2008 GT - zmiana lamp przednich na soczewki?
- TPS
- Forumowicz
- Model: 2024 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Taki jak u Zygzaka McQueena
- Kontakt:
2008 GT - zmiana lamp przednich na soczewki?
Cześć Wszystkim
Lampy z tyłu dzięki Pawłowi Caniggia mam już przerobione. Teraz myślę o tym aby zadziałać coś z przodu. Nie brakuje mi jasności na drodze, ale chciałbym mieć soczewki.
Na znanym portalu aukcyjnym znalazłem takie lampy http://allegro.pl/lampy-przod-do-ford-m ... 75254.html, ale nie wiem co są warte?
Będę Wam wdzięczny za sugestie na co zamienić przednie lampy aby nie przedobrzyć.
Tom
Lampy z tyłu dzięki Pawłowi Caniggia mam już przerobione. Teraz myślę o tym aby zadziałać coś z przodu. Nie brakuje mi jasności na drodze, ale chciałbym mieć soczewki.
Na znanym portalu aukcyjnym znalazłem takie lampy http://allegro.pl/lampy-przod-do-ford-m ... 75254.html, ale nie wiem co są warte?
Będę Wam wdzięczny za sugestie na co zamienić przednie lampy aby nie przedobrzyć.
Tom
"Nigdy nie jest zbyt późno na szczęśliwe dzieciństwo"
- Stachu_xjr
- Forumowicz
- Model: GT 2016
Re: 2008 GT - zmiana lamp przednich na soczewki?
Miałem takie w V6 gów no warte , nie dało sie wyreguowac i swieciły nie na całą droge tylko liniami ucinały światło , fabryczne są słabe a te już całkiem
- TPS
- Forumowicz
- Kontakt:
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2015 GT
- Kolor: Magnetic
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Szczerze to ladne, ale akurat te sa lipne, bo maja zwykle ringi(starej generacji). Już lepiej te kupic:
http://www.ebay.com/itm/05-09-FORD-MUST ... bf&vxp=mtr" onclick="window.open(this.href);return false;
Maja ringi CCFL , a to duza roznica. Te co ty znalazles sa tanie, ale jakość swiecenia tez slaba. W dzień wogle nie widac jak swieca, musi być dość ciemno, żeby cos było widac. Ringi w technologii CCFL widać nawet w dzień jak swieca,ze już nie wspomnę jaki efekt daja w nocy czy przy pochmurnym dniu. Pamietaj , ze lampy ze stanow nie rozwiaza problemu symetryczności swiecenia, ale wygladaja cool
http://www.ebay.com/itm/05-09-FORD-MUST ... bf&vxp=mtr" onclick="window.open(this.href);return false;
Maja ringi CCFL , a to duza roznica. Te co ty znalazles sa tanie, ale jakość swiecenia tez slaba. W dzień wogle nie widac jak swieca, musi być dość ciemno, żeby cos było widac. Ringi w technologii CCFL widać nawet w dzień jak swieca,ze już nie wspomnę jaki efekt daja w nocy czy przy pochmurnym dniu. Pamietaj , ze lampy ze stanow nie rozwiaza problemu symetryczności swiecenia, ale wygladaja cool

- TPS
- Forumowicz
- Kontakt:
Bardzo! Ci dziękuję za tę informację. Nie byłem świadom, że ringi są słabe. Oczywiście mam świadomość, że soczewki nie rozwiązują kwestii symetryczności.Tupis pisze:Szczerze to ladne, ale akurat te sa lipne, bo maja zwykle ringi(starej generacji). Już lepiej te kupic:
Dzięki!

- TPS
- Forumowicz
- Kontakt:
Odnawiam temat - po części dlatego, że lampy, które chciałem kupić na ebay nie są już dostępne.
Namierzyłem dwie firmy, które przerabiają lampy USA na EU montując soczewki. Może ktoś z Was zna i korzystał?
Jedna z nich to RS Servis z Łodzi.
Druga to TMCMC pod Poznaniem
http://www.tmcmc.pl/przerobka-lamp" onclick="window.open(this.href);return false;
Jutro dzwonię i pytam.
Namierzyłem dwie firmy, które przerabiają lampy USA na EU montując soczewki. Może ktoś z Was zna i korzystał?
Jedna z nich to RS Servis z Łodzi.
Druga to TMCMC pod Poznaniem
http://www.tmcmc.pl/przerobka-lamp" onclick="window.open(this.href);return false;
Jutro dzwonię i pytam.
- empi1955
- Forumowicz
- Model: GT 2006 ; 1978 KC
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Satin Silver ; Bright Red
Firm przerabiających jest sporo. Zajrzyj do mnie: viewtopic.php?f=85&t=7119" onclick="window.open(this.href);return false;
Jest tam kilka postów o przeróbce, którą zrobiłem u siebie i wrażeniach z jazdy. Po czasie moje odczucia nic się nie zmieniły. Dopytaj jakie soczewki Ci zaproponują oraz jak rozwiązana jest sprawa osadzenia żarówki w gnieździe. Ja w swoich żarówkach muszę "rzeźbić" cokół żarówki pilniczkiem. Standard H7 nie pasuje. Nie chciałem ksenonów. Z drugiej strony lepiej wybrać firmę jak najbliżej siebie. W razie "w" szybsza reklamacja. U mnie jeden z reflektorów pocił się od wewnątrz. Jest jeszcze kwestia czasu oczekiwania na wykonanie przeróbki. Ja rozwiązałem tak , że kupiłem na ebay nowe lampy za 45$ i wysłałem do przeróbki . Potem tylko podmianka.
Jest tam kilka postów o przeróbce, którą zrobiłem u siebie i wrażeniach z jazdy. Po czasie moje odczucia nic się nie zmieniły. Dopytaj jakie soczewki Ci zaproponują oraz jak rozwiązana jest sprawa osadzenia żarówki w gnieździe. Ja w swoich żarówkach muszę "rzeźbić" cokół żarówki pilniczkiem. Standard H7 nie pasuje. Nie chciałem ksenonów. Z drugiej strony lepiej wybrać firmę jak najbliżej siebie. W razie "w" szybsza reklamacja. U mnie jeden z reflektorów pocił się od wewnątrz. Jest jeszcze kwestia czasu oczekiwania na wykonanie przeróbki. Ja rozwiązałem tak , że kupiłem na ebay nowe lampy za 45$ i wysłałem do przeróbki . Potem tylko podmianka.
Jedyne moje:
- słuszny, wolnossący GT 4,6 V8; 431 Hp; 569 Nm; tuned by HD-Customs
- taki na forum; Mustang II King Cobra 1978; 302 V8; 141 Hp; 339 Nm; import by As-Profi
- z kompresorem; GT500 5,4 V8; 600+ Hp; 800+ Nm; tuned by HD-Customs
- słuszny, wolnossący GT 4,6 V8; 431 Hp; 569 Nm; tuned by HD-Customs
- taki na forum; Mustang II King Cobra 1978; 302 V8; 141 Hp; 339 Nm; import by As-Profi
- z kompresorem; GT500 5,4 V8; 600+ Hp; 800+ Nm; tuned by HD-Customs
- TPS
- Forumowicz
- Kontakt:
Rozmawiałem z RS Servis. Operacja trwa tydzień też sądzę, że kupić lampy nowe i podesłać jej lepiej. Z RS jest dla mnie dobrze, że mam ich pod domem w zasadzie. Druga firma jest ponad 200 km dalej.empi1955 pisze:Firm przerabiających jest sporo. Zajrzyj do mnie: viewtopic.php?f=85&t=7119" onclick="window.open(this.href);return false;
Inna opcja to kupic te z ebay, wtedy kiedy będą dostępne.
Co lepiej?
- swiadeka
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT Turbo
- Kolor: bordowy i białe pasy
Kupiłem w usa na ebayu takie lampy:
http://www.ebay.com/itm/2005-09-MUSTANG ... 210af94f67" onclick="window.open(this.href);return false;
Wcześniej miałem też soczewki, ale tak słabo świeciły, że po zmroku na S3 nie widziałem drogi przy szybkiej jeździe. Uczucie jakbyś wjeżdżał do czarnej du...py. Te są w porządku, ale miałem drobny problem z gościem, bo zamawiałem przez Anię travel i przyszła jedna niby uszkodzona. Nie uznano reklamacji, bo ta była złożona poza usa a wysyłka do była do stanów. Wysłałem lampę do Pawła. Jak ta go zobaczyła, natychmiast się naprawiła i wróciła do domu. Jeżdżę na nich i są w porządku. Polecam.
pzdr
http://www.ebay.com/itm/2005-09-MUSTANG ... 210af94f67" onclick="window.open(this.href);return false;
Wcześniej miałem też soczewki, ale tak słabo świeciły, że po zmroku na S3 nie widziałem drogi przy szybkiej jeździe. Uczucie jakbyś wjeżdżał do czarnej du...py. Te są w porządku, ale miałem drobny problem z gościem, bo zamawiałem przez Anię travel i przyszła jedna niby uszkodzona. Nie uznano reklamacji, bo ta była złożona poza usa a wysyłka do była do stanów. Wysłałem lampę do Pawła. Jak ta go zobaczyła, natychmiast się naprawiła i wróciła do domu. Jeżdżę na nich i są w porządku. Polecam.
pzdr
Arek
- TPS
- Forumowicz
- Kontakt:
Te Twoje z Ebay względem tych, które są chwilowo niedostępne różnią się .... tylko tym, że są tańsze i mają jeszcze LEDy do kompletu. Obydwie H9.swiadeka pisze:Kupiłem w usa na ebayu takie lampy:
pzdr
W tych niedostępnych (chwilowo) jest taki myk ;-) znaczek E1 - no to zawsze coś ;-)

- swiadeka
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT Turbo
- Kolor: bordowy i białe pasy
W przypadku homologacji na przednie, to trzeba trafić na diagnostę oszołoma 

Arek
- TPS
- Forumowicz
- Kontakt:
Kupiłem i lampy lecą do mnie. Do kompletu wziąłem pmgielne z CCFL. Zobaczymy, jak to się będzie komponować. Z pewnością się pochwalę, o ile będzie czym.
Tak to ma wyglądać docelowo

Tak to ma wyglądać docelowo

- AdamSz
- Forumowicz
- Model: 2006 Deluxe Copue
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Black
komponuje się pięknie bo sam mam właśnie taki zestaw! 

Dreams Come True ![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Pozdrawiam,
Adam
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Pozdrawiam,
Adam
- TPS
- Forumowicz
- Kontakt:
I jak? widzisz coś jak jedziesz? Jest lepiej względem stocka?AdamSz pisze:komponuje się pięknie bo sam mam właśnie taki zestaw!
- AdamSz
- Forumowicz
- Model: 2006 Deluxe Copue
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Black
nie ma porównania, o wiele lepiej! 

Dreams Come True ![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Pozdrawiam,
Adam
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Pozdrawiam,
Adam