Szary
Moderatorzy: Pavulon_, Hans, Pavulon_, Hans
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT MY2017
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Magnetic Grey
Szary
Witam wszystkich szczęśliwych, mam nadzieję, posiadaczy Mustanga.
Ponieważ mój zastał tydzień temu wyprodukowany i aktualnie zmierza do Baltimore, nadszedł czas żeby go tu przedstawić.
Magnetic Grey, GT, AT, PP2.
Na razie mogę pokazać tylko sticker.
Jakby ktoś na to spojrzał bo mam tu pewną wątpliwość.
Jak zobaczyłem zdjęcie w trackingu na http://www.cotus.ford.com/" onclick="window.open(this.href);return false; to ucieszyłem się, że będą wywietrzniki maski i spojler na pokrywie bagażnika. Również na stickerze w ogólnym opisie jest info o tylnym spojlerze. Tu również piszą o ledowych lampach postojowych, dziennych i przeciwmgielnych, nawet o światłach sekwencyjnych.
Niestety nieco niżej w "Included on this vehicle" jest "Spoiler delete" a nic nie ma o światłach.
Jak można tak ogołocić piękne auto?
Czy ktoś z Was spojrzałby na ten sticker bo mnie już nerw bierze. Nie udało mi się niestety wstawić obrazka ze stickerem.
Czego mogę się spodziewać z tych ekstra dodatków?
Dzięki wielkie.
Ponieważ mój zastał tydzień temu wyprodukowany i aktualnie zmierza do Baltimore, nadszedł czas żeby go tu przedstawić.
Magnetic Grey, GT, AT, PP2.
Na razie mogę pokazać tylko sticker.
Jakby ktoś na to spojrzał bo mam tu pewną wątpliwość.
Jak zobaczyłem zdjęcie w trackingu na http://www.cotus.ford.com/" onclick="window.open(this.href);return false; to ucieszyłem się, że będą wywietrzniki maski i spojler na pokrywie bagażnika. Również na stickerze w ogólnym opisie jest info o tylnym spojlerze. Tu również piszą o ledowych lampach postojowych, dziennych i przeciwmgielnych, nawet o światłach sekwencyjnych.
Niestety nieco niżej w "Included on this vehicle" jest "Spoiler delete" a nic nie ma o światłach.
Jak można tak ogołocić piękne auto?
Czy ktoś z Was spojrzałby na ten sticker bo mnie już nerw bierze. Nie udało mi się niestety wstawić obrazka ze stickerem.
Czego mogę się spodziewać z tych ekstra dodatków?
Dzięki wielkie.
Ostatnio zmieniony 2017-02-03, 12:20 przez genie, łącznie zmieniany 4 razy.
- B0kiem
- Forumowicz
- Model: S550 GT
- Kontakt:
Re: Szary
miałam podobnie ale z góry mnie uprzedzili że to błędy w systemie..wersja EU to niestety 'golas', szybkiego odbioru życzę 
edit. dolny grill też jest inny, mój zamówiłam na ebay (koszt z wysyłką około 100 $), lusterka również są inne..znacznie większe

edit. dolny grill też jest inny, mój zamówiłam na ebay (koszt z wysyłką około 100 $), lusterka również są inne..znacznie większe
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
To byl moj drugi ulubiony kolor po Race Red - dzis bym bral szary a to glownie przez "spoleczniakow"...Dobrze wybrales.
Potwierdza sie to o czym ostatnio dyskutowalem z Canniga - wszystkie EU spec ida z przelozeniem koncowym 3.55. Standardowo USA jest 3.15 w AUTO i ja tak mam.
Potwierdza sie to o czym ostatnio dyskutowalem z Canniga - wszystkie EU spec ida z przelozeniem koncowym 3.55. Standardowo USA jest 3.15 w AUTO i ja tak mam.
- B0kiem
- Forumowicz
- Kontakt:
ja podobnie ew. czarny, ale wszystkie auta miałam szare i zachciało się czegoś innegoveeefour pisze:dzis bym bral szary a to glownie przez "spoleczniakow"...Dobrze wybrales.

-
- Członek Honorowy MKP
- Model: S281 SC
- Silnik: inny V8
- Kolor: Wściekle czerwony
I tym się właśnie różni motoryzacja amerykańska od europejskiej. Można rozłożyć samochód na części pierwsze i odbudować tunningując i nie wydając milionów $$$$B0kiem pisze:ja podobnie ew. czarny, ale wszystkie auta miałam szare i zachciało się czegoś innegoveeefour pisze:dzis bym bral szary a to glownie przez "spoleczniakow"...Dobrze wybrales.@genie wizualnie możesz zmienić praktycznie wszystko, maski z wywietrzynikami są na allegro, światła też nie problem, panel tylny z logo 'gt' mam zmieniony na wersje US i z tego obserwuje coraz więcej osób go wymienia. Opony też warto założyć nowe, fabryczne są beznadziejne.
-
- Stowarzyszenie MKP
Martyna i Przemek, dzięki za dobre słowo.
Światła LED i sekwencję mam już zaplanowane przez dealera, mod by HD-Customs, jeszcze przed odbiorem auta.
Będą jeszcze założone przednie czujniki parkowania w kolorze nadwozia i licowane z powierzchnią zderzaka bo wkurzają mnie wysokie krawężniki w polskich miastach. Z tego powodu raczej nie obniżę zawieszenia.
Potem rozpórka kielichów, teleskopy maski, usztywnienie ramy pomocniczej tylnego zawieszenia i te belki pod progi którymi zaraził mnie Przemek.
Chodzą mi po głowie czerwone klosze tylnych lamp oraz dyskretny spojler na klapę bagażnika.
Może od Rousha w kolorze nadwozia albo czarny.
Nad dolnym grilem oraz panelem tylnym z logo GT ciągle się zastanawiam.
Prędzej wymiana wszystkich emblematów na czarne.
Na wymianę maski najtrudniej mi się zdecydować.
Nie rozwiązałem jeszcze problemu zabezpieczenia antykorozyjnego podwozia.
U mnie w okolicy brak dobrego warsztatu. a do Caniggi mam 500 km.
Żeby to jeszcze dało się zrobić w jeden dzień...
Oklejanie i wydech odsuwam w czasie bo nie chcę za bardzo epatować autem.
Tu gdzie mieszkam ludek jest mocno "wrażliwy".
To tyle na początek.
Co do letnich opon to zmienię jeśli uda mi się sprzedać te pirelki.
Może ktoś będzie potrzebował na tor? Mogę zdjąć jeszcze przed odbiorem samochodu.
I tak muszę coś zrobić z kołami na zimę bo wtedy też będę użytkować auto.
Może wtedy na fabryczne felgi dam zimówki a na lato złożę koła 20 cali?
Och, będzie o czym myśleć, już jest.
Światła LED i sekwencję mam już zaplanowane przez dealera, mod by HD-Customs, jeszcze przed odbiorem auta.
Będą jeszcze założone przednie czujniki parkowania w kolorze nadwozia i licowane z powierzchnią zderzaka bo wkurzają mnie wysokie krawężniki w polskich miastach. Z tego powodu raczej nie obniżę zawieszenia.
Potem rozpórka kielichów, teleskopy maski, usztywnienie ramy pomocniczej tylnego zawieszenia i te belki pod progi którymi zaraził mnie Przemek.
Chodzą mi po głowie czerwone klosze tylnych lamp oraz dyskretny spojler na klapę bagażnika.
To tyle na początek.
Może ktoś będzie potrzebował na tor? Mogę zdjąć jeszcze przed odbiorem samochodu.
Ostatnio zmieniony 2017-02-03, 16:32 przez genie, łącznie zmieniany 1 raz.
- B0kiem
- Forumowicz
- Kontakt:
mam dokładnie ten sam plan, już mam upatrzone '20 vossena cv7 na sezon wiosna/lato a opony chętnie wezmę, w lipcu powinni już wylać asfalt na nowym torze który notabene będę mieć pod nosemgenie pisze: Może ktoś będzie potrzebował na tor? Mogę zdjąć jeszcze przed odbiorem samochodu.

-
- Stowarzyszenie MKP
Masz u mnie opony a ja przymierzę się do 20 calowych kół bo odbiór auta marzec/kwiecień.B0kiem pisze:mam dokładnie ten sam plan, już mam upatrzone '20 vossena cv7 na sezon wiosna/lato a opony chętnie wezmę, w lipcu powinni już wylać asfalt na nowym torze który notabene będę mieć pod nosemgenie pisze: Może ktoś będzie potrzebował na tor? Mogę zdjąć jeszcze przed odbiorem samochodu.
Gdzie chcesz kupić te vossen cv7
- B0kiem
- Forumowicz
- Kontakt:
przez firmę z Poznania http://www.varbon.com/pl/produkty/" onclick="window.open(this.href);return false; , można zamówić również inne kolory, nie tylko te przypisane do danego modelu
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Obnizylem o "cal" na standardowych eibach i jest spoko - nie ma problemu z kraweznikami takze o to nie boj.genie pisze:Martyna i Przemek, dzięki za dobre słowo.
To tyle na początek.
Klosze Canniga ci moze pomalowac i beda fajnie wygladaly - chyba lepiej jak mu auto zostawisz na caly miesiac

Zabezpieczenie ogarnalem sam - poszukaj tam gdzie robia blacharke bo lakiernicy tego nie chca robic. U mnie sie skonczylo na wspolnej pracy
warsztatu blacharskiego i mojej - sami sie bali to robic ale do tego juz przywyklem. Nie skupialem sie na pokryciu 99,99% powierzchni
tylko na zabezpieczeniu i temat ogarnelismy za jeden dzien.
-
- Stowarzyszenie MKP
cv7B0kiem pisze:przez firmę z Poznania http://www.varbon.com/pl/produkty/" onclick="window.open(this.href);return false; , można zamówić również inne kolory, nie tylko te przypisane do danego modelu

- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Dokladnie - 7 szprychowki chyba najlepiej pasuja do S550. W Varbonie chyba David zamowil z 3 miechy temu spoiler i do tej pory go nie ma wiec...genie pisze:cv7B0kiem pisze:przez firmę z Poznania http://www.varbon.com/pl/produkty/" onclick="window.open(this.href);return false; , można zamówić również inne kolory, nie tylko te przypisane do danego modelu