Stąd moje twierdzenie kilka postów wyżej...arek900 pisze: czy automaty były oznaczone GTA?

Dziwne... na pewno tam jest U?? Chyba że tylko w 67 były gta? O 68 się mniej orientuję, o 67 mogę ci dużo powiedzieć

Moderatorzy: Pavulon_, Hans, Pavulon_, Hans
Stąd moje twierdzenie kilka postów wyżej...arek900 pisze: czy automaty były oznaczone GTA?
no właśnie to nie jest pewne na 100% bo bardzo słabo widać ostatnią liczbę, no nic poczekamy zobaczymy na miejscustang67 pisze:Stąd moje twierdzenie kilka postów wyżej...arek900 pisze: czy automaty były oznaczone GTA?![]()
Dziwne... na pewno tam jest U?? Chyba że tylko w 67 były gta? O 68 się mniej orientuję, o 67 mogę ci dużo powiedzieć
No jasne, ja biorę te convertiblepluzz pisze: Rozumiem, że teraz dasz dobrą cenę na pozostałe okazy w swojej stajni
Takie miałem wrażenie6t07t pisze:Sprawdziłem i oznaczenie GTA dla automata wystepowało tylko dla '67. W modelach '68 nie było zróznicowanych oznaczeń dla manula i automata.
stang67 pisze:Takie miałem wrażenie6t07t pisze:Sprawdziłem i oznaczenie GTA dla automata wystepowało tylko dla '67. W modelach '68 nie było zróznicowanych oznaczeń dla manula i automata.Czyli jednak automat... buuuuu
![]()
No trochę... pedał, osprzęt, sprzęgło itd... A z resztą to już nie będzie fabrykaArek900 pisze:
Czy dużą ingerencją jest wsadzenie manuala?
życiestang67 pisze:Sfatygowany mocno...
Noarek900 pisze:życiestang67 pisze:Sfatygowany mocno...oznacza to tylko tyle że trzeba się zabrac do roboty
niektóre rzeczy są nieuniknione jeśli chodzi o wymianę, ale będę starał się zostawić maxymalnie dużo orygnalnych części. Na pewno tylne błotniki, nadkola i podłoga do wymiany.stang67 pisze:Noarek900 pisze:życiestang67 pisze:Sfatygowany mocno...oznacza to tylko tyle że trzeba się zabrac do roboty
I kupić tonę nowych blach
Ale nikt nie mówi że się nie da zrobić