Przed rejestracją zamiana świateł etc.

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
Konrado
Forumowicz
Model: Silver Bullet, 2006
Silnik: V6 4.0
Kolor: silver

Post autor: Konrado » 2009-08-07, 00:04

pavlito pisze:To czekamy do nowego roku i niech się ziści zapowiedź Konrado :)
Jak by sie nie ziściło to powiem wam która to stacja mi powiedziała. :cwaniak:

Ja osobiście żadnych reklamacji nie przyjmuje ;)

[ Dodano: 2009-08-07, 00:05 ]
pavlito pisze:Jak zwykle - ładne wrogiem praktycznego. Mało je widać, ale trzy lampy z przejrzystą szybą są bardzo ładne, a w nocy wręcz hipnotyczne.
W nocy jest czad.....

Silver Bullet Mods: 19" American Racing Chrome/Pirelli PZero, Front HID, Clear Signal Chrome/bicolor LEDs, Sequential Tail Lights, FR Front Grille Chromes, Ford Racing Brakes, Ford Racing X-pipe Dual exhaust, DiabloSport aggresive shift Pb98 custom tune

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Model: Mustang Convertible
Kolor: Torch Red
Kontakt:

Post autor: horse » 2009-08-07, 05:28

a ja mielam kierunki we wstecznych i zamienilem na oryginaly bo ktos odpierdizelil wczesniej niezla fuszerke i zaczal mi modul leciec no i powiedzialem ze pierdziele i od jakiegos miesiaca ciesze sie oryginalnymi swiatelkami z 3 pozycjami i dwoma skrajnymi czerwonymi kierunkami.
i wg mnie akurat do mustanga to jest najlepsze rozwiazanie bo mamy 3 pozycje (zalezalo mi na tym :papa: ) i sa na pewno bardziej widoczne niz wsadzanie pomaranczowej zaroweczki za czerwony klosz gdzie w dzien prawie tego nii widac,
co do zabrania dowodu fakt jesli ktorys sie uprze to go zabierze (ale wiekszosc nie jest az tak bardzo upierdliwa tylko sa wporzadku chlopaki z ktorymi mozna sie zawsze dogadAC) ale jak JUZ zabierze to i go oddadza bo wiADMO Jak jest u nas z przegladami bo albo sie ma znajomosc na stacji diagnostycznej albo sie jej nie ma :rotfl: :rotfl: ...ale jak sie jej nie ma to kolega kolegi kolegi juz ja posiada i wtedy z przegladem nie ma problemu :) i nasz dowodzik wczesniej zabrANY ROBI COME BACK :rotfl: :rotfl:

Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-08-07, 08:56

horse pisze:a ja mielam kierunki we wstecznych i zamienilem na oryginaly bo ktos odpierdizelil wczesniej niezla fuszerke i zaczal mi modul leciec no i powiedzialem ze pierdziele i od jakiegos miesiaca ciesze sie oryginalnymi swiatelkami z 3 pozycjami i dwoma skrajnymi czerwonymi kierunkami.
i wg mnie akurat do mustanga to jest najlepsze rozwiazanie bo mamy 3 pozycje (zalezalo mi na tym :papa: ) i sa na pewno bardziej widoczne niz wsadzanie pomaranczowej zaroweczki za czerwony klosz gdzie w dzien prawie tego nii widac,
co do zabrania dowodu fakt jesli ktorys sie uprze to go zabierze (ale wiekszosc nie jest az tak bardzo upierdliwa tylko sa wporzadku chlopaki z ktorymi mozna sie zawsze dogadAC) ale jak JUZ zabierze to i go oddadza bo wiADMO Jak jest u nas z przegladami bo albo sie ma znajomosc na stacji diagnostycznej albo sie jej nie ma :rotfl: :rotfl: ...ale jak sie jej nie ma to kolega kolegi kolegi juz ja posiada i wtedy z przegladem nie ma problemu :) i nasz dowodzik wczesniej zabrANY ROBI COME BACK :rotfl: :rotfl:
niby tak ale:
- ci upierdliwi zdarzają się częściej niż myślisz :D U mnie np dotychczasowa statystyka to 100% upierdliwych. Jedna kontrola (konkretnie pod kątem zabrania dowodu bo widzieli amerykańca i zatrzymali tylko żeby sprawdzić światła) - i dowód poszedł w cholere
- z odbiorem rzeczywiście problemów nie ma, ale przez parę dni (u mnie tydzień) masz auto wyłączone z ruchu. Z tego co wiem, na kwitku można jeździć tydzień chyba że w "skrajnych przypadkach, przy wyjątkowo ciężkich zarzutach co do stanu auta i zagrożenia jakie może na drodze sprawiać, wpiszą inaczej". No i u mnie się okazało, że Mustang z pomarańczowymi pozycjami to jest mega zagrożenie bo mi wpisali "ZAKAZ DALSZEJ JAZDY". Teoretycznie do domu nie mogłem wrócić tylko lawetę.

Więc ja dla spokoju przerobiłem. Bardziej mi się podoba oryginalnie, ale teraz tez nie jest źle.

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Awatar użytkownika
ewelina
Młodszy Forumowicz
Kolor: Legend Lime
Kontakt:

Post autor: ewelina » 2009-08-07, 09:00

no ja niestety ostatnio tez spotkam tylko tych "złych"

ostatnio "ugodowili" zatrzymali mnie jakies 6 lat temu, gdzie tez chcieli mi zabrac dowod, ale jakims cudem go zabralam i powiedzialam ze nastepnym razem i poprostu odjechalam :zawstydzony:

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=1f4f5cf87a94d199][img]http://images37.fotosik.pl/146/1f4f5cf87a94d199m.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz
Model: 2009 Mustang GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Candy Apple Red

Post autor: Pawellos » 2009-08-07, 10:18

horse pisze:i sa na pewno bardziej widoczne niz wsadzanie pomaranczowej zaroweczki za czerwony klosz gdzie w dzien prawie tego nii widac,
Głupoty gadasz.
U Ciebie jak miga, to miga stop/postój, u mnie jak miga, to miga "stop"/nic więc może nie widać że to pomarańczowy kolor, ale miganie widać dużo lepiej niż u Ciebie.

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: horse » 2009-08-07, 13:24

wiec tak:
kaes moze i masz racje ale to juz delikatna przesada zeby zabierac dowod i dawac na lawete za pomaranczowe pozycje ja jeszcze na az tak zlych nie trafilem
z tego co wiem zazwyczzj wystawiaja na dwa tygodnei ten swoj kwitek o dopuszczeniu do ruch ale sprzeczac sie nie bede bo w 100% pewny nie jestem :wstyd:

Ewelina nie wierze ze Twoj ladny usmiech nie poskutkowal na panow policjantow przeciez zazwyczaj to dziala na nich :) albo widocznie macie pecha ja znow moge powiedziec ze na tych zlych to oastatnio trAFILEM JAKIES 3 LATA TEMU :) a panowie w niebieskich autkach mieli mnie okazje zatrzymac calkiem niechcacy bez OC i badan taki przypadek to jeszcze mnie radiowozem do bankomatu odrzucili bo nie mialem $$$ przy sobie hahahaha wiec to ze nie sa zli mowie tylko i wylacznie na podstawie swoich doswiadczen :hyhy:

Pawellos i znow sie nie zgodze dzis mialem okazje jechac za swoim mustangiem pierwszy raz i kierunki mimo ze postoj sie pali (w dzien slabo widoczny) sa bardzo widoczne na pewnop lepiej niz te ktore byly wczesniej pomaranczowe we wstecznych :kwasny:

Konrado
Forumowicz
Model: Silver Bullet, 2006
Kolor: silver

Post autor: Konrado » 2009-08-07, 13:43

Myślę ze oryginalne kierunki są wystarczają widoczne. Mustang jest dopuszczony do ruchu w bardzo słonecznych stanach USA gdzie światło dzienne jest dużo bardziej ostre i jasne niż u nas w czerwcu czy lipcu. Chociażby w CA, Texasie czy Arizonie, Florydzie itd.....i tam nie ma issues z widocznością kierunku czy stopu.

No bo jak oryginalne kierunki miałyby być słabo widoczne to też stopy (te same lampy i żarówki). A są wyśmienicie widoczne i nie szukajmy problemów tam gdzie ich nie ma.....

Silver Bullet Mods: 19" American Racing Chrome/Pirelli PZero, Front HID, Clear Signal Chrome/bicolor LEDs, Sequential Tail Lights, FR Front Grille Chromes, Ford Racing Brakes, Ford Racing X-pipe Dual exhaust, DiabloSport aggresive shift Pb98 custom tune

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: horse » 2009-08-07, 13:50

dokladnie konrado zgadzam sie w 100% ... ale pamietaj kazdy chwali swoje :)

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz
Model: 2009 Mustang GT
Kolor: Candy Apple Red

Post autor: Pawellos » 2009-08-07, 14:51

horse pisze:
Pawellos i znow sie nie zgodze dzis mialem okazje jechac za swoim mustangiem pierwszy raz i kierunki mimo ze postoj sie pali (w dzien slabo widoczny) sa bardzo widoczne na pewnop lepiej niz te ktore byly wczesniej pomaranczowe we wstecznych :kwasny:
No w kierunkach jest lipa, bo to clear i nie będzie tak dobrze świecił, ale jak masz normalnie w normalnej lampie, to ładnie jest.

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: horse » 2009-08-07, 15:19

ewelina pisze:no jak mnie zatrzymują to na pewno nie bede sie do nich usmiechala, jeszcze jak mi sie spieszy :P i jak mi mowia cos w stylu jak Cię stac na mustanga to na mandat też jak np. bylo ostatnio.
a To Ewelinko droga trafialas na typy tzw zazdrosnikow :) ktorzy do pracy dojezdzaja golfem III lub starym civiciem haha czasami stuningowanym: :rotfl: :rotfl:
takich ludzi lubie "najbardziej" a tak najbardziej z najbardziejów to lubie z nimi wpadac w gadke i im skakać na gulu :rotfl: wrazenia bezcenne :) nawet kosztem mandatów choc przyznam sie ze na blekitnych zazdrosników trafilem tylko raz :padam: oczywiscie skonczylo sie mandatem ale do tej pory sie zastanawiam czy po tej sytuacji on byl bardziej podqurwiony czy ja zadowolony z jego podquriwenia :rotfl: :rotfl:

caniggia
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang GT 4.6 Turbo
Kolor: satin silver

Post autor: caniggia » 2009-08-07, 23:30

te dwu kolorowe na kierunki do tylu sa bardzo mocne, widac je nawet w mocnym sloncu jak mrugaja, specjalnie jechalem drugim samochodem za moim i naprawde widac.

Swoja droga to czesto w oryginalnych lampach europejskich w sloncu nie widac nic oprocz stopu, wiec nie ma sie co czepiac.

Postojowki tylne na ledach faktycznie w dzien nie widac za bardzo (ja mam lekko sciemnione zeby kontrast byl wiekszy od stopu ktore w duzym sloncu sa bardzo widoczne), ale nie jest to problem, bo ostatnie rozporzadzenie ministra transp. mowi ze postojowej z tylu w dzien byc nie musi, nawet nie musi byc swiatel drogowych jezeli na tym samym poziomie sa widoczne z 50m inne swiatla, np drogowe, ringi itp.

caniggia

[ Dodano: 2009-08-08, 09:37 ]
a apropo postojowek zoltych, to moga zostac przy zalozeniu ze potraktujemy je jako obrysowki (auto ma pow. 180cm szerokosci), a postojowki biale wmontujemy np w swiatla drogowe. Ja tam mam, nikt sie nie czepia, nawet na stacji diagnostycznej gosc powiedzial ze Policja nie ma prawa sie doczepic.

ziomalV8
Młodszy Forumowicz
Model: mustang gt 95
Silnik: V8 5.0
Kolor: yellow

Post autor: ziomalV8 » 2009-08-09, 22:00

[ Dodano: 2009-08-08, 09:37 ]
a apropo postojowek zoltych, to moga zostac przy zalozeniu ze potraktujemy je jako obrysowki (auto ma pow. 180cm szerokosci), a postojowki biale wmontujemy np w swiatla drogowe. Ja tam mam, nikt sie nie czepia, nawet na stacji diagnostycznej gosc powiedzial ze Policja nie ma prawa sie doczepic.[/quote]

teoretycznie tak tylko że obrysówki mają być widoczne z boku a nie z przodu , pomijam fakt że volvo takie ma i inne nowoczesne wynalazki no i nie wspomne o tirach co swiecą sie jak choineczki
ja dopiero w tym roku przerobiłem tylne lampy(po 3 latach -poprzeni właciciel jezdził nim 10 lat w Polsce i nic !!!!! :przestraszony: ) bo zona niedawno skasowała elke , i pan policjant powiedział ze chciał mnie ostatnio zatrzymać ale coś mu wypadło i nie zatrzymał -dowodu nie zabrał ale powiedział ze z tyłu lamy zrobić a do przodu sie nie czepiał mimo ze mam pełne pomarańczki no i jeszcze mam tablice sobie wprostować bo za bardzo wygięta :rotfl:

egonw3
Forumowicz
Model: Mustang GT Bullitt '08
Kolor: highland green

światła z tyłu - ładna przeróbka

Post autor: egonw3 » 2009-08-11, 23:49

Jak przerobić światła z tyłu by nie zepsuć wyglądu samochodu? Bardzo dobry efekt osiągnął Patrick z Francji:
http://picasaweb.google.com/lh/photo/05 ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
http://picasaweb.google.com/lh/photo/ZA ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;

Dyskretnie, elegancko. Do badania technicznego miał je trochę bardziej wysunięte, potem wjechały bardziej pod samochód... :) Do tego oczywiście pomarańczowe żarówki i podłączenie kierunkowskazów w miejsce zwykłych cofania i nie powinien się nikt czepiać. Choć jak za nim jechałem, to te kierunki były ledwie widoczne, ale może trzeba pokombinować z mocą żarówek...

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Kolor: Sonic Blue

Post autor: pavlito » 2009-08-17, 23:01

Ta się i u nas przerabia. Chyba Kuczko ma takie latareczki pod zderzakiem.

kuczko
Forumowicz
Model: V6 2005
Kolor: Srebrny
Kontakt:

Post autor: kuczko » 2009-08-17, 23:14

Tylko tam są ładne, a moje takie paździochy ;). No ale 3 światła mijania mam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porady techniczne”