27 maj V Rajdowy Samochodowy o Puchar Niepołomic

Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse

Awatar użytkownika
Adrian
Forumowicz
Model: Brutal
Silnik: inny V8
Kolor: Orange
Kontakt:

27 maj V Rajdowy Samochodowy o Puchar Niepołomic

Post autor: Adrian » 2012-05-15, 02:20

Rajd w związku z Dniami Niepołomic. Rajd należy traktować z przymrużeniem oka (chyba że V edycja wniesie nowe standardy) ale jeśli ma ktoś ochotę na start to z tego co mi wiadomo wpisowe będzie 50zł. Sam rajd w godz. 11.00-16.00 ale aby się zarejestrować należy przybyć rano. O której nie wiem gdyż nie jest to chyba nigdzie podane, a ja nie jestem organizatorem :) Z tego co wiem to jest podział na kategorie ze względu na pojemność silnika i układ jezdny :) Auta można spotkać różne, od podkręconych maluszków, BMW, Renault aż do 400konnych Evo.
Tak się składa, ze 27go w Krakowie planowany jest spot Mustangów więc w temacie krakowskiego spotu zaproponowałem właśnie Niepołomice jak i miejsce samego rajdu gdyż będą tam setki fanów motoryzacji (zjeżdża się tu cały Kraków jak i okolice), a w okolicy same grille i piękne miejsca w Puszczy Niepołomickiej z parkingami dla nas. :)
Zapraszam!

Dni Niepołomic http://www.niepolomice.eu/pl/news_show. ... dmore=4128
Spot krakowski viewtopic.php?f=99&t=4925&p=93926#p93926

Awatar użytkownika
Adrian
Forumowicz
Model: Brutal
Silnik: inny V8
Kolor: Orange
Kontakt:

Re: 27 maj V Rajdowy Samochodowy o Puchar Niepołomic

Post autor: Adrian » 2012-05-15, 17:29

Chyba bo 5 latach ten mini rajd rzeczywiście teraz będzie czymś ciekawym.
Kopia ze strony N-c:

Urząd Miasta i Gminy Niepołomice oraz Automobilklub Południowy zapraszają na jubileuszowy piąty Rajdowy Samochodowy Puchar Niepołomic.

Tegoroczne zmagania kierowców w Niepołomicach odbędą się w niedzielę 27 maja w czasie XXI Dni Niepołomic. Serdecznie zapraszamy do zapisów na rajdowe zmagania. Regulamin zawodów oraz formularz zgłoszeniowy znajdują się na stronie organizatora http://www.poludniowy.eu

Impreza zostanie przeprowadzona w ciągu jednego dnia i składać się będzie z jednego odcinka drogowego przejeżdżanego dwukrotnie. Do klasyfikacji końcowej będzie wliczana suma tych dwóch przejazdów.

Zawody zostaną przeprowadzone w pięciu klasach w zależności od pojemności skokowej silnika.
Podział na klasy:
klasa 1 – do 903 cm3
klasa 2 – od 904 cm3 do 1300cm3
klasa 3 – 1301 cm3 do 1600 cm3
klasa 4 – 1601 cm3 do 2000 cm3
klasa 5 – powyżej 2000 cm3
Biuro zawodów będzie znajdowało się w siedzibie firmy GODULA MOTO SPORT w Niepołomicach, która to funduje nagrody dla pierwszych trzech zawodników w każdej z pięciu klas – serię testów na hamowni obciążeniowej!
Partnerem imprezy jest PLATINUM.
Patronat medialny nad imprezą sprawuje portal TopRally.pl oraz rajdy.malopolska.pl

Zablokowany

Wróć do „2012”