" onclick="window.open(this.href);return false;

W kraju chyba nie do zdobycia a szkoda bo jest w nim wiele ciekawych historii, sądzę, że nawet w necie ciężko będzie niektóre informacje znaleźć. Myślę, że warto z niego skorzystać, żeby opisać kilka ciekawostek związanych z tym jak powstawała idea budowy takiego samochodu jak Mustang: skąd pomysł, pierwsze prototypy, konflikty wewnątrz Forda, motywy stojące za zmianami w kolejnych generacjach, wersje specjalne itp. Wszystkie generacje aż do prototypu z 2005roku są bardzo ciekawie opisane. Nie wiem kiedy znajdę czas na wyciągnięcie i przetłumaczenie ciekawszych fragmentów bo mam masę roboty ostatnio ale jeżeli ktoś ma trochę czasu i da sobie radę z angielskim to mogę pożyczyć.

muarah

Awatar użytkownika
MAX
Stowarzyszenie MKP
Model: Fastback GT V8 68
Kolor: Blue & Black
Stajnia: Stajnia Małopolska
Kontakt:

Post autor: MAX » 2012-01-29, 17:38

muarah pisze:Jeśli chodzi o historię Mustanga to mam piękny i baardzo gruby album wydany na 40-lecie marki, o ten:
" onclick="window.open(this.href);return false;

Nie wiem kiedy znajdę czas na wyciągnięcie i przetłumaczenie ciekawszych fragmentów bo mam masę roboty ostatnio ale jeżeli ktoś ma trochę czasu i da sobie radę z angielskim to mogę pożyczyć.
Muarah , zajme się tym ,jeśli znajdziesz kilka wartościowych informacji to przeskanuj i wyślij mi na pw , tłumaczenia  wykonam z pomocą Sywinki

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: muarah » 2012-01-29, 20:14

OK, mogę tak zrobić choć księga ma prawie 400 stron i każda z nich jest wartościowa;)
Widzę też, że strona MKP szybko zapełnia się tekstami i nie wiem jakich informacji jeszcze brakuje więc może na początek wrzucam spis treści.

Obrazek

Sorry za jakość, zdjecie zrobione telefonem;)

muarah

Awatar użytkownika
bathrust
Forumowicz
Model: FoxBody 79' Ghia
Kolor: Grafit

Post autor: bathrust » 2012-01-29, 23:05

Jak dla mnie strona wygląda naprawdę super :)! Staram się ogarnąć tekst o III gen. ale brakuje mi trochę czasu ostatnio... Uczelnia mnie przygniata :( Ale w wolnym czasie doklejam po jednym zdaniu. Postaram się jak najszybciej podesłać pierwszy chapter ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: muarah » 2012-01-30, 01:31

Zrobiłem mały patchwork z różnych zdjeć, co sądzicie, żeby dać taki obrazek dla podstworny Mustang Race Car?
Obrazek

chodzi mi o skojarzenia ze ściganiem a także o to, żeby nie pokazywać całego samochodu.

muarah

Awatar użytkownika
MAX
Stowarzyszenie MKP
Model: Fastback GT V8 68
Kolor: Blue & Black
Stajnia: Stajnia Małopolska
Kontakt:

Post autor: MAX » 2012-01-30, 02:34

muarah pisze:OK, mogę tak zrobić choć księga ma prawie 400 stron i każda z nich jest wartościowa;)
Widzę też, że strona MKP szybko zapełnia się tekstami i nie wiem jakich informacji jeszcze brakuje więc może na początek wrzucam spis treści.

Obrazek

Sorry za jakość, zdjecie zrobione telefonem;)
Zadeklarowałem się z przyjemnością lecz nie oczekuj ode mnie cudów 400 stron bez jaj :cisza: ,wiem ze są ważne lecz miej litość ,zredukuj je przynajmniej do 399 stron :rozpacz:

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max

Awatar użytkownika
Ronin
Forumowicz
Model: s 197
Silnik: V6 4.0
Kolor: black

Post autor: Ronin » 2012-01-30, 07:52

Nie wiem o co chodzi ale wpisanie w przeglądarce adresu mustnagklub.pl nie otwiera się strona w chromie....po prostu pusto.

Żeby dostać się na forum to musze przez wyniki wyszukiwania w google .... To tak informacyjnie dla naszych administratorów :)

mustang... just a dream ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”