Zestaw naprawczy, czy koło zapasowe.
Moderatorzy: stang232, SECHUBU
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Re: Zestaw naprawczy, czy koło zapasowe.
Aha...na przod 275/9,5 nie zakladaj...
http://www.edmunds.com/ford/mustang/201 ... ified.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.edmunds.com/ford/mustang/201 ... ified.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forumowicz
- Model: Był GT Premium 2015
- Kolor: Race Red
To będzie ten zapas na zapas... ;-) Czasami jak się rozwali oponę, to szkoda felgi na podtaczanie samochodu. Miałem kiedyś tak w Xc70, poszedł bark opony na jakichś resztach gruzu czy czegoś tam. Kombinowanie z jazdą na feldze po serwisie i na lawetę kończy się uszkodzeniem felgi. Przyda się... tzn. OBY NIE!
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Eeee tam jak przebijesz jedna z tylu to zalozysz przednia na tyl a zapas na przod. To tyl na przod na wejdzie - ale namieszalem
- jager
- Forumowicz
- Model: Mustang GT 5.0 conv.
- Kolor: 1.czarny i 2. biały
- Kontakt:
Czyli reasumując, nie ma możliwości montażu koła zapasowego w nowym V8
... tylko Assistance, lub pompka z tym okropnym sprajem
Jager.
... tylko Assistance, lub pompka z tym okropnym sprajem
Jager.
GT 5.0 Cabrio zamówiony w kwietniu 2015.
Odebrany w Łodzi u najlepszego dealera Forda 18 września 2015, ... a następny GT odebrany 5 m-cy później.
--
Obecnie w stajni 911 S Coupe, Boxster S, Mustang GT,
Jednak musclecar-y to moja miłość od dzieciaka ;o)
Odebrany w Łodzi u najlepszego dealera Forda 18 września 2015, ... a następny GT odebrany 5 m-cy później.
--
- jager
- Forumowicz
- Model: Mustang GT 5.0 conv.
- Kolor: 1.czarny i 2. biały
- Kontakt:
Witam.
Minęło już trochę czasu od założenia tematu, wiec może ktoś już ogarniał zapaasówke do nowego S550 GT ?
Pytam, ponieważ chcemy na majówkę pojechać do Monako oraz Saint Tropez, i taki kawał drogi po Alpach bez zapasu to trochę ryzyko, .. a w sprawne Assistance przestałem już dawno wierzyć
J.
Minęło już trochę czasu od założenia tematu, wiec może ktoś już ogarniał zapaasówke do nowego S550 GT ?
Pytam, ponieważ chcemy na majówkę pojechać do Monako oraz Saint Tropez, i taki kawał drogi po Alpach bez zapasu to trochę ryzyko, .. a w sprawne Assistance przestałem już dawno wierzyć
J.
GT 5.0 Cabrio zamówiony w kwietniu 2015.
--
--
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT MY2017
- Kolor: Magnetic Grey
Ja mam zamiar złożyć koło zapasowe na bazie oryginalnej felgi 19x9 cali lub zmiennika z ET 45 z oponą wielosezonową.
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Nie wejdze we wneke.genie pisze:Ja mam zamiar złożyć koło zapasowe na bazie oryginalnej felgi 19x9 cali lub zmiennika z ET 45 z oponą wielosezonową.
-
- Stowarzyszenie MKP
Przemek, jak nie wejdzie.veeefour pisze:Nie wejdze we wneke.genie pisze:Ja mam zamiar złożyć koło zapasowe na bazie oryginalnej felgi 19x9 cali lub zmiennika z ET 45 z oponą wielosezonową.
Przecież oryginalna felga z przodu ma ET 45.
Opona oczywiście 255/40/19.
Chyba, że myślisz o bagażniku.
Tego nie oglądałem.
-
- Stowarzyszenie MKP
Przemek, jakie wymiary ma opona w Twojej dojazdówce?
Rozumiem, że w przypadku 6 tłoczkowych zacisków taki zapas jedynie na tył?
Przód - tylko zestaw naprawczy bo tylne koło 275 na feldze 9,5 cala przełożone na przód może obcierać amortyzator.
Czy ta fordowska dojazdówka 18 cali po prostu ma za małą średnicę czy średnica mogłaby być a problem jest z nieodpowiednim ET 26 ?
Przód - tylko zestaw naprawczy bo tylne koło 275 na feldze 9,5 cala przełożone na przód może obcierać amortyzator.
Czy ta fordowska dojazdówka 18 cali po prostu ma za małą średnicę czy średnica mogłaby być a problem jest z nieodpowiednim ET 26 ?
Ostatnio zmieniony 2017-03-05, 14:52 przez genie, łącznie zmieniany 1 raz.
- bart
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: windveil blue
zestaw naprawczy niestety tylko wchodzi w gre, mam ten sam problem....
przod 10" na 285/20 na 6 tloczkow brembo
tyl 11" 305/20".....
niestety, ale sami tego chcielismy
przod 10" na 285/20 na 6 tloczkow brembo
tyl 11" 305/20".....
niestety, ale sami tego chcielismy
http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;
- andi74
- Forumowicz
- Model: GT S550 GT350 Mod
- Kolor: Szary Metalik
no wlasnie dlatego wszystie sam premium de maja runflaty zeby w razie czego dojechac do najblizszego serwisu i zalozyc nowa opone
ale tak tyllko w DE gdzie serwis musi miec pare kpl opon na stanie (tak ma BMW i Mercedes)
mi ost w X5 w sobote 100km od granicy PL kolo Berlina poszla opona Runflat 255
ADAC holowanie do bazy ADAC (sam zastepczy )
lub sholowanie do PL i szukanie opony w PL na szybko bo juz soboty noc
final
noc w hotelu rano niedziela kupno uzywki przez telefon i zalozenie uzywki na granicy i dalej 650 km do celu
przeciecie mialem na boku to zaden plyn naprawczy by tematu nie zalatwil
z takimi oponami jak guma w trasie jest to problem bo na co mi zapas
gdzie ja zaladowany 2+2 wpakuje jeszcze kolo 255 lub 285 no gdzie ???? jak sam i pusty bagaznik to wejdzie do X5
ale 275 czy 305 do Konia na dach ????????????
ale tak tyllko w DE gdzie serwis musi miec pare kpl opon na stanie (tak ma BMW i Mercedes)
mi ost w X5 w sobote 100km od granicy PL kolo Berlina poszla opona Runflat 255
ADAC holowanie do bazy ADAC (sam zastepczy )
lub sholowanie do PL i szukanie opony w PL na szybko bo juz soboty noc
final
noc w hotelu rano niedziela kupno uzywki przez telefon i zalozenie uzywki na granicy i dalej 650 km do celu
przeciecie mialem na boku to zaden plyn naprawczy by tematu nie zalatwil
z takimi oponami jak guma w trasie jest to problem bo na co mi zapas
gdzie ja zaladowany 2+2 wpakuje jeszcze kolo 255 lub 285 no gdzie ???? jak sam i pusty bagaznik to wejdzie do X5
ale 275 czy 305 do Konia na dach ????????????
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
A zoba strone wczesniej - fotki nawet porobilemgenie pisze:Przemek, jakie wymiary ma opona w Twojej dojazdówce?
Musze sprawdzic jak sie ta zapasowka ma do brembo i dystansow - dystanse moga zalatwic sprawe a i je same tez mozesz sciagnac/wozic w bagazniku.
-
- Stowarzyszenie MKP
Sorry, nie przyjrzałem się
W okularach widzę, 155/60
Myślałem już o dystansach ale nie wiem czy 18 calowa dojazdówka wejdzie na 6 tłoczkowe zaciski.
Bo jeśli tak to jest to tylko kwestia jej ET 26 i można by dobrać dystans.
Męczy mnie ten temat bo w okresie 30 lat 2x miałem przecięty bark opony.
Zdarzyło się to w nocy kiedy nie widać na co się najeżdża i na dodatek w tzw. szczerym polu.
Gdyby nie zapas to byłaby to katastrofa. Nie było jeszcze wtedy telefonii komórkowej.
Dlatego kupując ostatnie dwa samochody standardowo wyposażone tylko w zestaw naprawczy domawiałem koło dojazdowe.
W okularach widzę, 155/60
Myślałem już o dystansach ale nie wiem czy 18 calowa dojazdówka wejdzie na 6 tłoczkowe zaciski.
Bo jeśli tak to jest to tylko kwestia jej ET 26 i można by dobrać dystans.
Męczy mnie ten temat bo w okresie 30 lat 2x miałem przecięty bark opony.
Zdarzyło się to w nocy kiedy nie widać na co się najeżdża i na dodatek w tzw. szczerym polu.
Gdyby nie zapas to byłaby to katastrofa. Nie było jeszcze wtedy telefonii komórkowej.
Dlatego kupując ostatnie dwa samochody standardowo wyposażone tylko w zestaw naprawczy domawiałem koło dojazdowe.
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Podejrzewam - czyt. domyslam sie, spekuluje, mam taka nadzieje - ze jak bedzie konkretny dystans to zacisk nie bedzie mial zaczenia.
Ten zapas to juz max co tam wejdzie no chyba, ze skonczysz z "liftem" jak wlasciciele LPG - wykladzina bagaznika lezy na oponie.
To dla mnie glowy powod dla ktorego nie mam jeszcze zalazonych brembo z GT350 - ani nawet brembo z PP.
Ja jezdze non toper w trasy i czasem na niezle zadupia - wole jak Ty miec zawsze opcje awaryjna w bagazniku.
Ten zapas to juz max co tam wejdzie no chyba, ze skonczysz z "liftem" jak wlasciciele LPG - wykladzina bagaznika lezy na oponie.
To dla mnie glowy powod dla ktorego nie mam jeszcze zalazonych brembo z GT350 - ani nawet brembo z PP.
Ja jezdze non toper w trasy i czasem na niezle zadupia - wole jak Ty miec zawsze opcje awaryjna w bagazniku.