ja OC z pełnymi zniżkami za 5.0 2011 płacę 360złKukuła pisze: ↑2024-10-20, 16:36Cześć wszystkim
mam kilka nowych pytań odnośnie mustanga z silnikiem 3.7 V6 (2010+) i liczę na wasze odpowiedzi i porady.
Po pierwsze jak u was wygląda kwestia OC dla Mustanga 3.7 V6 w rocznikach 2010+ ? jak wam wychodzi OC cenowo i czy macie może jakieś firmy ubezpieczeniowe, które mogli byście polecić lub kogoś kto wycenia takie żeczy?
Po drugie dostępność części i koszty napraw dla Mustanga z roczników 2010+ Jak wygląda sytuacja z częściami do Mustanga 2010+? Czy są one u nas łatwo dostępne (zarówno oryginalne, jak i zamienniki).Zależy mi szczególnie na informacjach o typowych usterkach i ewentualnych problemach, z którymi musieliście się zmierzyć (chcaiłbym sobie porównać jak wygląda utrzymanie mustanga z innymi samochodami ). Może polecacie jakieś sprawdzone sklepy z częściami które warto sprawdzić.
Słyszałem też, że niektóre części do Mustanga można kupić dużo taniej, jeśli zamiast szukać ich po nazwie wraz z dopiskiem „Mustang”, korzysta się z numerów katalogowych czy czegoś takiego nie pamiętam już. Podobno niektóre części, które pasują do Mustanga są również w innych modelach Forda, a handlarze podnoszą ceny, kiedy sprzedają je jako „części do Mustanga”. Czy to prawda i jeśli tak to ktoś z was korzystał z tego sposobu? Jeśli tak, to jak często da się tak zrobić? Czy jak już to dotyczy tylko kilku drobniejszych elementów, czy jest więcej części, które można tak kupić?
Dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi!
części dostępne w pl i usa na rockauto.com
potwierdzam też tezę ,że jak jest w nazwie części słowo mustang to przeważnie jest drożej
tak samo w rozmowie z mechanikiem jak padnie słowo mustang to w następnym zdaniu będzie drożej