Na miejscu spotkaliśmy Mirmala, który objeżdżał Lamborghini

Sama szkoła - mogę chyba polecić każdemu. Zaczyna się od wykładu 2 godzinnego, gdzie omawiają nasze złe nawyki w jeżdżeniu (ułożenie ciała w samochodzie, położenie rąk, fotela, kierownicy, pasów - wszystko okraszone makabrycznymi przykładami z życia dlaczego to jest złe). Najciekawsze jest jednak 5 godzin na torze pod okiem instruktorów.
Cała grupka jest prowadzona od ćwiczenia do ćwiczenia. Zaczyna się od slalomu, poprzez hamowanie przed przeszkodami, jazdę i hamowanie na łuku, "podwójne" omijanie przeszkód, ostry zakręt z górki (my z Alustarem z jakiegoś powodu jeździliśmy szybciej niż inni, więc ślizgi nam wychodziły całkiem całkiem hehe).
Trochę szok jak mało się wie o swoim aucie, ile obca osoba która się w tym specjalizuje, mimo, że widzi Mustanga pierwszy raz w życiu, to wie co ty zrobisz zanim to zrobisz, wie lepiej jak się auto zachowa itd. Na początku nawet slalom był problemem, ale po pewnym czasie z każdym ćwiczeniem dochodzi się do ładu i do jakiegoś stopnia opanowania.
Instruktorzy sami też namawiają, aby na tych ćwiczeniach nie jeździć zachowawczo. Wiadomo, że jadąc 30 na godzinę przeszkode się ominie, ale nie o to chodzi. Więc mimo, że np ja na jednym z ćwiczeń, na 6 prób - 4 razy kosiłem bokiem na różne strony chyba wszystkie słupki - i tak uznali to za udane ćwiczenie bo ćwiczyłem kontry, rekontry, poprawiali coś zawsze i było lepiej.
Alustarowi udowodnili, że systemy (abs i kontrola trakcji) nie są tak kiepskie jak na forum ludzie uważają, że naprawdę pomagają i ułatwiają tylko trzeba je umieć wykorzystać. Nauczka na przyszłość

Osoby towarzyszące mogą uczestniczyć zarówno na wykładzie, jak i potem na ćwiczeniach (czy w aucie, czy obok robiąc zdjęcia). Instruktorzy to naprawdę świetni ludzie, docenili nasze bryki (nazywali je "potwory", "potworek czarny" i "potworek niebieski") i "namówili" nas do pokręcenia na koniec trochę bączków.
Dakota niedługo wrzuci galerię z wczorajszego dnia, szkołę naprawdę polecam każdemu, my z Alustarem na 100% będziemy szli na drugi stopień.