Kluczyk w wersji amerykańskiej w Mustangu z polskiego salonu

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Silnik: V8 5.0
Kolor: SREBRNY

Re: Kluczyk w wersji amerykańskiej w Mustangu z polskiego sa

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2016-09-10, 05:24

w mustangu ze skrzynią manualną na pedale sprzęgła jest czujnik i jeżeli nie będzie do końca wciśnięte to nie zadziała rozrusznik ,
to co kolega pisze o zapalaniu auta to kiedyś ( 15l wstecz ) miałem też przygodę gdzie urwała mi się linka od sprzęgła .
zapalałem wtedy samochód na biegu bez sprzęgła ( tylko w starszych samochodach nie było czujników na sprzęgle ) , i zmieniałem biegi też beż sprzęgła .

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-09-10, 07:24

Dokladnie - w starszych nie bylo czujnika na sprzegle ale zawsze byl czujnik luzu. Na pych to odpalelem starego Focusa i kilka motocykli...
To jest dokladanie tak jak w wiekszosci motocykli - uklad nie pozwoli zalaczyc rozrusznika jak nie nie wcisniete sprzeglo i jest na biegu
ale jak sie popchnie to juz mozna pojazd odpalic. Natomiast w zadnym wspolczesnym(10 lat w tyl) aucie nie da sie odpalic auta bez
sprzegla czy na biegu. A tym bardzeiej S550 z keyless entry wiec nie ma nawet co porownywac aut sprzed 10 lat do dzisiejszych.

kkk masz automat tak jak ja. Ale ja tez jezdzilem manualem w wersji US(base) i trzeba bylo nacisnac hamulec i sprzeglo zeby odpalil.
S550 na pych nie odpalisz...wiec takie porownanie jest w ogole nie trafione ;)

kkk
Forumowicz
Model: 2015 Fastback
Kolor: Black

Post autor: kkk » 2016-09-10, 10:34

Czujnik na sprzęgle - owszem. Ale ani razu to nie zostało wcześniej poruszone w tym temacie.
Jak wrócę do PL zgłębię temat w moich dokumentacjach :) Obecnie wole smażyć się na plaży :)

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-09-10, 10:47

kkk pisze:Czujnik na sprzęgle - owszem. Ale ani razu to nie zostało wcześniej poruszone w tym temacie.
No to jeszcze raz sie zapytam jakie to ma znaczenie? - i tak nie odpalisz S550 na biegu i tak czy to przez czujnik luzu, czujnik
sprzegla czy nie wcisniety hamulec...

Napisales: Normalnie odpalisz na biegu bez sprzęgła. Szarpnie (rozrusznik) i tyle. - nie, nie szarpnie i nie odpali.
Moze Mondeo z 95r tak mialo ale S550 na pewno nie. To tez jakbys mial zdalne odpalanie w manualnym S550 to nie ma ryzyka, ze pojedzie w plot.
Tyle...nie rozumiem naprawde w jaki sposob dalej probujesz wykrecac kota ogonem i po co? :szok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”