docieranei nowej V6 2011 ??
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Silnik: V8 4.6
- Kontakt:
docieranei nowej V6 2011 ??
przyszedl mi szary mustang ktory ma tylko 300mil przebiegu i zastanaewiam sie czy musze go docierac czy moge mu wstawiac? przymierzam sie do stozka+sct x3,no ale moze sie wstrzymac i zrobic chociaz te 2tys.km ? czy teraz silniki juz sa dotarte w fabryce?
dziś się głośno mówi o tym, że mamy dobre oleje, świetne materiały konstrukcyjne, dużo lepsze niż kiedyś, ale niestety, zawsze trzeba dotrzeć. takim maluszkom jak mój jest zalecane 5 - 7 tys, w v6 nie wiem, ale zrób nim mniej więcej taki odcinek zanim cokolwiek zaczniesz robić przy silniku. Zawsze uważałem, że jeżeli zrobię więcej km na dotarciu to to nikomu nie zaszkodzi A myślę, że długo nie będziesz musiał jeździć, żeby zrobić taki dystans
Nic na siłę, wszystko młotkiem i wyklepie się coś takiego:
- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Silnik: V8 4.6
- Kontakt:
jak bedzie gotowy to odrazu zrobie nim dluzsza trase, Niemcy,moze belgia,cos pomysle,spalanie sprzyja wycieczkom :)Po Niemczech moze Praga, Besanova , jakas trase ala mustangrace musze wymyslecAluStar pisze:Moze za wczesnie - ale ja juz przy 1000 km bylem na ulezu - fakt ze olej wymienilem przy 2 000 km. Nie mysl ze mu wstawialem ale raczej ostra jazda byla .
Czy wytrzymasz do 2000 km - sam zobaczysz .