cargo
- Pawellos
- Forumowicz
- Model: 2009 Mustang GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Candy Apple Red
Re: cargo
oo, w właśnie się dziś zastanawiałem czy się wybrać... szkoda!
wyścigi i wariatów mam gdzieś, ale dobre miejsce żeby spotkać się ze znajomymi i pogadać o samochodach...
wyścigi i wariatów mam gdzieś, ale dobre miejsce żeby spotkać się ze znajomymi i pogadać o samochodach...
- Olaf
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Kolor: królewski błękit : )
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Eeee, tam, przesadzacie, to normalne, że w mieście są wypadki , ja widuję co jakiś czas, a na Cargo jeszcze nigdy nie widziałem niczego poważnego (byłem z 40 ? razy i raz hondzina nie wychamowała na zakręcie przed złamaniem sięna wiadukt i walneła w sygnalizację - średnia szkoda, no i raz ktoś w krawężnik Mercem walnąl i sobie półośkę wygiął), także to tylko statystyka. Wg. mnie to tam jest nawet bardzo bezpiecznie! jak na tyle wyścigow i palenia gumy etc.
A propos, byłem w niedzielę przypadkiem ale sie ścignąłem:
- Golf GTI 210 KM 2010r., no wiadomo 3 razy został z 3-4 długości w tyle bo nie ta moc,
- Honda (3-drzwiowa) 200KM ale 900kg , tak na 2 dł wyprzedzięłm ale facet mial jakieś problemy z biegami etc. więc trzeba powtórzyć,
- jakaś mała Mazda nowa ponoć 300KM (wstyd ale nazwy nie znam) - na 400m byłem szybszy o 1 dl, ale na 700m mnie wziął o 2 dł.,
- nowy Sirocco R 265 KM 2.0 l turbo - na 400m byłem szybszy o 0,5 dl, ale na 700m mnie wziął o 2 dł.,
warunki co prawda nędzne (piachu od cholery z budowy) ale i tak na 700m by mnie wzieli - jakoś (przynajmniej mój) Mustang 'siada' po kilkuset metrach. Pozostaje się cieszyć, że przynajmniej start świetny (z poślizgim na piachu : )). Nie podszedłem 'profesjonalnie' to tych wyscigow (za tydzień to nadrobię : ) ale ciekawe wyniki. A małolat z Sirocco i tak mnie zajeżył twierdząc że przy pierwszej nawrotce (ok. 400m) jest tylko 200m więc jego auto jest szybsze na 1/4 mili... tak to jest jak bogaci tatusie kupują synalkom auta - teraz się będzie chwalił wszem i wobec że po 200m wyprzedza Mustanga ; ))
A propos, byłem w niedzielę przypadkiem ale sie ścignąłem:
- Golf GTI 210 KM 2010r., no wiadomo 3 razy został z 3-4 długości w tyle bo nie ta moc,
- Honda (3-drzwiowa) 200KM ale 900kg , tak na 2 dł wyprzedzięłm ale facet mial jakieś problemy z biegami etc. więc trzeba powtórzyć,
- jakaś mała Mazda nowa ponoć 300KM (wstyd ale nazwy nie znam) - na 400m byłem szybszy o 1 dl, ale na 700m mnie wziął o 2 dł.,
- nowy Sirocco R 265 KM 2.0 l turbo - na 400m byłem szybszy o 0,5 dl, ale na 700m mnie wziął o 2 dł.,
warunki co prawda nędzne (piachu od cholery z budowy) ale i tak na 700m by mnie wzieli - jakoś (przynajmniej mój) Mustang 'siada' po kilkuset metrach. Pozostaje się cieszyć, że przynajmniej start świetny (z poślizgim na piachu : )). Nie podszedłem 'profesjonalnie' to tych wyscigow (za tydzień to nadrobię : ) ale ciekawe wyniki. A małolat z Sirocco i tak mnie zajeżył twierdząc że przy pierwszej nawrotce (ok. 400m) jest tylko 200m więc jego auto jest szybsze na 1/4 mili... tak to jest jak bogaci tatusie kupują synalkom auta - teraz się będzie chwalił wszem i wobec że po 200m wyprzedza Mustanga ; ))
Olaf załóż kompresor i po problemie
Masz stożek i programator? Ja się ścignąłem kiedyś z Scirocco R ale wygrałem 2 x po 1.5 może 2 długości.Dziwne jak zdychasz powyżej 100
Przepustnica i stożek czysty?

- Olaf
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Kolor: królewski błękit : )
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
u mnie siatkowy filtr czysty, przepustnica cholera wie...
Programu nie mam, a kompressor w planach ale raczej przy zmianie na GT500 : )
Programu nie mam, a kompressor w planach ale raczej przy zmianie na GT500 : )
- mrjackson
- Forumowicz
- Model: GT 05 +Kompressor
- Kolor: Tungsten grey + Carbon
- Kontakt:
Ja w ostatni weekend przeczyściłem przepustnice i filtr wyprałem (stożkowy). Filtr oczywiście nasączyłem odpowiednim olejkiem, i naprawdę czuję różnicę. Po odpaleniu samochodu obroty wskoczyły mi od razu na 2000 rpm.
Musiałem wgrać od początku mapę, żeby korekty były na zero i mi tak wysoko nie chodził na wolnych obrotach. Tak czy inaczej polecam wyczyścić przepustnicę. Mi obroty trochę falowały, jak miałem zabrudzoną przepustnicę, bo wyczyszczeniu problem znikł. No i auto wyraźnie lepiej śmiga.

Musiałem wgrać od początku mapę, żeby korekty były na zero i mi tak wysoko nie chodził na wolnych obrotach. Tak czy inaczej polecam wyczyścić przepustnicę. Mi obroty trochę falowały, jak miałem zabrudzoną przepustnicę, bo wyczyszczeniu problem znikł. No i auto wyraźnie lepiej śmiga.

- cesiek46
- Forumowicz
- Model: GT/CS Vortech HO
- Kolor: Czarny
Przy sprężarce nawet jak zmaścisz start to raczej nie patrzysz o ile długości cie wyprzedził tylko raczej mrużysz oczy patrząc we wsteczne lusterko.Bolek pisze:Olaf załóż kompresor i po problemieMasz stożek i programator? Ja się ścignąłem kiedyś z Scirocco R ale wygrałem 2 x po 1.5 może 2 długości.Dziwne jak zdychasz powyżej 100
Przepustnica i stożek czysty?

Dziwnie szybko te auta znikają z pola widzenia.

Lepiej się wtedy ścigać na większe odlegości bo lepszy efekt. Najlepiej wypuścić kogoś przodem a potem depnąć i szybciutko przegonić.
To jest wtedy zabawa.
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Kolor: czerwony
Byłem wczoraj koło 20 ale tylko przejechałem bo nic ciekawego nie było... Chętnie się ustawię na przyszły tydzień.XerofaN pisze:bylem wczoraj na cargo ale jakos nie widzialem zadnego mustanga. pojawia sie tam czasem ktos jeszcze na koniu?
- muarah
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang 351C, 1970
- Silnik: inny V8
- Kolor: hulla blue
- Kontakt:
Byliśmy wczoraj z kolegą Koniem (BMW zawalidroga:) ale późno ok. 22.00, minałem białego Stanga, który najwyraźniej sie zmywał a na placu już nikogo znajomego..
Nie podoba mi się to palenie gumy na placu między ludźmi, czasem jakiś idiota w złomiastym BMW kończy slajdem niemal w tłumie i mam złe przeczucie, że w końcu ktoś z tego powodu ucierpi. Ale samo ściganie sie na prostej wydaje się w miarę bezpieczne w tym miejscu.
Nie podoba mi się to palenie gumy na placu między ludźmi, czasem jakiś idiota w złomiastym BMW kończy slajdem niemal w tłumie i mam złe przeczucie, że w końcu ktoś z tego powodu ucierpi. Ale samo ściganie sie na prostej wydaje się w miarę bezpieczne w tym miejscu.
muarah
-
- Forumowicz
- Model: Pony
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Tungsten Gray
no mozemy sie umowic na czwartek
pytanie tylko o ktorej. ja sie wstepnie umowilem ze znajomymi. moznaby zalozyc jakis watek w dziale Spoty bo nie ma zadnego tematu o Warszawskich spocikach
a moze by sie znalazlo wiecej chetnych