Co sądzicie o tym modelu wystawionym na sprzedaż ?

Komunikaty administratorów, informacje o zmianach, uwagi i sprawy bieżące

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy

wiicek
Młodszy Forumowicz
Model: GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: czarny

Co sądzicie o tym modelu wystawionym na sprzedaż ?

Post autor: wiicek » 2015-10-22, 10:43

Witam
zainteresowałem się kupnem tego MUSTANGA http://otomoto.pl/oferta/ford-mustang-m ... ybhxw.html" onclick="window.open(this.href);return false; i pytanko czy może ktoś go oglądał lub widział? Od dawna chce zakupić z tym silnikiem lecz chciałem w manualu to raz a dwa ze zawsze coś po drodze wyskoczyło innego ;/ Na co przy kupnie zwracać największą uwagę? Jak sprawują się silniki
4.6 no i co ważniejsze skrzynie automatyczne? Sporo czytałem o tych silnikach lecz interesują mnie wypowiedzi użytkowników a nie jakieś regułki osób co przejechały sie raz i oceniają. z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)

harry
Stowarzyszenie MKP
Kolor: żółty
Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Kontakt:

Re: Co sądzicie o tym modelu wystawionym na sprzedaż ?

Post autor: harry » 2015-10-22, 11:02

Witam
Jak na GT niska cena!!!,albo dziwnie niska.Warto go dokładnie sprawdzic.

wiicek
Młodszy Forumowicz

Post autor: wiicek » 2015-10-22, 11:05

no własnie niby jest niska obserwuję je od bardzo dawna wiadomo że zdarzają się okazje itp no ale własnie dlatego piszę tutaj bo wyczytałem że to najlepsze i konkretniejsze forum :)

Awatar użytkownika
Rezor
Forumowicz
Model: SN95 GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: Niebieski

Post autor: Rezor » 2015-10-22, 11:11

Zobaczę jak będę stał z czasem w poniedziałek bo to 3km od mojej pracy. Podjadę i zobaczę z grubsza jak się sprawy mają :)

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać

wiicek
Młodszy Forumowicz

Post autor: wiicek » 2015-10-22, 11:16

łooo było by zajebiście :) co prawda chciałem się w niedziele wybrać obejrzeć bo mam 100km wiec blisko ale ja to oblukać sobie mogę tak z grubsza a zależało by mi też aby oblukał ktoś kto ma z tymi pięknościami do czynienia :) szczerze bardzo mnie pocieszyłeś :)

Awatar użytkownika
swiadeka
Stowarzyszenie MKP
Model: GT Turbo
Kolor: bordowy i białe pasy

Post autor: swiadeka » 2015-10-22, 11:21

Jak dla mnie największa niewiadomą może być skrzynia automatyczna. U mnie właśnie kończy się konwerter. Z zewnątrz wydmuchany, ale pod maską bałagan. Założony dolot K&N. Kierownica z V6, czyli było czoło. Sprawdź czy skórzana, ale tak czy inaczej poducha z V6. Tłumiki: nakładki na końcówki, albo wymienione na inne. Koła bullitt, czyli fajne klasyczne. Lotka z tyłu inna i taką widzę po raz pierwszy. Przeciwmgielne nie są oryginalne. Jeżeli mechanika i elektryka, po bezpośredniej ocenie, w porządku, to wygląda na zadbany egzemplarz. Cena do przyjęcia.

Arek

Awatar użytkownika
artu-41
Forumowicz
Model: Mustang V6 manual
Silnik: V6 3.7
Kolor: szary
Stajnia: Stajnia Warmińsko-Mazurska

Post autor: artu-41 » 2015-10-22, 11:23

Na zdjęciach prezentuje się świetnie - cena fajna - warto go obejrzeć.

“Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec”
(George Carlin)

Awatar użytkownika
Rezor
Forumowicz

Post autor: Rezor » 2015-10-22, 11:26

Też obstawiam skrzynię, a znając handlarzy "jazda próbna/demonstracyjna tylko po okazaniu gotówki". Zobacze jeszcze może VIN prawdę powie :)

@wiicek
Nie licz, że moje oględziny będą perfekcyjne bo S197 to ja widywałem tylko na pokazach ale jest parę rzeczy na które zerknąć mogę analogicznie do mojego SN95 :P Gdyby nie to, że ostatnio dość dużo zajęć mam po pracy to przy odrobinie upierdliwości mógłbym tam nawet kompresję pomierzyć :D
Ostatnio zmieniony 2015-10-22, 11:30 przez Rezor, łącznie zmieniany 1 raz.

Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią

wiicek
Młodszy Forumowicz

Post autor: wiicek » 2015-10-22, 11:28

a jak jest z tymi skrzyniami w automacie?? jest się czego obawiać czy spokojnie dają radę? :) albo może ktoś juz naprawiał taką skrzynie i zna koszty ? :)

Awatar użytkownika
swiadeka
Stowarzyszenie MKP

Post autor: swiadeka » 2015-10-22, 11:31

Zależy jak użytkowana. Ja mam w V6 od zeszłego roku. Przebieg około 140 tys. km. Jak pisałem kończy się konwerter, ale wystarczy pojeździć, najlepiej z kimś kto ma mustanga w automacie. Dobry punkt odniesienia.

Arek

Awatar użytkownika
Rezor
Forumowicz

Post autor: Rezor » 2015-10-22, 11:40

https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_C3_transmission" onclick="window.open(this.href);return false;
tutaj teoria.
Ogólnie od strony użytkowania to z tego co mi wiadomo sprawa jest analogiczna jak w przypadku AODE/4r70w z tym, że do AODE z tego co szperałem w necie łatwiej znaleźć części. 5R44E/5R55E/N/S/W podobno jest wytrzymalsza i ma spory zapas mocy ale tak jak z silnikami, wystarczy ruszyć z piskiem na zimnej skrzyni parę razy i sprzęgła popalone. Uszkodzony konwerter jeśli dobrze kojarzę daję uczucie jazdy na "półsprzegle"?

Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią

wiicek
Młodszy Forumowicz

Post autor: wiicek » 2015-10-22, 11:46

no właśnie widzę że to było najlepsze wyjście wejść na to forum bo można dowiedzieć się więcej niż można sobie wyobrazić :P a taki konwerter drogi jeśli się dowiadywałeś ? Rezor spoko wiadomo że fajnie wiedzieć jak najwięcej ale jak się ma wkręcić nogawe to i tak się to zrobi hehe :p z tego co przeglądałem dostępność części jest oki wiec jakieś naprawy mnie nie przerażają bardziej własnie zewnątrz bo nie chce jakiegoś babola przerobionego na GT czy nieraz jak przerabiają na SHELBY ;/

Awatar użytkownika
swiadeka
Stowarzyszenie MKP

Post autor: swiadeka » 2015-10-22, 11:51

Rozmawiałem z caniggia na ten temat. Sam konwerter załącza się w V6 przy 85 km/h. Robi to płynnie, a u mnie mam wrażenie, że jakby wchodził następny bieg, czyli skokowo i obniżenie obrotów. Na tej podstawie może, ślizgając się, przepalać paliwo przy wyższych prędkościach na ostatnim biegu. Moja V6 pali niewiele mniej niż mój GT turbo. Jeżeli zainteresowany pojedzie sprawdzić, to ważne, aby mieć dłuższy kawałek prostej, rozgrzane auto i powoli dodając gazu, zobaczyć czy przy 85 km/h coś się dzieje takiego jak opisałem. Poza tym, skoro jest założony K&N, to możliwe, że ma zmieniony program.

Konwerter używka około 200$ i nie bardzo jest wybór, ale nie wiem czy nie zdecyduje się na nowy. Raczej już nie sprzedam tych stangów, dlatego należy o nie dbać. Poza tym nie ma co przejmować się, bo może wszystko jest w porządku. To, że ja mam mały problem, nie oznacza, że we wszystkich skrzyniach automatycznych to jest.

Jest też zamiennik za 100$ na rockauto, ale z przesyłką depozytem prawie 250$ :przestraszony:

pzdr
Ostatnio zmieniony 2015-10-22, 11:57 przez swiadeka, łącznie zmieniany 1 raz.

Arek

wiicek
Młodszy Forumowicz

Post autor: wiicek » 2015-10-22, 11:56

dokładnie tak jak piszesz może być wszystko git a czasami 10 może ogladać a po kupnie się coś stanie :) na koszty w utrzymaniu jestem przygotowany gdyż nie jest to pospolite auto :) tym bardziej że ja w tygodniu jak zrobię 100km to max bo śmigam firmówka a MUSTANG to po prostu spełnienie marzeń :)

Awatar użytkownika
swiadeka
Stowarzyszenie MKP

Post autor: swiadeka » 2015-10-22, 12:00

Nic dodać, nic ując :) Moje oba qnie mają już prawie 300 tys. km. Sama radość, prawie ;)
Tylko miej ze sobą innego użytkownika i koniecznie na warsztat.

Arek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”