zobaczę, porównam, zrobię zdjęcia jak przyjdą nowe elementy, które w większości zamówiłem ze Scott Draka (choć to ponoć ten sam Tajwan):
3020-510-64L REAR FLOOR PAN PATCH LEFT - tylna lewa łata podłogi Goodmark
C5ZZ-6510124NTB FRAME RAILS RH - cała tylna prawa podłużnica + torque box oddzielnie, SD
MM102-A-103LH FRAME EXT - tylna lewa cała podłużnica z zainstalowanym torque boxem (bo na wersję z oddzielnym 3mc czekania), SD
C5ZZ-7610780-BR R CRSSMEM - tylna część podłogi w bagażniku (podtrzumująca bak paliwa), SD
C7ZZ-6540110-CR TRUNK LID - klapa bagażnika, SD
C5ZZ-6511218-A TRUNK FLR RH - prawa część podłogi w bagażniku z drop offem, SD
C5ZZ-6511219-A TRUNK FLR LH - lewa część podłogi w bagażniku z drop offem - dojdzie z opóźnieniem, SD
C7ZZ-16612-DR HOOD - maska, SD
C7ZZ-6527846-A QUARTER PANEL - fabryczna tylna prawa ćwiartka, SD
M121 FLOORSUPPORT x2 - podłużnice przednie, SD
M131RH FLR EXT - tylna prawa łata podłogi, SD
M213RH PATCHPANEL - tylne, zewnętrzne prawe nadkole, SD
M242LH PATCHPANEL - tylny lewy trójkąt pod klapą bagażnika, SD
co do podszybia też o tym rozmawiałem z moim blacharzem, ale ze wszystkich stron wyglądało dobrze, więc uznaliśmy że szkoda niszczyć coś co jest w dobrym stanie
stan po piaskowaniu był "różny",
przód poza kielichami w dobrym stanie,
największa tragedia to:
-słupki,
-podłoga w kabinie: tunel cały, podłoga miejscami łatana, a w pojedynczych miejscach próchno, tj. jej tylna część
-podłoga w bagażniku, sito (jak dropp offy) pokryte gumą
-maska,
-tylna klapa,
-pojedyncze dziury w podłużnicach przednich i tylnych na tzw. łukach(można kupić wstawki - axle) - więc jeżeli są tam pojedyncze dziury to w nie wiadomo jakim stanie jest ich środek - toteż zrobić spód raz a dobrze i wymienić na nowe
podobno teraz: no name ~ Sherman ~ Goodmark ~ Scott Drake ~ Dynacorn
choć osobiście części z Shermana wydają się identyczne jak Goodmarka (katalogowo, nie widziałem real), jak również części ze SD mają wiele z pozostałymi firmami wspólnego, zapewne jest to prawda dla wybranych części, nie dla wszystkich, ale cóż... nie da się ukryć identyczności pomp wody SD i GMB, etc...
p.s.
potrzebuje ktoś tylną lewą podłużnicę z oddzielnym torque boxem lub bez, SD - będę mieć taką ekstra za ok. 3mc

?