Mustang 2015 cena w Polsce
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy
- marcinp
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 66 Coupe, 72 Mach1
- Silnik: inny V8
- Kolor: Silver Blue, Bright Blue Metallic
Re: Mustang 2015 cena w Polsce
Dobrych rad nigdy za wiele.
Wszyscy żałują kolegę a ja akurat nie. Trzeba myśleć też o innych na drodze, o nieszczęście nietrudno.
Te 23 pkt. to pewnie nie przypadek i nie ma się akurat czym chwalić. A jazda na letnich oponach w taką pogodę jak teraz to już pozostawię bez komentarza...
Wszyscy żałują kolegę a ja akurat nie. Trzeba myśleć też o innych na drodze, o nieszczęście nietrudno.
Te 23 pkt. to pewnie nie przypadek i nie ma się akurat czym chwalić. A jazda na letnich oponach w taką pogodę jak teraz to już pozostawię bez komentarza...
Pozdrawiam,
marcinp
marcinp
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
To już drugi rozbity na letnich kapciach w ostatnich dniach... dramat.marcinp pisze:Dobrych rad nigdy za wiele.
- stanglex
- Forumowicz
- Model: 2016 Mustang GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Magnetic
Eeee to nie letnie kapcie są problemem tyko brak pokory. Swego czasu jeździłem V8 całą zimę na letnich 255, bo po wymianie tarcz nie pasowały już 17" z zimowymi, a samochód był przeznaczony do sprzedaży i nie kupowałem nowych. Wystarczy mieć świadomość, że jeździ się mocnym autem z tylnym napędem w nieciekawych warunkach, na mniej przyczepnych oponach i dostosować do tego styl jazdy.
Temperament, młodość, brak pokory równa się problemy, a nie brak zimowych opon.
Temperament, młodość, brak pokory równa się problemy, a nie brak zimowych opon.
Z: 05/2015
O: 04/2016
To jedno, ale warto też wyrobić sobie pewne nawyki i tutaj tylko pomoże trening w czasie którego zrozumiemy nasz samochód.
Niestety pozbycie się skoku adrenaliny podczas poślizgu samochodu w czasie normalnej jazdy, to cholernie trudna sprawa, a może strasznie utrudniać racjonalną reakcję bez doświadczenia.
Niestety pozbycie się skoku adrenaliny podczas poślizgu samochodu w czasie normalnej jazdy, to cholernie trudna sprawa, a może strasznie utrudniać racjonalną reakcję bez doświadczenia.
- stanglex
- Forumowicz
Pełna zgoda..3lite pisze:To jedno, ale warto też wyrobić sobie pewne nawyki i tutaj tylko pomoże trening w czasie którego zrozumiemy nasz samochód.
btw: Czy to Ty miałeś założyć MBRP? Na filmiku słychać ten wydech?
Tak jest, to cat-back MBRP na filmiku
Dodatkowo stożek Rousha. Straszny demon z niego się robi przy wysokich obrotach, chociaż na niskich obrotach jest cicho 
Najlepsze było jak został odpalony po zmianie i kiedy silnik z powodu zimna był na ssaniu. Moja pierwsza myśl była taka, że chyba przesadziłem i jest za głośny. Po minucie się uspokoił i już było fajnie
W normalnej jeździe do 2-3k obrotów jest generalnie cicho i nikt nie zwróci uwagi. Dopiero potem zaczyna się taki rasowy ryk V8 jaki słychać na filmiku.

Najlepsze było jak został odpalony po zmianie i kiedy silnik z powodu zimna był na ssaniu. Moja pierwsza myśl była taka, że chyba przesadziłem i jest za głośny. Po minucie się uspokoił i już było fajnie

- stanglex
- Forumowicz
Świetni brzmi!, to street czy race?
Jest drone przy prędkościach autostradowych? Ogólnie jak doznania na trasie, potrafi wymęczyć, czy jest znośny?
Jest drone przy prędkościach autostradowych? Ogólnie jak doznania na trasie, potrafi wymęczyć, czy jest znośny?
To jest wersja street. Wersji race trochę się bałem i myślę, że to była świetna decyzja 
Drone jest, bardziej go słyszę przy kręceniu na obroty (w sensie od początku, np. przy starcie ze świateł) a niżeli przy pewnych stałych obrotach. Przestaje być słyszalny powyżej tych 2k obrotów. Po autostradzie jeździłem już kilka razy, ale moje obroty są zazwyczaj powyżej 2k i po prostu drone zaczyna już znikać. Niestety nie próbowałem jeździć na niższych obrotach, pewnie znacząco głośniej będzie.
No powiem szczerze, że ja praktycznie na to nie zwracam uwagi. Może to też zależeć od stylu jazdy.

Drone jest, bardziej go słyszę przy kręceniu na obroty (w sensie od początku, np. przy starcie ze świateł) a niżeli przy pewnych stałych obrotach. Przestaje być słyszalny powyżej tych 2k obrotów. Po autostradzie jeździłem już kilka razy, ale moje obroty są zazwyczaj powyżej 2k i po prostu drone zaczyna już znikać. Niestety nie próbowałem jeździć na niższych obrotach, pewnie znacząco głośniej będzie.
No powiem szczerze, że ja praktycznie na to nie zwracam uwagi. Może to też zależeć od stylu jazdy.
- stanglex
- Forumowicz
Z tego co piszesz jest znośnie więc muszę po raz setny zastanowić się, czy iść ku cholernie drogiej Corsie, czy zdecydować się na ponad połowę tańszy MBRP.
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Prawda jest taka, że byłoby dobrze jakbyś sam to ocenił na żywo (tylko, że do Warszawy z Krakowa trochę mam), ponieważ nie chcę abyś na bazie mojej opinii podjął złą decyzję (według Ciebie). Mnie to w ogóle nie denerwuje, ale może to po prostu zależy od mojego stylu jazdy i obrotów jakie silnik osiąga.
Trzeba pamiętać też, że ja specjalnie szedłem w H-pipe z powodu dźwięku. X-pipe będzie inaczej brzmiał.
Trzeba pamiętać też, że ja specjalnie szedłem w H-pipe z powodu dźwięku. X-pipe będzie inaczej brzmiał.
Ostatnio zmieniony 2016-01-24, 23:31 przez .3lite, łącznie zmieniany 1 raz.
- stanglex
- Forumowicz
Jasna sprawa, myślę że zadecyduje kurs dolara w momencie, gdy będę zamawiał 
Ponad 6.000 zł plus cło i VAT za cat-back Corsy to naprawdę sporo.

Ponad 6.000 zł plus cło i VAT za cat-back Corsy to naprawdę sporo.
Trochę ponad tą kwotę zapłaciłem za mój razem z cłem, VAT i wysyłką. Niestety wysyłka droga i nic tu nie pomoże. Do tego jeszcze te cholerne cło i VAT 
Weź sobie też jakiś stożek do tego. Znacząco odmula ten silnik i to po słychać i widać (przy dodaniu gazu z jałowych obrotów na np. 3k potrafił lekko dymek wylecieć z wydechu przy starym filtrze, teraz jest czysto jak łza i nic nie zamula).

Weź sobie też jakiś stożek do tego. Znacząco odmula ten silnik i to po słychać i widać (przy dodaniu gazu z jałowych obrotów na np. 3k potrafił lekko dymek wylecieć z wydechu przy starym filtrze, teraz jest czysto jak łza i nic nie zamula).
- stanglex
- Forumowicz
Na koszt przesyłki jest sposób, gdy zamawia się na amerykański adres, a potem shipping statkiem np. za pośrednictwem Polonez Parcel Service. Ta firma ma też opcję zamawiania na ich adres i potem przesyłają to do PL, ale jeszcze z tego nie korzystałem, zaś wielokrotnie zamawiałem na adres kolegi, który nadawał PPS do Polski. Przy shippingu morskim koszt jest "symboliczny", ale i czas oczekiwania długi.
Stożek na razie odpuszczam, bo mocno myślę o superchargerze, gdzie dostane go w zestawie, tylko ten kurs
Stożek na razie odpuszczam, bo mocno myślę o superchargerze, gdzie dostane go w zestawie, tylko ten kurs

Ostatnio zmieniony 2016-01-24, 23:48 przez stanglex, łącznie zmieniany 1 raz.
Mocy nigdy nie za wiele 
Z wysyłką nie chciało mi się kombinować. Nie mógłbym się doczekać.

Z wysyłką nie chciało mi się kombinować. Nie mógłbym się doczekać.