Dostosowanie stanga do jazdy po polsce- strona .de
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- joleńka
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT 2014
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Czarny
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Re: Dostosowanie stanga do jazdy po polsce- strona .de
tak tak wlasnie chodzilo o ta symetrie (kat padania w sensie symetrii to mialam na mysli moze niezbyt sie precyzyjnie wyrazilam
)

-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Aż dziwne że dowodu nie zabrał albo na lawetę, już nie za symetrię, a za KSENONY W ZWYKŁYCH LAMPACH, a że to w amerykańskich, to powinien wywalić mandat na max dostępne.
Z tym przecież nic się nie da zrobić, a jak takie widzę na drodze, to aż mnie telepie.
Z tym przecież nic się nie da zrobić, a jak takie widzę na drodze, to aż mnie telepie.
- joleńka
- Stowarzyszenie MKP
czemu? nie wiem ja xenonu nie zakladalam taki byl kupiony... jakbys mi mogl dokladniej wyjasnic bo widze tu pewne faux-pas z mojej strony chyba...
staram sie go wlasnie doprowadzic do porzadku wiec kazda podpowiedz i wyjasnienia mile widziane
staram sie go wlasnie doprowadzic do porzadku wiec kazda podpowiedz i wyjasnienia mile widziane
-
- Stowarzyszenie MKP
Chodzi o to, że xenon może być montowany fabrycznie w eu jedynie z lampami projekcyjnymi, są fabryczne wyjątki typu np renault laguna, ale ta oślepia fabrycznie.
Amerykańskie odblaski nie mają równego odcięcia linii światła, więc nawet na fabrycznych żarówkach oślepiają, z xenonami x10, prawie jakby się na długich jechało. Europejskie z lustrem mają takie odcięcie, a mimo wszystko oślepiają gdy xenon zamontowany, gdyż palnik żarówki xenonowej jest w innym miejscu niż zwykłej.
Jak jedziesz i Cie wkurza niebieskie rozproszone światło z przeciwka, to właśnie jest takie.
W przypadku wypadku, wystarczy że kierowca powie że go oślepiłaś i pozamiatane.
Jak już przeróbka na xenony, to soczewkach.
Amerykańskie odblaski nie mają równego odcięcia linii światła, więc nawet na fabrycznych żarówkach oślepiają, z xenonami x10, prawie jakby się na długich jechało. Europejskie z lustrem mają takie odcięcie, a mimo wszystko oślepiają gdy xenon zamontowany, gdyż palnik żarówki xenonowej jest w innym miejscu niż zwykłej.
Jak jedziesz i Cie wkurza niebieskie rozproszone światło z przeciwka, to właśnie jest takie.
W przypadku wypadku, wystarczy że kierowca powie że go oślepiłaś i pozamiatane.
Jak już przeróbka na xenony, to soczewkach.
Nawet przerobione soczewki jak nie maja oznaczenia na lampach DC (ksenon mijania) TO sa niezgodne, o spryskiwaczach nie wspomnę. Wiec nawet Krojenie lamp i wstawianie ksenonow nic nie daje. Zreszta Niektórzy rozklejają je w Piekarniku co osłabia odbłyśnik ( jesli jeszcze jest potrzebny )
Info : DR(ksenon drogowe) DC/R (biksenonu) i DCR (dwie lampy - mijania i drogowa, dwie żarówki xenon)

Cos na szybko znalazlem .
http://www.alpo.ig.pl/hella.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Info : DR(ksenon drogowe) DC/R (biksenonu) i DCR (dwie lampy - mijania i drogowa, dwie żarówki xenon)

Cos na szybko znalazlem .
http://www.alpo.ig.pl/hella.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Stowarzyszenie MKP
Prawda jest taka, że żadna przeróbka nie jest legalna jeżeli chodzi o homologację i przepisy, ale jak jest ok i spełnia jakieś normy za wyjątkiem homologacji, to diagnosta to przepuszcza, a policja się nie czepia.
- joleńka
- Stowarzyszenie MKP
ok jak na razie pojelam z grubsza... przeglad mam w marcu wiec nie mialam jeszcze okazji sprawdzic co na to powie diagnosta (chociaz poprzedni wlasciciel nie wspominal o problemach tego typu) jak wspominalam sam pan policjant nic nie mowil na temat xenonu. w kazdym razie i tak mialam jechac do poleconego wyzej "warsztatu" mam nadzieje ze uda mi sie to zrobic jak najszybciej i tam ktos mi to ladnie zobrazuje zebym jeszcze lepiej zrozumiala roznice i pomoze mi doprowadzic swiatla do ladu