Cześć, czy ktoś montował może i ma doświadczenie z montażem maty na podszybiu w Mustangu Gt 2007 r ?
Mata dostępna na: https://www.americanmuscle.com/dash-cov ... -0509.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Alterum Premium Black Leather Dash Cover - Red Stitch
Planuję zakup tego ale nie wiem czym pachnie montaż(?)
Czy muszę demontować cały kokpit itp.
Będę zobowiązany za ewentualne porady. fotki.
Marek
Mata na podszybie mustang gt 2007
Moderatorzy: pluzz, alski, pluzz, alski
- Evenerald
- Młodszy Forumowicz
- Model: S197
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Redfire Metallic
Re: Mata na podszybie mustang gt 2007
tak, żeby zamontować tą matę trzeba zdemontować kokpit. Kiedy już wydobędziesz z samochodu tą górną część kokpitu, trzeba z niej odczepić zatrzaski, założyć matę i wtedy z powrotem zamontować do samochodu i poskładać całość. Jest z tym sporo roboty i nietrudno sobie połamać zaczepy np. w kratkach nawiewu i innych elementach, które będziesz zdejmował po drodze. Ja się przymierzałem do zakupu takiej maty parę lat temu, ale ostatecznie zrezygnowałem, właśnie z uwagi na trudność montażu.
Jeżeli jednak jesteś na 100% zdecydowany, żeby zrobić taki upgrade, to warto rozważyć zamówienie takiej maty u jakiegoś dobrego tapicera w Polsce. Cena na AM jest dość spora, a jak dodasz do tego koszty wysyłki, to może okazać się, że u tapicera wyjdzie taniej, przy czym jakość skóry od tapicera napewno będzie wyższa. Warto też zastanowić się nad tym, aby w miarę możliwości pod skórzaną matę włożyć piankę. Wtedy Dash będzie nie tylko skórzany, ale także miękki w dotyku - uginający się pod palcami jak w autach klasy premium.
Jeżeli jednak jesteś na 100% zdecydowany, żeby zrobić taki upgrade, to warto rozważyć zamówienie takiej maty u jakiegoś dobrego tapicera w Polsce. Cena na AM jest dość spora, a jak dodasz do tego koszty wysyłki, to może okazać się, że u tapicera wyjdzie taniej, przy czym jakość skóry od tapicera napewno będzie wyższa. Warto też zastanowić się nad tym, aby w miarę możliwości pod skórzaną matę włożyć piankę. Wtedy Dash będzie nie tylko skórzany, ale także miękki w dotyku - uginający się pod palcami jak w autach klasy premium.
- marek1978
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czarny Metalic
Dzięki za info dopiero odczytałem. Z demontażem nie będzie problemu mam serwis wrocku Stach-Car który rozbierze i złoży kokpit bez uszkodzeń. Prędzej czy później założę tą matę nie wiem czy tą z american czy u kogoś lokalnie to zamówię.
- misiekwaw
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 R/T + 2013 V6
- Silnik: inny V8
- Kolor: Ivory White + Grabber Blue
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
- Kontakt:
Czy takie obszycie/obciągnięcie matową skórą rozwiąże problem deski odbijającej się w szybie? Czy kąty pod jakimi są szyba i deska powodują że niewiele się zmieni?
Kurna czasami dosłownie nie widać co jest przed samochodem
Kurna czasami dosłownie nie widać co jest przed samochodem

Challenger R/T+ 
Tuned by DISI-tune

Tuned by DISI-tune