Muscle Cars Challenge
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY
Re: Muscle Cars Challenge
nie wiem czy zbierzemy tyle okres zimowy i pogoda niepewna , a gdybym miał zakładać zimówki to na torze bym ich zjechał
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Jakby był pomiar czasu, to można pomyśleć, choć opon z powrotem nie bardzo mi się będzie chciało zmieniać, bo już pewnie zimówki będą.
- Olaf
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Kolor: królewski błękit : )
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Ja odpadam w grudniu.
Wg. mnie nie ma szans robić coś w grudniu bo na 90% albo będzie b. zimo, albo deszcz, albo lód, a przy dużych prędkościach na Ułężu to można się nieźle 'wykopyrtnąć" ... poza tym ja nie lubię marznąć. (wiem, wiem, że "dopiero wtedy jest zabawa'' itp. ale jak się używa Mustanga na co dzień to nie ma czasu na remontowanie itp. - to nie 'wydmuszka' Subaru etc.)
Pomysł jest ekstra, ale skoro tak patzymy z dużym wyprzedzeniem (i słusznie!!!) to ''na spokojnie'' zarezerwujmy jakiś super termin w 2016r. - tak aby nie kolidowało z Novol Cup MCC i aby nie 21-22 maja 2016.
Termin gdzie będzie i w miarę ciepło i ''bez lodu'' - pewnie zaczynając od kwietnia...
Wg. mnie nie ma szans robić coś w grudniu bo na 90% albo będzie b. zimo, albo deszcz, albo lód, a przy dużych prędkościach na Ułężu to można się nieźle 'wykopyrtnąć" ... poza tym ja nie lubię marznąć. (wiem, wiem, że "dopiero wtedy jest zabawa'' itp. ale jak się używa Mustanga na co dzień to nie ma czasu na remontowanie itp. - to nie 'wydmuszka' Subaru etc.)
Pomysł jest ekstra, ale skoro tak patzymy z dużym wyprzedzeniem (i słusznie!!!) to ''na spokojnie'' zarezerwujmy jakiś super termin w 2016r. - tak aby nie kolidowało z Novol Cup MCC i aby nie 21-22 maja 2016.
Termin gdzie będzie i w miarę ciepło i ''bez lodu'' - pewnie zaczynając od kwietnia...
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Kolor: żółty
- Kontakt:
Witam
Ja odpadam,silnik stanął deba i póki co stoi zablokowany u caniggi,a po za tem grudzien to pogoda niepewna.
Chyba lepiej na spokojnie przygotowac się na wiosne.
Ja odpadam,silnik stanął deba i póki co stoi zablokowany u caniggi,a po za tem grudzien to pogoda niepewna.
Chyba lepiej na spokojnie przygotowac się na wiosne.
- muarah
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang 351C, 1970
- Silnik: inny V8
- Kolor: hulla blue
- Kontakt:
Tak podejrzewałem, zatem ustawiamy się na wiosnę 2016r.
5 grudnia to może jeszcze być dobra pogoda ale nie musi i ja rozumiem, że nie chcecie ryzkować.
W międzyczasie gdyby ktoś chciał to można np. na Torze Jastrząb zaliczyć trening..
Będziemy w kontakcie...
5 grudnia to może jeszcze być dobra pogoda ale nie musi i ja rozumiem, że nie chcecie ryzkować.
W międzyczasie gdyby ktoś chciał to można np. na Torze Jastrząb zaliczyć trening..

Będziemy w kontakcie...

muarah
- Magic
- Forumowicz
- Model: RTR 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: BLACK
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
- Kontakt:
Inter Cars Motointegrator
Motointergrator.pl został strategicznym partnerem ClassicAuto Cup. W związku z tym w roku 2016, ten cykl rajdowy będzie nosił oficjalną nazwę Motointegrator ClassicAuto Cup.
Zapowiedzią współpracy, było uczestnictwo Motointegrator.pl w zakończeniu sezonu 2015, które miało miejsce 29 listopada na torze Służewiec w Warszawie.
W ramach Motointegrator ClassicAuto Cup 2016, odbędzie się 5 eliminacji:
> 2 kwietnia – TD Ułęż
> 2/3 maja – TD Kielce 1
> 18 czerwca – TD Toruń
> 10 września – TD Biała Podlaska
> 8 października – TD Kielce 2
Dodatkowo w marcu odbędzie się otwarcie sezonu.
W zawodach będą brać udział samochody klasyczne i zabytkowe podzielone według kategorii wieku i klasy.
Wszystkich miłośników klasycznej motoryzacji oraz emocji sportowych serdecznie zapraszamy.
Motointergrator.pl został strategicznym partnerem ClassicAuto Cup. W związku z tym w roku 2016, ten cykl rajdowy będzie nosił oficjalną nazwę Motointegrator ClassicAuto Cup.
Zapowiedzią współpracy, było uczestnictwo Motointegrator.pl w zakończeniu sezonu 2015, które miało miejsce 29 listopada na torze Służewiec w Warszawie.
W ramach Motointegrator ClassicAuto Cup 2016, odbędzie się 5 eliminacji:
> 2 kwietnia – TD Ułęż
> 2/3 maja – TD Kielce 1
> 18 czerwca – TD Toruń
> 10 września – TD Biała Podlaska
> 8 października – TD Kielce 2
Dodatkowo w marcu odbędzie się otwarcie sezonu.
W zawodach będą brać udział samochody klasyczne i zabytkowe podzielone według kategorii wieku i klasy.
Wszystkich miłośników klasycznej motoryzacji oraz emocji sportowych serdecznie zapraszamy.

- Olaf
- Forumowicz
Świetnie, podoba mi się, że z dużym wyprzedzeniem podają terminy, już nie będzie tłumaczeń kolegów typu "nagle teściowa miała urodziny" ; )) albo "nie zdążyłem założyć letnich opon" czy "niespodziewanie moje dziecko 1 września poszło do szkoły" - że wymienię tylko mądrzejsze jakie słyszałem ; ))))
Czy nadal będzie 4 terminy Muscle Car Challenge czy więcej? (bo chyba zostanie utrzymana ta klasyfikacja? - było fajnie, nie powiem)
Czy nadal będzie 4 terminy Muscle Car Challenge czy więcej? (bo chyba zostanie utrzymana ta klasyfikacja? - było fajnie, nie powiem)
-
- Stowarzyszenie MKP
- kaskader bart
- Forumowicz
- Model: GT '08 roush
Będzie Muscle cars challenge! Jak nie jak tak!
A ilość startów zależy od was. Czekam na propozycje
Mało teg. Jest idea żeby zrobić 2 lub 3 treningi MCC! Na jakich torach jeszcze nie wiem.
Myślę nad Ułęż, kielce, Jastrząb.
Czekam na propozycje kiedy. Pomiedzy startami?
Muscle cars riders! What say you!?
A ilość startów zależy od was. Czekam na propozycje
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Mało teg. Jest idea żeby zrobić 2 lub 3 treningi MCC! Na jakich torach jeszcze nie wiem.
Myślę nad Ułęż, kielce, Jastrząb.
Czekam na propozycje kiedy. Pomiedzy startami?
Muscle cars riders! What say you!?
- Olaf
- Forumowicz
Ha, wiadomo, że treningi tylko MCC byłyby lepsze (ale KONIECZNIE z pomiarem czasu - może nie być hiperprofesjonalny ale być musi inaczej to nie ma sensu bo nie wiadomo o ile się poprawiamy etc.)
Formuła z obecnego roku była dobra : )
Formuła z obecnego roku była dobra : )
- jaco
- Forumowicz
- Model: Cobra 01
- Kolor: Czarny
Treningi najlepiej pomiędzy startami, żeby za duży przerw nie robić
Ja najchętniej na Jastrząb.

Ja najchętniej na Jastrząb.
Remember, There Is Life Beyond Grip
- Olaf
- Forumowicz
"na Jastrząb" to wyborny pomysł!!! Tylko słyszałem, że tam mają problem z mierzeniem czasu .... : (
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY
na jastrzębiu jeszcze niema fotokomórek do mierzenia czasu
chyba że kogoś ze stoperem postawimy
chyba że kogoś ze stoperem postawimy
-
- Stowarzyszenie MKP
Pomiar czasu musi być, w przeciwnym wypadku taki trening jest bez sensu, no, może nie bez sensu, ale sens jest mniejszy:)
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Kolor: żółty
- Kontakt:
Można kogoś zaangażować odpłatnie do pomiaru,tak jak to bywa na 1/4.Chyba nie jest to jakiś wielki koszt??