Premiera filmu Mustang Race 2012

Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse

caniggia
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang GT 4.6 Turbo
Silnik: V8 4.6
Kolor: satin silver

Re: Premiera filmu Mustang Race 2012

Post autor: caniggia » 2011-12-12, 18:18

Dezo pisze:Impreza świetna! Miło było Was wszystkich zobaczyć i porozmawiać. Rzeczywiście na naszych spotkaniach można czuć się rodzinnie. I o to chodzi...
Co do muzyki, to rzeczywiście kiepskie klimaty, a ten "ciepły" gościu tak jak mówił Rafał - ryczał do mikrofonu, hehe
Pozdrawiam
A ja uważam, że muza pierwsza klasa nie wyobrażam sobie innej na takiej imprezie, bo niby co mogłoby grać, Disco Polo?

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2011-12-12, 18:21

Eeee, a to nie było disco polo? Tylko w takim angolskim wydaniu...? ;)

Samotny Wilk

Awatar użytkownika
MartiniPL
Forumowicz
Model: AV-X10
Silnik: V6 4.0
Kolor: SubSilver

Post autor: MartiniPL » 2011-12-12, 20:08

Gratulacje - świetny filmik, choć 2011 jednak przebija go o głowę :)

Szkoda, że ominęła mnie ta impreza (nagrywanie filmu oczywiście) - trzeba nadrobić zaległości w przyszłym roku :)

gclone
Forumowicz
Model: GT
Kolor: Mineral Grey

Post autor: gclone » 2011-12-12, 20:32

Jak ma być dużo opinii to i ja swoje wtrącę... Czekałem na premierę jak dziecko na prezenty w wigilię i po obejżeniu byłem lekko zmieszany, nie mogłem do końca uchwycić sensu tego zamykania drzwi itp, dlatego puściłem filmik kilka kolejnych razy prubując doszukać się jakiś znanych utworów granych za pomocą tych dźwięków ale może mam mało muzyczny słuch bo nic... Szukałem na stronie innego, właściwego filmiku bo po tym co się mówiło przed premierą (przebije mr2011) no to trochę nie spełnił moich oczekiwań mimo tego, że widać ogrom pracy i zaangażowania, no i ujęcia też są profesjonalne - dla mnie zabrakło akcji, dla kogoś z zewnątrz jak ja nie jest to zbyt ciekawe, wręcz nudne, ani zachęcające do wzięzia udziału w rajdzie, jak ktoś wcześniej napisał wręcz sprawia wrażenie hermetyczności tego klubu. Ja rozważam dopisanie się do listy uczestników MR2012 ale mnie dużo bardziej zachęca ten film " onclick="window.open(this.href);return false; i moim zdaniem to on powinien być filmem promującym rajd. Tyle odemnie gratuluję udanej premiery i mam nadzieję do zobaczenia!

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang 351C, 1970
Silnik: inny V8
Kolor: hulla blue
Kontakt:

Post autor: muarah » 2011-12-12, 20:43

Hej, wybaczcie, że zmyliśmy się tak wcześnie z imprezy ale niestety musieliśmy dość wcześnie i w stanie "świadomości" przejąć opiekę nad naszymi dzidziusiami 3+5 ;((
Jeśli chodzi o film to ja powiem szczerze, że czuję niedosyt ale i tak jest nieźle. Po tych dwóch dniach na planie w czasie których bawiłem się doskonale miałem wielkie, ogromne obawy czy z tego materiału, trzaskania drzwiami, potrząsania kluczami itp da się coś dobrego zrobić. Naprawdę, sorry Bielek ale mnie się to wydawało niemożliwe, żeby zmontować z tego jakiś rewelacyjny efekt a wyszło całkiem przyzwoicie, nie genialnie ale naprawdę nieźle. Sam pamiętasz z jaką obawą pytałem Cię jeszcze tuż przed premierą jak wyszło;))

Oczywiscie nie ma co kryć, wśród moich kolegów którzy uwielbiają pierwszy film jest wielu zawiedzonych, chyba nawet większość i po części też się do nich zaliczam bo mimo wszystko trochę liczyłem na to, że może montaz dokona cudu i wyjdzie z tego materiał tak dobry jak np. to:
" onclick="window.open(this.href);return false;
albo nawet ta drobnostka: " onclick="window.open(this.href);return false;

Jeżeli mamy tworzyć kolejne filmy i to coraz lepsze a przynajmniej na poziomie MR2011 to musimy otwarcie rozmawiać o tym co wyszło dobrze z co nie zagrało. Moim zdaniem wizualnie film jest super ale jeśli chodzi o dźwięk to okazał się chyba zbyt ambitny w założeniu, żeby zrobić to tak minimalistycznie, beż żadnego rozwijającego się podkładu muzycznego, prawie bez manipulacji efektów dźwiękowych nagranych żywcem z naszych koników. W scenach pomiędzy "utworami" robi sie za cicho za spokojnie, napięcie za bardzo opada i w ogóle te fragmenty się dłużą. Silniki za słabo się przebijają, np. ten efekt chechłającego rozrusznika wypadł fanie ale odpalania motoru to już nikt nie usłyszał jeżeli nie wiedział o tym tak jak my a to akurat byłoby fajne "kopnięcie". Wiele efektów dźwiękowych pozostało bez wizualizacji przez co umykają - np. piszczące wycieraczki. Scena ze skrzypiącymi fotelami, świetna w założeniach wyszła rozlazła i bez ikry, rytm się rwie, to co widać rozjeżdża się nawet na moment z tym co słychać a pazurki na lakierze są mało wiarygodne - to trochę nasza wina jeszcze z planu, chyba za mało sie na tym skupiliśmy, żeby to dobrze wypadło. Słuchałem też uważnie na słuchawkach i moim zdaniem dużo jest zabawy w efekty stereo co może fajne ale przez to niektóre dźwięki słuchane w gorszych warunkach robią się trochę rozmyte. Myślę też, że te melodie tworzone przy pomocy efektów dźwiękowych bez wzbogacenia o dodatkowy podkład są zbyt ubogie, żeby wywołać emocje.
Ogólnie uważam, że jak na tak trudne zadanie wyszło nieźle ale może byłoby jeszcze lepiej gdyby montaż nie był na ostatnią chwilę. Może warto w przypadku przyszłych produkcji zrobić taką prapremierę w wąskim gronie osób zaangażowanych w tworzenie dzieła i na tyle wcześnie, zeby dało się jeszcze coś poprawić po zebraniu pierwszych uwag. Myślę, że żaden film „muzyczny” nie jest w stanie przebić pierwszego filmu z paleniem gumy i kręceniem bączków ale trzeba tworzyć filmy ambitne i ostatnie dzieło Bielka do takich się z pewnością zalicza. Poszedł najtrudniejszą drogą i nie wszystko wyszło idealnie ale na pewno to jest bardzo ciekawy film i daje do myślenia.
Dzięki Bielek, ja się na pewno piszę na kolejne z pewnością coraz ambitniejsze produkcje!

muarah

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Kontakt:

Post autor: Koral » 2011-12-12, 20:49

muarah pisze: albo nawet ta drobnostka: " onclick="window.open(this.href);return false;
może drobnostka ale jak micha sie odrazu cieszy :D :D :)

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

gclone
Forumowicz

Post autor: gclone » 2011-12-12, 21:00

co do wypowiedzi muaraha - nie chciałem się rozpisywać ale mam dokładnie takie samo zdanie, żeby takie efekty dźwiękowe tworzyły jakąś miłą dla ucha całość to jest to mega trudne a bez podkładu w tle i jak pisaliście bez obróbki tych dźwięków to już wyczyn można powiedzieć a tu nie do końca się to udało. No i brakuje myślę też trochę spontaniczności w tym, widać grę, widać, że wszyscy wpatrują się w koordynującego i wykonują ruchy na znak. Myślę, że motyw jak najbardziej fajny ale nie na cały film, jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby skrócić to do max 1,5 min i dorzucić trochę scen i wypowiedzi uczestników z "MR2011 relation" i mnie by coś takieg zadowoliło w 100%.

Awatar użytkownika
Kamil
Forumowicz
Model: 3.0d

Post autor: Kamil » 2011-12-12, 21:04

Panowie a co z tym Polsatem? Było puszczane, ma ktoś coś nagrane?
Jak tak to udostępnijcie to! ;)

sławekw pisze:Kamil, zajebisty kawałek, dzięki :D
Stary, na początku nie mogłem tego słuchać, muzyka tylko na extreme party a teraz jak zapuszczę to łapie trans :D.

Obrazek
dubi dubi duba, dubi dubi duba... agent Pe!

caniggia
Stowarzyszenie MKP

Post autor: caniggia » 2011-12-12, 21:06

Jeszcze taka rzecz, kilku osób w zasadzie na filmie kompletnie nie widać ( w zasadzie mogłoby ich nie być), a innych aż za dużo, taka uwaga od kolegi i w sumie ma rację.

Odnosnie montażu jest kilka momentów kompletnie nie zgranych z wizją, to ja znowu zauważyłem po kilkunastu razach oglądania:)

gclone
Forumowicz

Post autor: gclone » 2011-12-12, 21:17

caniggia pisze:Jeszcze taka rzecz, kilku osób w zasadzie na filmie kompletnie nie widać ( w zasadzie mogłoby ich nie być), a innych aż za dużo, taka uwaga od kolegi i w sumie ma rację.

Odnosnie montażu jest kilka momentów kompletnie nie zgranych z wizją, to ja znowu zauważyłem po kilkunastu razach oglądania:)
Powiedz wprost, że czujesz się pominięty ;) :P szczerze mówiąc to jak dotąd tylko Ciebie poznałem z całego klubu i też Cię wypatrywałem ale gdzieś tam w tle tylko przemykałeś, autko jednak od razu rzuciło się w oczy...

Z tymi momentami nie zgranymi z wizją to też mi się rzuciło mocno, jak jest dźwięk bez akcji to jeszcze luz bo w domyśle ten dźwięk pochodzi z tła, ale np. gwałtowne zamknięcie maski i cisza to już kole w oczy/uszy...

caniggia
Stowarzyszenie MKP

Post autor: caniggia » 2011-12-12, 21:24

gclone pisze:
caniggia pisze:Jeszcze taka rzecz, kilku osób w zasadzie na filmie kompletnie nie widać ( w zasadzie mogłoby ich nie być), a innych aż za dużo, taka uwaga od kolegi i w sumie ma rację.

Powiedz wprost, że czujesz się pominięty ;) :P szczerze mówiąc to jak dotąd tylko Ciebie poznałem z całego klubu i też Cię wypatrywałem ale gdzieś tam w tle tylko przemykałeś, autko jednak od razu rzuciło się w oczy...

Z tymi momentami nie zgranymi z wizją to też mi się rzuciło mocno, jak jest dźwięk bez akcji to jeszcze luz bo w domyśle ten dźwięk pochodzi z tła, ale np. gwałtowne zamknięcie maski i cisza to już kole w oczy/uszy...
W zasadzie mnie to tam jeszcze widać kilka razy.

Prawie nie widać MrJacksona (z daleka się przewija), MrsJackson - a przecież mieli być szefami wszystkich szefów, Michasia (Aneta gdzieś mignęła), Kaś i Olo gdzieś raz się przewinęli, ONO, kolegi w białym co stał na przeciw mnie, Macc z kobietą, Talent, to tak jak mi się przypomina.

Jeszcze jeden cytat z innego forum:

"Początek tajemniczy i nieco trzyma w napięciu. Brakuje jednak trochę stopniowego podkręcania tempa w miarę trwania filmu i mocnego zakończenia. Jednak widać, że sporo pracy było włożone. Mam też wrażenie, że jeden ze stangów zdominował ten film (niebieski z białym pasek wzdłuż) - chyba był najbliżej kamerzysty.?"

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2011-12-12, 22:56

kolejne miłe słowa o filmiku: http://www.motoweek.pl/mustang-race-201 ... ilm/57369/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.motofakty.pl/artykul/najnows ... _2012.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony 2011-12-12, 23:02 przez sławekw, łącznie zmieniany 1 raz.

Nic na siłę, wszystko młotkiem :D i wyklepie się coś takiego:
Obrazek

caniggia
Stowarzyszenie MKP

Post autor: caniggia » 2011-12-12, 23:07

sławekw pisze:kolejne miłe słowa o filmiku: http://www.motoweek.pl/mustang-race-201 ... ilm/57369/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.motofakty.pl/artykul/najnows ... _2012.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ta z motofaktów jest bardzo odzwierciedlającą rzeczywistość, bardzo fajnie napisana.
I też jest tam Schelby;)

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Kolor: Sonic Blue

Post autor: pavlito » 2011-12-12, 23:30

czy gdzieś nasz film jest powieszony, żeby sobie HD zgrać na kompa?

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Silnik: V8 5.0
Kolor: SREBRNY

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2011-12-13, 00:11

Ostatnio zmieniony 2011-12-13, 00:13 przez Hans, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem Ci link do YT :)

Zablokowany

Wróć do „2012”